usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
akışkanlar mekaniği - final - 2014-2015 bahar 2. öğretim
Akışkanlar mekanigi 2. Ogr

1. Bir havuz ve havuzdan cikan hortum seklinde bir akısin oldugu bir boru varı. Borudan 1 m3/s lik akis olmasi icin gereken havuz yuksekligi soruluyordu.

2. Bir kenari yuzeye dik diger kenari 45 derece aciyla uzanan v seklinde bir borunun ici su dolu. Dik olan kenari atmosfere acik diger kenar dolu ve kapali. Borunun yere degen kismi ve 45 derece aciyla uzanan kenarin ucundaki basinclarin ayni olmasi icin gereken devir / dak soruluyor. Donus ekseni yuzeye dik olan boru kismi.

3. Kapak sorusu kapak alt koseden tutturulmus kapaga baski yapan bir cubuk var cubugun baski kuvvetini yaratan bir kurenin agirligi. Kurenin capi soruluyor.[b][/b][b]

gönderen: forzamakine - 05/08/2017 - 10:14

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.