usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
makine elemanları 1 - final - 2016-2017 güz (oktay azeloğlu)
Makine Elemanları-1 2. Öğretim Oktay Azeloğlu

1) aks sorusu, bir vagon aksı vermiş. aks yatakları ve aksa bağlı olan tekerlerin yatakları var. ağırlığın aks yataklarına dağılımını vermiş, devir vermiş ancak burulma yok (şaşırtma vol1)aks kademeli, çaplar,radyuslar, malzeme vs verilmiş. d3 çapı için mukavemet hesabı (20 puan), aks için eğilme momenti grafiği (20 puan), yatak kuvvetleri bulma (10 puan)

2) basınçlı bir kap var, kap kaynakla imal edilmiş. kapta farklı yerlerde dikişler var. içeride 0,8-1,6 N/mm2 arası değişen bir yüzey kuvveti var. f=pxA dan kuvvete geçmek lazımdı. gösterdiği B-B kesitindeki kaynak dikişi için mukavemet kontrolü yapın(30 puan)
not : kaynak dikişi, kaynakta burulma konusunda anlatılan şekildeki gibi dairesel kesitli ama bu dairesel kesitte burulma yok, çekme veya çekme+kesme vardı (tam bilmiyorum). Lk yı buna göre hesaplamak gerekiyordu.

3) Civatalarda ön gerilme üçgenini çizerek bu grafikten nelerin anlaşılabileceğini yazınız. (10 puan)
Mil- göbek bağlantılarında Kuvvet bağlı bağlantiları şekil çizip açıklayınız. (10 puan)

gönderen: forzamakine - 05/08/2017 - 17:28

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.