usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
akışkanlar mekaniği - 1.vize - 2016-2017 bahar (ali pınarbaşı)
Akışkanlar Mekaniği - Ali Pınarbaşı

1. Deniz seviyesinin altında bir kap ve bu kabın içinde bir barometre ve manometre var. Kap içindeki basınç barometre ile mmHg cinsinden ölçülmüş. Manometrenin de bir ucu kaba bir ucu denize açılıyor. Deniz yüzeyindeki atmosfer basıncı soruluyordu.

2. Bir disk var w açısal hızıyla dönüyor. Diskten r kadar uzakta diferansiyel bir eleman seçilmiş. Bu elemanın çapı ile disk arasındaki uzaklık verilmiş. Cisme uygulanan kesme kuvveti soruluyor. (Viskozite formülünden yapılıyor.)

3. Basit bir kapak sorusuydu. Kapak yarıya kadar çeyrek daire şeklinde, diğer yarısı düz bir çubuk şeklinde yere iniyor. Çubuğun sağ tarafı su içerisinde, sol alt tarafındaysa bir blok var. Çubuğun bu bloğa olan tepki kuvveti soruluyordu. (Eğrisel ve düz çubuğun kuvvetleri belirlenip moment alınarak yapılıyor.)


gönderen: forzamakine - 06/08/2017 - 09:00

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.