usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
dinamik - 1.vize - 2016-2017 güz (alpay oral)
Dinamik - Alpay Oral 2. Öğretim

1)Bir tane disk üzerinde lineer bir oyuk var. Oyuğun içinde top var. Disk açısal bir hızla dönüyor. Top da oyuk içerisinde lineer hareket yapıyor. Topun ivme ve hızını istiyordu.

2)2 tane araba var. Biri düz yolda gidiyor, diğeri aynı yoldan sola sapıyor (Hızlı ve Öfkeli filminin son sahnesi gibi). Sola dönen araç açısal bir hareket yapıyor (yarıçap vermiş). Bağıl hız ve ivmelerini soruyordu.

3)Basit bir kasnak sorusu. Yarıçapı küçük olan kasnağa esnemeyen ip ile bağlı bir A cismi var. Hızı ve ivmesini vermiş, daha büyük kasnağa ip ile bağlı olan B cisminin hız ve ivmesini istiyordu.

4) xyz düzleminde xz düzlemine paralel bir levha var. Bu levhanın ortasından sopa tarzı bir cisim eğik bir şekilde geçiyor. Kestiği noktaların ve levhanın boyutlarını vermiş. Sopayı açısal hızla ve ivmeyle döndürüyoruz. Sopa levhaya bağlı olduğu için levha da dönüyor. Levha üzerindeki bir noktanın hız ve ivmesini hesaplamamızı istiyordu.
Kolay gelsin :)

gönderen: forzamakine - 05/08/2017 - 16:11

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.