usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
taşıtlarda frenleme dinamiği ve fren sistemleri - 2.vize - 2015-2016 bahar
Taşıtlarda Frenleme 2.öğretim

1) Frenleme oranı, fren iyilik derecesi, frenleme katsayısı, frenleme yüzdesi, kararlı frenleme kararsız frenleme açıkla (10)
2)Tek devreli ana merkez silindirin şematik resmini silindir içi basınç artışının başlangıcındayken çiziniz ve çekvalf yayının görevini açıklayınız kısaca. 25p
3)Yüke duyarlı yaylı limitör sisteminin şematik resmini limit basıncına ulaşıldığında çiziniz ve yük yayı katsayısını etkisini gerekli grafikten yararlanarak irdeleyiniz(25p).
4) Kritik frenleme oranı 0.9 olan limitörlü fren sistemine sahip taşıt 0.7 yol şartında frenleme yapıyor.
a) Tekerlerden biri kilitlendiğindeki durumu irdeleyiniz.
b) "a" şıkkındaki şartta ön fren devresinin patlaması durumunda yaşanacak değişimi grafikte gösteriniz ve sürücünün nasıl hareket etmesi gerektiğini gerekçeleriyle açıklayınız(40p).

gönderen: forzamakine - 05/08/2017 - 14:10

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.