usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
turbo makineler - final - 2016-2017 güz 1. öğretim (nader javani)
TURBO MAKİNELER NADER JAVANİ BİRİNCİ ÖĞRETİM

1) kavitasyon sorusu. H available formülü verilmiş. P ler Patm ye eşit. V ler sıfır. Bernolli yapıp Hreq hesaplıyorsun. Debi yi istiyor
n=1540 dev/dk verilmiş. Pompanın verimini hesaplayın. Hangi pompa seçilmeli diye sormuş. Arkada onunla alakalı grafik var. Kitapta vardı o grafik.
2- seri paralel pompa sorusu. Bi büyük bi küçük pompa var. Büyük-küçük seri
Büyük küçük seri. Bu ikili birbirine paralel. Çalışma noktasını, combined olanların çalışma noktasını her bi pompanın çalışma noktasını bulan.
3-nozzle sorusu. 25 bar la giriyor 1 bar la çıkıyo.entalpi entropi değerleri tablo olarak verilmiş. X i bulun. Çıkış hızını c2 yi bulun. Hangi nozzle olduğunu bulun diyordu. Pc/P2>1 ise oradan yapıyorsun. Çıkış alanını soruyordu.

Not: metre su sütunu diye birim var. Neye nasıl dönüşüyor bilin.

gönderen: forzamakine - 05/08/2017 - 17:30

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.