usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mukavemet 1 - bütünleme - 2014-2015 güz
Mukavemet 1

5 sorunun 3´ü cevaplanacak.

-bi tane beam vardı kesiti U şeklindeydi. beam´e 2 tane düşey kuvvet uygulanıyor ve max basma ve çekme gerilmeleri soruluyor.

-ortadan diskle bağlı iki shaftlı bi sistemde burulma.

-dikdörtgen prizma verilmiş. iki ayrı eksende karşılıklı olmak üzere 4 adet kuvvetle çekiliyo. bu iki eksendeki deformasyonlar eşit olursa poisson oranı nedir.

-statikteki çerçeve soruları gibi üçgen bi çerçeve vardı ama statikçe belirsizdi sanki. üçgenin iki ucunda yatay düzlemde mafsallar var, tepedeki uçtan kuvvetler uygulanıyo. mafsallardan biri yatayda hareket edebilen, diğeri sabit. bu üçgen çerçevenin tepesinden yatay ve düşey doğrultuda iki tane 650 lik kuvvet uygulanırsa serbest mafsalın yerdeğiştirmesi nedir.. young modulü falan geçiyodu sorunun içinde

-diğer soru aklıma gelmedi beyler

gönderen: forzamakine - 05/08/2017 - 07:56

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.