usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
enerji yönetimi 1 - final - 2016-2017 güz (handan çubuk)
Enerji Yönetimi-1 Handan Çubuk (2.Öğretim)

Atık olarak yüksek sıcaklıkta asiti dışarı atan bir fabrika var. Yönetici bu giden ısıyı besleme tankındaki suyu ısıtarak geri kazanabileceğini düşünüyor. Besleme tankında plaka şeklinde bir eşanjör kuruluyor sıcak asit, besi suyunu ısıtıyor. Asitin besi suyuna karışma riskinden dolayı da hatta Ph ölçme sistemi yerleştiriyor. Bu sistem ile besi suyunda 32C lik bir sıcaklık farkı elde ediliyor. Sistemin dejavantajı biraz pahalı olması.

1) Sistemin kurulması için gerekli maliyeti hesaplayınız.
2) Sistem ile kazanılacak tasarrufu TL/yıl olarak belirleyiniz.
3)Net Bugünkü Değer Yöntemi ile ekonomiklik durumunu irdeleyiniz.

sistemden elde edilen buharın dakikada kaç kg elde edildiği , Ph ölçme sistemi masrafı, doğalgaz alt ısıl değeri, doğalgazın m3 fiyatı, sistemin hurda bedeli, eşanjörün birim KW başına fiyatı, faiz, faydalı ömür vs verilmiş.


gönderen: forzamakine - 05/08/2017 - 17:17

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.