usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
akışkanlar mekaniği - final - 2011-2012 bahar (muhittin soğukoğlu)
Ders Adı: Akışkanlar Mekaniği
Hoca Adı: Muhittin Soğukoğlu


Sorular:
1-Konik bir su deposu verilmiş tüm hacim dolu. Altta bir delik var. Oradan su boşalıyor. Su deposunun boşalma süresi. (aynısı kitapta var.)

2-Son konulardan kanata çarpan su iki yöne doğru ayrılıyor belli açılarla.Kanadı dengede tutan kuvvet nedir? Kuvvetin yönü nedir? (Fy/Fx=tan(a) falan olan sorular kitapta 300 küsürlerdeki sayfalarda.)

3-İç içe geçmiş iki boru arasından geçen akışkanın debisini vermiş. Boruların iç çapını dış çapını vermiş. Kinematik vizkozitesini vermiş. Reynold sayını bulup üniversal kayıp katsayısını mı bir şeyi buluyorduk.

4-U borusu vermiş. Hangi açısal hızla döndürürsek su dökülmez koldan diye sormuş. Keza bununda aynısı kitapta var ilk konularda.

gönderen: çakalizm - 02/08/2017 - 10:20

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.