usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
bsd tornalamada işlem hataları ve düzeltme stratejileri
BSD TORNALAMADA İŞLEME HATALARI VE DÜZELTME STRATEJİLERİ ÜZERİNE BİR DERLEME ÇALIŞMASI

ÖZET
Bu çalışmada bilgisayar sayısal denetimli (BSD) tornalama işleminde iş parçası çapında ortaya çıkan boyutsal hatalar ve düzeltme stratejilerine ilişkin bir derleme çalışması sunulmuştur. İşleme hatalarının ortaya çıkışında kesme takımları, işleme şartları, tezgah hassasiyeti, iş parçası malzemesi ve geometrisi gibi birçok önemli faktör rol
oynamaktadır. Düzeltme stratejileri ise Geometrik-ısıl, Geometrik adaptif kontrol ve Açık modüler olmak üzere üç ana model olarak gelişmiştir. Hata düzeltme çalışmalarının çoğunlukla Geometrik adaptif kontrol teknikleri üzerine yoğunlaştığı ve bu alanda önemli gelişmeler sağlandığı görülmekle birlikte sonuçların uygulanabilirliği halen
istenilen düzeyde değildir. Açık modüler kontrol modeli ise kontrol ünitelerinin NT tabanlı işletim sistemli ve açık kontrol devreli olduğu durumlarda çok avantajlıdır. Bu durumda yeni nesil kontrol ünitelerinin açık çevrimli ve güncellenebilir Pc’lerden oluşmasının hata düzeltme çalışmalarında büyük gelişme sağlayacağı açıktır.

http://www.odun.net/86114

gönderen: admin - 11/07/2014 - 08:17

 Ders Notu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle
 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.