usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
makine elemanları 2 - final - 2015-2016 güz (ferhat dikmen)
Makel 2 2.öğretim Ferhat Dikmen

Helisel sorusunda 2 tane z´yi veriyordu diğer ikisini hesapladıktan sonra çıkış Mb P ve n sini istiyordu tabi bunun için i top vermişti. i top da iki kademenin i´lerinin çarpımına eşittir. tabloların en sonundaki grafikten bir tane i´yi yaklaşık bir değer seçip z´leri hesaplıyorsun. z´ler tam sayı olmalı. z´leri yaklaşık tam sayı seçtikten sonra yeniden i hesaplayıp, diğer örneklerdeki gibi Mb, P, n yi hesaplıyorsunuz.

b şıkkını yada c şıkkını yapın diyordu
b şıkkında ise kuvvetler Fr´yi Fa´yı hesaplayıp yönlerini istiyordu.

c şıkkında galiba kontrol yap diyordu.

2. soruda dişlideki Fr ve Fa kuvvetlerini yatağa taşıyorsunuz(moment alarak)daha sonra Fr/Fa yapıp X ve Y değerlerini tabloya bakarak bulmak gerekiyordu. Buradan Feş hesapladıktan sonra C hesaplanıyor. Verilen rulmanlı yatağı da tabloda 6208 verilmişti yani sabit bilyalı yatak oluyor. 62 ve 08 olarak ayrılıyor 08 iç çap sembolü oluyor. 62´yi de tablonun üst kısmından bakarak C değerine bakıyorsunuz. Bu C değeri yukarıda hesapladığınız C değerinden büyükse yatak uygundur.

3. Soru sözel, birini seç diyordu
ilki Kayışla zinciri karşılaştırın(hız vs.)

Diğerin de de şekil vermiş ne olduğunu ve ne işe yaradığını soruyordu galiba kavramaydı ne olduğunu bilmiyorum diğerine yazdım bir şeyler

Elimden geldiğimce püf noktaları vermeye çalıştım. Herkese başarılar...

gönderen: forzamakine - 05/08/2017 - 12:50

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.