usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ısı transferi - final - 2010-2011 güz (sabiha yıldız)
Sabiha Yıldız Isı Transferi grup2

1- duvar yalıtım sorusu:
bi evin duvarı yalıtımla kaplanacak, ısı kaybı %15 azaltılmak isteniyo, duvar 2ye bölünerek ortasına izolasyon malzemesi konuyo, izolasyon kalınlığı ne olmalı?(duvarda ısı transferi)
2-bi elektrik telinin dışı plastik kaplamayla kaplanıyo. telin merkezinde elektrik üretimi var. dış ortamın sıcaklığı ve h´ı verilmiş, plastik kaplama en fazla 150 santigrat dereceye dayanıklıysa, verilen şartlarda kullanılabilir mi?(içinde elektrik üretimi olan silindirik eleman)
3-bi fırının iç sıcaklığın 150 derece. dış yüzey sıcaklığı 47, dış ortam sıcaklığı 17 derece. dış yüzey sıcaklığı emniyet amacıyla düşürülmek isteniyo. bunun için de dışardaki 17 derecelik havaya 20m/s hız veriliyo. son durumda dış yüzeyin sıcaklığı ne olur diye soruyo.(dış akışta h bulunuşu yani)
4-elektrik akımıyla ısı sağlanan bakır bir boru içinden hava geçiriliyo. hava 20 derecede girip 50 derede çıkıyo. havanın debisi belli, borudan havaya geçen ısı ve borunun yüzey sıcaklığı soruluyo(iç akışta h bulunması problemi yani)
5-27 derecede kutu kola 4 derecedeki buz dolabına yatay şekilde konuluyo. koladan dolaba geçen ısı ne kadardır?(silindirde doğal taşınım formülü ile çözülüyo)

5 soruydu toplam. soruları bu kadar hatırlayabildim.

gönderen: obi wan - 01/08/2017 - 20:20

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.