usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
iklimlendirme sistem elemanları - final - 2013-2014 bahar (derya burcu özkan)
İklimlendirme Sistem Elemanları- Derya Burcu Özkan- 1.öğretim

1) Özgül bağıl nem formülleriye yapılacak toplam basınç 100kPa olan havanın entalpisini, bağıl nemini falan soruyordu

2)Psikomektrikte hava önce soğutulup nemi alınıyor sonra ısıtılıyor giriş çıkış şartları belli psikometrikte soğutmaya harcanan enerji, ısıtmaya harcanan enerji tarzı sorular soruluyor zaten işaretledikten sonra entalpi farklarını okuyosun baya kısa bir soru ama prosesi doğru çizmek tabi önemli

3)Soğutma kulelerinin seçiminde hangi parametrelere dikkat edilir.

4)Soğutma çevrimi sorusu, çift evoperatörlü ve aşırı soğutmalı bir sistem(kondenserden sonra bi daha kondesere giriyo gibi düşün lnP-h diyagramında düşey sola doğru) Üstteki evoperatörden çıkınca kompresörle direk kondenser basıncına basılıyor. Aynı zamanda alttaki evoprtörden gelen de aynı basınca basılıyor sonra karışım yapılıp kondesere giriyor. ( bu kısım diğer sorulardan farklı en azından defterde böyle bir soru yoktu ) Evoprtör güçleri sıcaklıkları verilmiş COP falan soruluyor.

gönderen: forzamakine - 04/08/2017 - 12:39

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.