usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
a305teyim sayesinde…
Arkadaşlar selam,

2011-16 arasında değerini bilmediğimiz, günleri tek tek öldürdüğümüz koridorların yanısıra; bu harika platformu çok aktif kullandık/m. Hatta sayesinde mezun oldum. Dileyene büte kalıp, a305teyim sayesinde, 24 saat içerisinde BA ile geçiş hikayelerini aktarabilirim

Okurken bilet karaborsa, günlük işler dahi bu platformdan yaptım. Mezun olmadan burslar aldım, parttime çalışma imkanı yakalım. Şimdi de Yıldız’ın kazandırdığı vizyon, çokça da hayatın zorluklarının getirisiyle evrensel bir mühendis olmanın gururunu yaşıyorum.

Sadede geleyim, paylaşımlar sayesinde mutlu olabiliyoruz. Bu bölümün-platformun, bana o yıllarda kattığı şey bu idi. Şimdi görüyorum ki ıssız bir sahra burası. Yapmayın, bencil olmayın, paylaşın.

Genç arkadaşım, ihtiyacın mı var; paylaş biz abilerin olarak destek olmaya çalışalım. Tek isteğimiz sizin omzunuza yükleyeceğimiz bu borcu, yıllar sonra yetişecek arkadaşlara iletmeniz.

Bencil olduğunuz sürece, üç kuruş kazanan vizyonsuz ve ülkenin durumuna her saniye ağlayan bir miskin harici bir senaryonuz yok, bilin.



gönderen: rafico - 03/09/2023 - 19:33
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
makendisi
(03/10/2023 - 18:00)
Selam,

Değindiğiniz konularda haklısınız. Ben de bu sene mezun oldum bölümden ve 2018´de giriş yaptığımdan beri bölümdeki arkadaşlarla geçmiş yıllardan sizlerin dönemlerinden yüklenmiş ders notlarını, çıkmış sınav sorularını kullandık; böylelikle sınavlara çalıştık, elimizde olmayan notları elde ettik.

Sitenin yönetimi sanırım halen @forzamakine nickli geçmişşşşş yıllardan bir meslektaşımızda. Kendisine de burada böyle bir ortam sağladığı için teşekkür etmiş olayım. Geçtiğimiz 4-5 aydır siteye giriş yapamıyordum örneğin. Bugün aklıma A305teyimde var mıdır ders notu acaba diye bakmak için girince yeniden çalıştığını gördüm. Sitenin de işlevselliğini sürdürmesi için günümüzde okuyan arkadaşlarımızdan bazıları ile belki yönetilmesi için birlikte çalışılabilir. Böylelikle belki yeniden siteye olan ilginin tazelenmesi sağlanabilir. Nacizane önerimdir.

Elimdeki ders notları ve sınav sorularını da toparlayıp zamanla yüklemeye çalışacağım. @rafico´nun yorumunu ve bu yorumu okuyan arkadaşlar varsa siz de burada olduğunu belirtin lütfen. Biz de birkaç deli olarak burada gezinmediğimizi bilelim.


serencebey
(08/10/2023 - 19:15)
@makendisi, 2021 mezunu olarak selamlar. B kapısı önünde sigara içip vize saatini beklediğimiz, akşamüzeri barbaros´tan aşağı salındığımız günlere de selam olsun arada ben de uğrar bir bakarım alışkanlıktan olsa gerek.
TAİ
(19/10/2023 - 07:41)
2011 mezunu olarak selamlar...Bu site vasıtasıyla bizler de (2006-2011) zamanında çok fikir alışverişinde bulunmuştuk, zaman zaman da içimizi dökmüştük. :)....O zamanlar TAI´de çalışabilmek hayali ile TAI ´nick name´ ile hesap oluşturmuştum, çok şükür hayallerim gerçek oldu :)...Tüm YTÜ ve A305teyim.com ailesine selamlar. Hala takipteyiz.
maqnet0
(09/03/2024 - 06:34)
2020 mezunu bir meslektaşınızdan selamlar,

Türkiye´nin en prestijli firmalarının birinden sesleniyorum, okulumuz güzel, adı hala geçerli ve ağırlığını koruyor. İyi firmalarda dolu staj, iyi ortalama, iyi ingilizce (1-2 erasmus veya work and travel) ile Türkiye içerisinde giremeyeceğiniz yer yok, eğer amacınız buysa :) Bir de dersleri anlayarak geçin iş hayatında bunları kullanmayacağız diyenlere kulak asmayın :)
myman
(15/03/2024 - 02:36)
2018 mezunu ve savunma alanında çalışan dostunuzdan selamlar. 30 yaşını devirdik :)

yıllar sonra, geçenlerde üniversiteme bir konferans için gitmiştim. hala heyecanlı öğrenciler var ama kolektif ruh 0 maalesef. öğrenciler niye bu kadar soğuk anlamadım.
okul bitirmek tabii iddialı ama bu site sayesinde sayısız ders veren sayısız öğrenci vardır muhtemelen.
yardımlaştığım her arkadaşıma sonsuz teşekkürler.

ayrıca, yıldızın adı türkiyenin iyi firmalarında halen çok sağlam bir şekilde duruyor ve inanın yıldızlı yıldızlıyı tutuyor :) misal, ytü´den bir stajyer başladığında bile sebepsiz keyifleniyoruz. rakip veya diğer firmalardaki arkadaşlarımızla fuardır vb ortamlarda karşılaştığımızda o iyi niyet ve iletişimi görebiliyoruz.

üniversitenizin değerini bilin ve sonsuz yardımlaşın. hırsınız mezuniyet gününde yerini farklı amaçlara bırakıyor.
alışkanlıktan arada bir bakmaya devam ediyoruz.


atu
(15/03/2024 - 20:13)
2017 mezunu bir arkadaşınız dostunuz ya da abiniz olarak burayı bu halde görünce gerçekten içim ezildi.
a305 sayesinde bilmediğimiz duymadığımız görmediğimiz ne varsa bu platform sayesinde haberimiz olurdu.
Benim okul hayatım gerçekten uzun sürdü. Belki o dönemlerde wapp gibi uygulamalar bu kadar gelişmemişti. Wapp grupları diye bir kavram yoktu ya da çok azdı. Şimdi büyük ihtimalle oralardan iletişim kuruyorsunuzdur. Bu sebeple de burası bakımsız bir tarla gibi kalmış :(

Ben ısıtma sektöründe pazar lideri olan firmadayım arkadaşlar. İnanın sektörde YTÜ güçlü ve baskın. 2 YTÜ´lü bir araya gelince sohbetin nereden nerelere gittiğini anlamıyorsunuz. Hele ki işe yeni başlayan bir arkadaşta Yıldız´lı çıktıysa inanılmaz keyifli oluyor. Bak x kişide Yıldız´lı sözleri hep kulağımda. Çalıştığım birimde müdürüm benden 14 sene önce mezun olmuş bir Yıldız´lı. Konu bir açılınca Eyüp Hoca, Düriye Hoca, Ferhat Dikmen´ler, İsmail Teke´ler... aklıma gelen gelmeyen tüm hocalarla ilgili konuşmalar. İnanın saatler nasıl geçiyor anlamıyorsunuz.

Velhasıl okulumuzun değerini bilelim. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTE´si tüm iş dünyasında ağırlığı olan saygı duyulan bir okul.

Umarım bu platform tekrardan eski günlerine kavuşur. Biz bile eski alışkanlıklardan dolayı senede 1 2 defa da olsa girip bakıyoruz buraya. Yardımlaşın arkadaşlar destek olun. A305 demenin Yıldız Makine demek olduğunu unutmayın.



Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.