usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mukavemet 1 - final - 2011-2012 güz (ibrahim eren)
mukavemet1 ibrahim eren

1) çubuğun üzerinde başından sonuna kadar yayılı yük ve tam ortasında bir 4kN yük var, uç noktalarından mesnetli. Çubuk t profil. max. gerilme nedir?
2) küp vermiş x ve y eksine doğru çeki kuvvetleri z eksenine doğru bası kuvveti var max kayma gerilmesi ve max to yu sormuş (3 eksenli mohr çiziosun çat diye çıkıo)
3) 2 ucundan da duvara dayalı içi dolu bir silindir var ve tam ortasından bir moment etki ediyor verilenler: E d L falan max gerilmeyi verilenler cinsinden bul
4) 2 ucu duvara sıkıştırılmış dikdörgenler pirizması vermiş bu sefer. Prizmanın içinden saga ve sola doğru 2 kuvvet uygulanıyor max gerilmeyi soruyuda bundada galiba (deltaL=0 dan yapılan sorulardan)

gönderen: emax - 02/08/2017 - 06:20

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.