usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
otomatik kontrol (ortak) - 2.vize - 2013-2014 bahar
OTO-KONTROL
ORTAK SINAV


1.soru: Kararlılık sorusuydu basit bir feedback olan blog diyagramdan TF çıkarılacaktı.Daha sonra tablo oluşturarak soru çözülecekti.
ps:Hoca soruda satır sıfır yapmak istemiş sanırım ama dalgınlıkla yapamamış epsilon yazarak 0 çıkan sütundaki degere işleme giricektik.

2.soru:Geçici rejim ile ilgili soru basit bir blog diyagramlı.3şıklıydı.
a şıkkında TF bulunuyor.
b şıkkında Birim darbe olması halinde sistemin cevabını istiyor.(birim fonksiyonun laplaceını alırken dikkat etmek gerekir)
c şıkkında Mp degerinden gerekli verileri çekip Wn yi buluyorduk bu sayede blog diyagramdaki K ile belirtilen blogtaki K degerini elde ediyorduk.

3.soru:Mason yöntemiyle rahat çözülen bir blog diyagram sorusuydu.3 ileri gidiş vardı.Geri beslemeler temas halinde olduğu için delta(i) lerin 1 çıkması gerekiyordu.Çok zor degildi

Genel olarak beklendiği tarzda sorular geldi biraz bakan insan rahatlıkla yapar.Başarılar

gönderen: forzamakine - 03/08/2017 - 06:21

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.