usis - mkm
ÜÇÜNCÜ B?NYIL
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
malzeme 1 - 1. vize 2010 (ayşegül akdoğan)
1. yüksek sıcaklıkta çalışacak bir malzemeyi yapmak için hangisisini seçmezsiniz
a.) kym b.)sph c.) khm

CEVAP:C

2........kafes sisteminin difüzyonu hızlıdır.

CEVAP: khm (olmalı yani...)

3. khm merkezlideki atom sayısı......dır.

CEVAP:2

4.atomun kristal yapıdaki yerini terk edip kristal yapı dışına çıkması aşağıdaki hangi hatada olur?

a.) arayer b.) asalyer c.) yeralan d.)schotty e.)frenkel (yazım hatası olabilir tüm hatalar vardı yani şıklarda)

CEVAP:D

6.kym linin atom dolgu faktörü ....... dır.

CEVAP: 0.74

7.katılaşma sonucu,
a.) atom boyutu ve atom şekli belirlenebilir
b.)difüzyon hızı
c.)alaşımlama
d.)şekil verme
e.).....hatırlamıyorum

CEVAP:A

8.indis sorusu ..(101) düzlemi ve vektörü aşağıdakilerden hangisidir.

CEVAP:D idi..kübik olduğu için vektör dik olacaktı..vektör [101]

9. difüzyon hızı nedir? D0=1.28*10^-11 T=1200K

CEVAP: 8.44*10^-11

10. ......bağlı yapılar bağ kopmaksızın diye devam ediyordu.

CEVAP:Metalik




gönderen: smeagol - 24/11/2010 - 16:30

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:
savasci
(11/11/2013 - 01:19)
4.sorunun cevabı d değil e olsa gerek

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.