usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mühendislik ekonomisi - final - 2013-2014 bahar 2. öğretim
MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ(2.ÖĞRETİM)

1.soruda yıllık nominal faiz oranını ve enflasyon oranını vermiş, bankanın atüketici kredisi aylık faiz oranınıda vermiş, reel faiz oranını, yatırımcının 10000 tl kredi çekmesi durumunda ödeyeceği aylık miktarı, yatırımcının aylık %1,5 faiz oranından bankaya para yatırması durumundaki reel karını falan soruyodu.

2.soruda ekonomik ömrü 6 yıl olan bir makinanın nakit akış tablosunu vermiş, %22 civarında bir geri ödeme oranı vardır demiş. geri ödeme oranının tam değerini istiyo.

3. soru ise lcc sorusu idi. 35000 adet/saat üretim kapasitesi olan bir makine var. elk masrafları,personel masrafları, birim ürün için kullanılan hammadde masrafı verilmiş. hammadde ve elk geometrik olarak artıyo. personel masrafı yıllık 300 tl olarak lineer artıyordu. bi kaç tane parametre vardı soruda. birim ürünün maliyetini soruyordu. 1.soru 25, 2.soru 30, 3.soru ise 45 puandı.

gönderen: forzamakine - 04/08/2017 - 12:18

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.