usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
makine elemanları 1 - 2.vize - 2015-2016 bahar
Makel 1

1) Asansör çarkı tahrik eden bir mil var. Hem burulmaya hem eğilmeye tabi. Md´ yi, dış kuvvetleri, S´ yi, ve mil malzemesini vermiş mesnet tepkilerini, eğilme ve burulma moment diyagramlarını, mukavemet analizini istiyor. Klasik mil sorusu.

2) 8 tane cıvatayla tutturulmuş bir flanş var. İşletme koşullarında. Parça elastiklik modülünü, cıvata standartını, Fön´ ü, bütün cıvataların toplam Fiş´ ini, sürtünme sabitini falan vermiş Ftoplam´ ı istiyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak ya statik durum için cıvata mukavemet hesabını ya da kaynakla bağlanmış olma durumunda kaynak mukavemet analizini yapıyorduk. Ben cıvata için yaptım, kaynak bağlantısı olarak yapmak isteyenler için bir iki bişiy daha vermişti hatırlamıyorum.

3) Yorum sorusuydu, 20 puanlıktı sanırım. 3 şık vermiş onar puandan tercih edilen iki tanesi yapılacaktı. Zar zor yetiştirdiğim için bir tek bildiğim ve yaptığım yorum sorusunu hatırlıyorum o da cıvatalarda yüklerin yığılmasını engellemek için neler yapılabilir şekil de çizerek açıklayın tarzı bir soruydu.

gönderen: forzamakine - 05/08/2017 - 14:04

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.