usis - mkm
ÜÇÜNCÜ B?NYIL
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
yorum alayım
Merhaba arkadaşlar,

Az önce şöyle bir şey izledim;
https://www.youtube.com/watch?v=A9yrd7osSKw

Ben böyle akşamları çay çorba içerken veya sabahları ayılamaya çalışırken bir kahve yapıp bilgisayar karşısında "nasıl yapılır" videoları ya da böyle küçük mucitlikler, nasıl çalışırlar videoları filan çok izliyorum. Çünkü açıkçası çok imreniyorum. Keşke ben de bir şeyler yapabilsem diye hayran hayran bakıyorum. Arada bir babam gibi "Adamlarda ne kafa var bee, zehir zehir" diye kendi kendime söyleniyorum. Hatta o kadar izleyip özeniyorum ki; ben de arada böyle şeyler yapmaya çalışıyorum. Ama çok yetersizim, hatta öyle ki; yaptığım şeyler genelde "dam üstünde saksağan" olarak tabir edebileceğimiz, silikon tabancası yerine koli bandı kullanacak şekilde, çok kaba şeyler ve özellikle mekanik şeyler. Taş devrindeki insanlar bile benden daha güzel şeyler yapmıştır. Bu durum beni çok da üzüyor. Bazen arada "Acaba ben mal mıyım, hiç kafam basmıyor" bile diyorum kendi kendime.

Durum açıkçası böyle. Bazen mühendis olduğuma utanıyorum(mühendislikten değil; mühendislerin yüz karası, bilgisiz, beceriksiz olduğum için), hala mühendis olabildiğime (yeterli bilgi anlamında) inanmıyorum, çok cahil cühela hissediyorum bazen kendimi ve boşu boşuna zaman kaybedip cebelleştiğimi düşünmüyor değilim. Her neyse şimdi sizden istediğim bu yetileri nasıl geliştirebileceğimiz az çok belli ama yine de yorum bırakırsanız sevinirim. İkinci olarak da; böyle temelden elektronik anlatacak, teoriye boğmadan elektronik öğreneceğimiz bir youtube kanalı filan var mı bildiğiniz, onu da bir yazıverin gari de canım sıkıldığında ona bakar seyrederim.

Herkese iyi tatiller diliyorum.


gönderen: Vito Corleone - 09/06/2019 - 12:57
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Vito Corleone
(09/06/2019 - 13:08)
Şöyle de bırakayım. Millet neler yapıyor ben ağzım açık izliyorum, resmen kendimden utanıyorum

https://www.youtube.com/watch?v=XFKPOz9dFQA

https://www.youtube.com/watch?v=qofR1e-DuVE

muratid
(09/06/2019 - 13:49)
şimdi vito kardeş, ilgi alanı etki alanı diye bir kavram var. ilgi alanı geniş insan zamanı boşa harcayan insandır. etrafında çok uyaran olur ve vaktini bu tür uyaranlara harcayarak bitirir. ama etki alanın geniş olursa daha aktif-proaktif bir hayatın olur. mesela yl yapıyorsun ne üzerine atıyorum makine teorisi üzerine. o zaman senin bu yönde bilgini arttıracak şeylere vaktini vermen gerekir ki etki alanını arttırıp kullanışlı bilgi sahibi olabilesin.

şimdi gelelim videoya. bu manada bu tür tasarımlar sadece fikir vermek amaçlı kullanılır diğer mühendisler tarafından. yani gidip de konstrüksiyon alana vakıf biri "dur ulan şu parkinson kaşığını ben de yapacam" diyemez, he derse başta söz ettiğim şeye gelir. bu tür tasarımlar insanlara fikir vermek için varlar AYNISINI YAPMAK İÇİN DEĞİL. tabi bir mühendis olarak aynısını yapmak isteyebilirsin ancak videoda sakallının söylediği gibi gecelerini vermek gerekir vs. pat diye olacak iş değil.

Makine Mühendisliği derya deniz bir meslek 4 yıllık lisans eğitimiyle tam olunacak bir şey değil. Bunu çalışacağın yerde tecrübe ederek öğrenirsin.
The Godfather
(09/06/2019 - 20:47)
1. videodaki droneun pek bir numarası yok onu söyleyim, hobi olarak çok güzel bir hobi, ama bir olayı yok. uzak doğulu bir çok ülkede lise öğrencilerinin ilgilendikleri bir olay.

odtülülerin yaptıklarını beğendim, baya yaratıcı fikirleri uygulamışlar
Vito Corleone
(10/06/2019 - 16:54)

@muratid ben senin gibi düşünmüyorum. Yani kendi alanı dışında da bazı şeyler hakkında da fikir sahibi olabilmeli insan. Yanlış düşünüyor da olabilirim.

Mesela ben de konstrüksiyondan ilerlemeye çalışan biri olarak, "Parkinson kaşığını ben de yapayım" demesem bile; en azından nasıl yapılmış diye kendi kendime sorduğumda, kendime birkaç cümleden oluşan bir cevap verebilmeliyim diye düşünüyorum. Ama maalesef veremiyorum. İşte bu yüzden bilgisiz olduğumu düşünüyorum. Bu da beni biraz üzüyor. Olay aslında tamamen bu.

Vito Corleone
(10/06/2019 - 16:56)

@The Godfather valla ben uzak doğulu lise öğrencilerinin yapabildiği bir şeyi bile yapabileceğimi düşünmüyorum. Evet ODTÜ´lüler de bitirme gibi bitirme yapmışlar valla ben çok beğendim.


muratid
(10/06/2019 - 17:48)
arkadaşım senin beynin uçsuz bucaksız bir çölden ibaret, bir bebeğinki gibi john locke bunu düz levha olarak tanımlıyor. boşu boşuna kitap okumanı önermiyoruz. boşu boşuna deneyim kazanman gerektiğini söylemiyoruz. her gün 1 saat kitap oku, sosyal ortamlarda takıl, kendi varoluşunu yansıtacak tarzı yansıt. daha ne diyim anasını satayım, her konu yazdığında tavsiye veriyorum.
Vito Corleone
(11/06/2019 - 13:16)

Tamam kardeşim ne kızıyorsun. Çok sağ olasın çok teşekkür ederim. Sadece bu konuda aynı düşüncede olmadığımı -nedeniyle birlikte- söylemiştim. Yoksa seni sana karşı çıktığımı filan düşünme.

myman
(11/06/2019 - 20:06)
---konu dışı---

Vito Corleone ile The Godfather yazışması okumak inanılmaz keyifli.

---konu dışı---
Vito Corleone
(12/06/2019 - 13:17)

Onu ben de hissttim :)


Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.