usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
sayısal yöntemler - 1.vize - 2011-2012 bahar (burhanettin çetin)
Sayısal Yöntemler - Burhanettin Çetin 1.Vize

1- Newton Raphson Yöntemi. Fakat soru direk fonksiyon, ilk değer şeklinde değildi. Bir kök içerisinde P1/P0 değişkenini x kabul ederek, fonksiyon oluşturup öyle çıkarıyorduk soruyu. İlk bakışta göz korkutan cinstendi.

2-Newton Bölünmüş Fark İnterpolasyonu. Tablo verilmiş. İnterpolasyon yapılması isteniyor.

3-Regula Falsi (Yer Değiştirme metodu) Bir şirketin 3 senelik Gelir ve Gider değerleri verilmiş. Ve geri dönüş adında bir değerin hesaplanmasını istiyor. Geri dönüşün fonksiyonunu senelere göre toplam şeklinde vermiş (E=Toplamişareti) E= (Gelir-Gider). (k-1)
3 senelik toplamı yapıp k cinsinden bir fonksiyon buluyorduk. Başlangıç alt ve üst değerleri de verilmişti. Regula falsi uygulayıp bulunabilirdi, fakat süre yetmedi :)


Sorularda Newton Raphson ve Regula Falsi´nin formülleri verilmişti. Yani iş fonksiyonu oluşturabilmekteydi. O yüzden sınava girecek arkadaşlar, kendinizi hazırlayın. Derste işlendiği gibi dümdüz soru yok :)

gönderen: Burden - 02/08/2017 - 09:31

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.