usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
turbo makineler - final - 2011-2012 bahar (hakan sevilgen)
Ders Adı: Turbo Makineler
Hoca Adı: Hakan Sevilgen


Sorular:

1-Pompa seçimiyle ilgili bir soru. Pompanın basması gereken kayıpları vermiş. Kütlesel debiyi vermiş. Piyasadaki pompaların devirlerini vermiş ya 1500 ya 3000 olarak.
a)pompanın türü
b)pompanın verimi göz önüne alındığındaki debisi.

2-Kavitasyon sorusu vardı. Bütün değerleri vermiş ve yanda grafik çizimi var. Değerleri formüle yazıp kayıbı buluyoruz. Grafiğe bakarak kavitasyon olup olmadığını buluyoruz.

3-Kanatlara 0 derece ile gelip 35 derece ile çıkan 1. kanatın bsini rsini 2. kanatın bsini rsini verdiği bir soru. mil kuvvetini istiyor bir de bir eşy daha istiyor.

4-2012 bahar döneminde kitapta olmayan buhar türbinleri konusunu işleyip nozül dizaynı ile ilgili nozülün bütün özelliklerinin sorulduğu bir soru.

ilk 3 soru da kitapta var. hatta bir tanesi 758. sayfada yer alıyor. ilk 3 soruda 14. konu içerisinde yer alan sorular. 14. konuda bulabilirsiniz.

gönderen: çakalizm - 02/08/2017 - 10:19

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.