usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
besiktas kampüsü elden gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta katılıdığı Mehmet Barlasın programında Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü´nün Cumhurbaşkanlığı için kullanılacağını ve oradaki bir binanin Cumhurbaşkanlığı´na ait olacağını söyledi. Erdoğan´ın programda kullandığı ifadelerle, bir süredir kampüsün taşınmasıyla ilgili söylentileri doğrulamış oldu.

http://haber.sol.org.tr/video/erdogan-ytu-kampusunu-kendisi-icin-kullanacak-117510

Sayın rektör İsmail Yüksek. Sürekli öğrencilere güleryüzlü görünüp, ´bu kampüsü istiyorlar ama vermeyiz´ deyip yalanlar söyleyip oynadığınız oyunlar için YTÜ öğrencileri sizi asla unutmayacak!

Çok yazık gerçekten çok..

İTÜ´nün Maçkada, Gümüşsuyunda vb yerlerde tarihi binaları sarayları var, onları almazlar.

Güçleri bize yeter. Niye? Rektörümüz sağolsun.


gönderen: MustafaC - 25/05/2015 - 07:10
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
kasva.
(25/05/2015 - 08:11)
Sen gelme ulan ayı
8741
(25/05/2015 - 08:19)
İTÜ kompleksi bir yana.

Ytü Yıldız Kampüsü aslında Yıldız Sarayı´nın bir parçasıdır. Yıldız Sarayı Osmanlı´nın sembolü olmuş yerlerden biridir.
Böylesi tarih kokan, saltanat kokan, ezme-hükmetme aracı olarak kullanılabilecek müthiş bir mekan İstanbul´daki tarihi eserler içerisinde Yıldız´ı öne çıkarıyor.
Kitleleri bu gibi yapılar üzerinden yönlendirmek, şekil vermeye çalışmak sadece bize özgü bir yaklaşım değil. Tüm dünyada egemenler, sembolik değerleri olan binaları insanlara karşı silah olarak çaktırmadan kullanırlar.
Bizde yaşanan da budur.
kasva.
(25/05/2015 - 08:39)
@anonimagus sen gezi ruhunu anlasan böyle demezsin. Gezi bu basimizdakilerin kaybettiği tek yerdi ve bence ülkedeki en büyük trol orda oldu. Aynı düşündüğümüz olaylarda bile saygısız seviyesiz yorumlar yapıp başlarım böyle ise dedirtebiliyorsun insana. Sen sesini bağırıp çağırıp çıkar kardeşim ben trolleyerek dalga geçerek ifade ediyorum kendimi. Son olarak sen de gelme..
RHINO
(25/05/2015 - 08:45)
Amacı eğitim olmayanları zora sokmuştur. İTÜ Maçka alamazlarmış puhahaha. Ne isteyipte alamaışlar merak ettim bak şimdi? Ayrıca gram umrumda olmayan hede. Ben buraya eğitim almaya geldim kardeşim. Geldiğim kurum bir devlet üniversitesi ve oranın imkanlarından faydalanmaya çalışıyorum. Konum mekan beni bağlamaz. Ama ne yazk ki işi gücü poster afiş bastırıp dağıtmak olan arkadaşlar eğitim kurumu oldukları unuttukları mekanı propaganda yeri olarak gördükleri için muhtemeldir üzüldüler. Ah yazık :(
MihendisBey
(25/05/2015 - 08:59)
E5 üniversitelerine alıştırdılar milleti ya, Yıldız kampüsünün ellerinde olmaması zorlarına gitti.
myman
(25/05/2015 - 09:12)
@RHINO Kardeşim bu kadar vurdumduymaz olma yahu. Sana al tüfek, silah, bomba vb şeyler diyen yok ki. Sadece tepkimizi koyuyoruz. Ne olur yani imkansız olsa da, kampüsümüzün alınmasını istemiyoruz diye yürüsek. Siyasi ideolojilerden uzak bir şekilde tepkimizi dile getirsek. Sen eğitim için geldin, hepimiz eğitim için geldik fakat sosyokültürel şeyler kampüsle çok bağlantılı. Çok güzel bir kampüsümüz var adını yerinden alan. Madem destek vermiyorsun bu haklı mücadeleye, aksine trollüyorsun. Köstek de olma lütfen.


Gelelim diğer hususa, arkadaş bu Tayyip´in diktatörlüğünden bir ben mi bıktım ya koca üniversitede? Adam ne derse oluyor.Kaç-aksaray gibi bir şey yaptı Ankara´ya, dünyanın en gereksiz ve masraflı şeyi. Şimdi de okulumuzu alacaklar. Yazıklar olsun hepsine, bu okulda okulunu vermemeye çalışacak nice insanlar vardır. Zaman gösterecek hepsini.
rubytuesday
(25/05/2015 - 09:52)
bizim evi de üzerine yapalım be. yeter ulan doymadı. ne cumhurbaşkanlığıymış. ne milli iradeymiş ulan. ülkenin prestiji cumhurbaşkanının binasıyla ancak bizim gibi geri kalmış, dandik ülkelerde ölçülür.

hiç boşuna ben okumaya geldim okulun yeri önemli değil gibi garip laflar etmeyin. ığdırda okumakla istanbulun göbeğinde okumak arasında da fark mı yok. üniversite sadece ders alınan yer değil, sosyalleşilen de bir yer. şehirdeki tüm sosyal aktvitelere hemen ulaşabildiğin bir yerde okumak ve o yere göre ev,yurt ayarlamak var bir de sosyal aktivitelere çok uzak bir yerde okuyup oralarda ev, yurt ayarlamak ve yaşamak var. mezun oluyorum da gelecek olanlara yanarım.

bu olayı bile doğru görecek arkadaşlar varsa, bir düşünün lütfen ya, hakkaten bu kadar mı önemsiz yıldız kampüsünün artık yıldız makinede olmayacak olması.

ayrıca pek inanmıyorum bir yol bulunur bu işe. bence üniversite dışında, yıldız parkında falan kalan kısımları alır tayyip. nabacak a bloğu bilmem ne. koca üniversite lan.
Belize
(25/05/2015 - 10:27)
ben size diyim Ytü´nün sırtını yaslayacağı bir burası vardı(onu marka haline getiriyordu)Millet Ytü´de okuduğunu duyunca hiç bişi diyemese de en kötü :´sizin kampüs Beşiktaş´taydı demi diyodu´.Onu da alırlarsa ytü´nün bir anlamı kalmaz, zaman içinde silinir gider.İstediği kadar araştırmalar yapsın prof getirtsin olmaz..
anonimagus
(25/05/2015 - 10:43)
Daha da büyütülmeli bu mevzu:
https://eksisozluk.com/yildiz-teknik-universitesi-kampusune-el-konulmasi--4794086?a=popular
myman
(25/05/2015 - 10:58)
Aynen öyle, artık bir tepki koyulmalı
naykutaltin
(25/05/2015 - 11:25)
Doymadılar, gözleri doymadı yıllardır.Kaçak saraylar , mallar , mülkler yetmedi.Eğitimmiş üniversiteymiş hiç önemli değil.Önemli olan kendileri rahat etsin,dahada zenginleşsinler.Rektöründen hocasına öğrencisinden çalışanına herkes bu işe tepki koymalı.Gerçi rektörde el pençe , olur efendim tabi efendim çeker orası ayrı konu.
mykk
(25/05/2015 - 11:33)
bence direk kapatsınlar okulu zaten ihtiyaç fazlası mühendis yetiştirip asgari ücrete çalışıtırıyoruz en azından buna çare olur
şimdi zaten burası yetersizdi taşınacaktı diye savununlar için peşinen hiç bişeye yoksa bile okulun 100 yıllık tarihine saygınız olsaydı da sembolik bi şekilde dursaydı okulun kampüsü istanbulda saray-köşk mü bitti.


anonimagus
(25/05/2015 - 11:48)
Arkadaşlar change.org ´dan daha önce kampanya başlatmış vs. deneyimli arkadaşlar varsa iletişime geçelim. Konuşmaktan daha fazlası şart.

@RHINO ıstırırım seni :). Ulan ibretliksiniz.


yıkılanCbloğunhayaleti
(25/05/2015 - 12:01)
Rte daha cumhurbaskani olmadan mabeyn koskunu kendisi icin hazirlatiyordu. Amaci biz degiliz. Amaci kendisinin cok yakininda kendisinden nefret eden ogrenci toplulugunu uzaklastirmak. 2 yil once yildiz camisine cuma namazina geldiginde okulun kapisina ekstradan cevik kuvvet yigmisti.
bery35
(25/05/2015 - 13:29)
Dün akşam öğrendim bunu acayip moralim bozuldu, şu güzelim yeri öğrencilere layık görmeyen zihniyet, eğitimi nasıl yüksektsin. Başka yerlerde birsürü cumhurbaşkanlığı için bina var buna da göz dikmeyin arkadaş ya.
MihendisBey
(25/05/2015 - 14:38)
Dünya kendi gibi düşünmeyenlere duyulan kin nefretin sonucu böyle değil mi? Herkes düşlediği dünyada ötekine yaşam hakkı bile vermiyor. En bağnazından en özgürlükçüsüne
akşammatinesi
(25/05/2015 - 14:40)
Haberi aldığın internet sitesi zaten düşüncelerini haberden bağımsız olarak belli ediyor hadi Velev ki senin o güzel hatrın için haber doğru olsun kardeşim sanki babanın okulu babanın mekanıydı da elinden alıyorlar... Bir de geber falan demeler yani işte ne diyeyim kendi kendinizi rezil ediyorsunuz zaten
muhadayı
(25/05/2015 - 14:43)
İlk duyduğumda üzüldüm ama bu seviyesiz konuşmalardan sonra varsınlar davutpaşayı da alsınlar topumuzu silivriye taşısınlar diyebiliyorum.
Sonra vay efendim hocalar kötü, bölüm şöyle şöyle yıldız hiç adam olmaz dersiniz.
Benim tavsiyem birbirinizi geberteceğineze sağcı solcu demeden, yıldızlıyız diyerek ortak bir zemin hazırlayıp tepkinizi medeni bir şekilde ortaya koyun, kamuoyu oluşturun. Belki bir başarı elde edilebilir belki edilemez ama yarın öbür gün yıldız ruhu hiç yoktu öylece okuyup diplomamızı aldık çıktık demessiniz.

Bide bizim evin bi odası boş yıldıza yürüme mesafesinde tayyip bey istersen bizde de kalabilirsin dokunma güzelim kampüse.
rubytuesday
(25/05/2015 - 14:48)
beyler aktrollere mahal vermeden ne yapabiliriz tartışalım. seviyeyi ne kadar düşürsek de onlarla tartışacak kadar düşüremeyiz. kasmayın. cevap vermeyin lütfen, hakikaten böyle bir durum olursa yıldız makinedeki güzel anılarının üzerinde tayyibin oturduğu düşüncesiyle hüngür hüngür ağlayacak bir kardeşiniz olarak rica ediyorum sallamayın.

konumuza dönelim ne yapabiliriz?
anonimagus
(25/05/2015 - 15:10)
Arkadaşlar hiç kimseye katkı sağlamayacak ikili tartışmalara girmek asıl meseleden uzaklaştırıyor bizi. Bu yüzden kendi adıma @RHINO arkadaştan özür dilerim. Reelde de görmek isterim kendisini. Delikanlılık taslamak için değil insanca fikir alışverişinde bulunmak için.

Buradaki herkesin ortak paydası YTÜ. Her ne kadar birbirinden haz etmeyen toplumsal sınıflara mensup olsak da hepimizin ortak paydası Yıldız Kampüsü ve YTÜ. Yani Yıldızı yıldız yapan şeyden bahsediyoruz. Kimse kusura bakmasın ama YTÜ sırf Yıldız Kampüsü sayesinde itibarını ayakta tutuyor. Davutpaşa´da okuyanlar pek hoşlanmasalar da bu durumdan eminim bu durum onların da zoruna gidiyordur. Olayın bir simgesel boyutu var. Bunu anlamak bu kadar mı zor!

Herhangi bir sıkıntı olmazsa seneye mezun olup gideceğim. Normalde hiç beni etkilemeyecek bir durumu dile getirmek bana somut bir şey kazandırmaz. Fakat yeni gelenler ve sonrakiler için üzülüyorum şahsen. Ayrıca böyle şeylere sessiz kaldıkça yani "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mottosuyla yaşadıkça ileride neler olabileceğini bir düşünün. Örneğin gezi olaylarında kendilerine sığınan eylemcileri (kimilerinde göre vandallar) polislere vatanperver bir edayla teslim eden esnafın, daha geçtiğimiz günlerde iş yerleri polis gözetiminde ellerinden alınırken hallerini gördük. Yazıktır günahtır.

ronndella
(25/05/2015 - 15:48)
Çağdaş Yıldızlılar Derneği , Yıldız Mezunları gibi derneklerle iletişime geçip olası bir durumda tavırlarının ne olacağı öğrenilebilir. Şahsen Yıldızlı Hat´dan Mezunlar Koordinatörlüğüne mesaj yazacağım.
İlk etapta mezunlar iş birliğiyle imza kampanyası ya da basın açıklaması gibi bir mekanizma işletilebilir.
boak
(25/05/2015 - 18:49)
Bu en genel haliyle toplumun, daha sonra siyasi iktidarın eğitime bakış açısını gösterir bir harekettir. Şimdi şehrin en değerli yerlerinden biri eğitime değil, bu yere ihtiyaç değil koleksiyon parçası gözüyle bakan cumhurbaşkanlığına tahsis ediliyor. Varın gerisini siz düşünün...
myman
(25/05/2015 - 19:35)
Apolitik olabilir insanlar fakat ne ideolojide olursan ol, diktatör kavramını nasıl yedirebiliyor bu insanlar anlamak güç. Çok basit ya, sağ görüş sol görüş milli görüş islami görüş nerde olursan ol önemi yok, gerçekten eşsiz bir kampüsün gereksiz yere alınmasını nasıl yedirebilirlar ilginçtir. Davutpaşayı insan sevebilir vs fakat hayatını Beşiktaş Kampüsüne göre şekillendiren insanlar var. Yurtla uzun süreli sözleşme imzalamış vs. Beşiktaş İstanbulun merkezi, heryerden ulaşım kolay vs.

Not : Gariptir herkese saygım var da şu AKTrolleri yediremiyorum arkadaş

@ronndella : ÇYD derneğinden burs alan bir öğrenci olarak durumu rektör danışmanı hocamıza ilettim. Kendisi resmi bir teblikat gelmediğini, yasal koşullar çerçevesinde teblikat sonrası 3 yıla kadar süreyi uzatabileceklerini söyledi. Hoş tabi diktatör kavramı bunu değiştirebilir.
MihendisBey
(25/05/2015 - 21:12)
2023 vizyonuna Yıldızı´da ekle pampa
RHINO
(25/05/2015 - 22:01)
AKtrollerlerle derdi olan arkadaşların kendi ideolojileri uğruna yaptıkları trollemelerin genel adı olsada bizde size öyle hitap etsek.
gkalender13
(26/05/2015 - 09:04)
Konuşmak gerçekten kolay arkadaşlar. Bize mezun olana kadar hala yıldızda kalacağımızı bilsekte bu kampüsü bizden sonrakilerin kullanamayacağını bilmek üzücü. Rektör kısmına gelince bu rektör üniversite için az şey yapmamıştır, bu ülkede yapılanlar hep ona buna yandaş gözükerek yapılabilir, bunu kabul etmeseniz de hepiniz biliyorsunuz. Şimdi empati kurun, hem üniversitenin gelişmesini istiyorsunuz, hem de iktidarın böyle bir talebi var, neye nasıl karar verileceğini konuşmak kolay. Yalnız lafla peynir gemisi yürümüyor, bunun sonuçlarını iyi düşünmek lazım. Başka üniversitelerle rektörlerle kıyaslamak da kolay, fakat her yerin kendince değeri var, Yıldız´da bunlardan biri...
makineci14
(26/05/2015 - 11:10)
birlikte hareket edelim arkadaşlar,birlikten kuvvet doğar
tarza
(26/05/2015 - 11:41)
la cevabım rhino ya !! mekan ve yer bağlamazmıs önemli olan dersmiş . .... bak kardeş oxfordu oxford yapan. Cambridge gene cambridge yapan yüzlerce yıllık tarihleri ve hiç bir etki altında kalmadan verdikleri eğitimdir. oraların başkanı sizce o eğitim kurumlarının yerini değiştirebilir mi ?? sizin ben su tabağınıza tuz koyam gidin başımdan
myman
(26/05/2015 - 12:33)
Şimdilk yapılacak en iyi şey, aktarabildiğimiz kadar arkadaşlarımıza bu durumu aktarmak.

-change.org da destek olunabilir.
-okulda imza toplatılıp rektöre verilebilir.
-muhalif siyasilerin desteği alınabilir :D
myman
(26/05/2015 - 12:35)
Bu arada tekrar düşününce sayın cumhurbaşkanımıza hak verdim. Adam napsın kalacak yeri yok
prof.yıldız
(26/05/2015 - 12:54)
Yorumlara bakıyorumda; hükümetten birilerinin gelip evine gasp yaptığına sevinecek kadar körleşmiş insanlar/öğrenciler var.. Yazık çok yazık.
Mest4
(26/05/2015 - 13:31)
şöyle bir açıklama da var.



bambul
(26/05/2015 - 13:53)
ne yapılması gerekiyorsa ben varım hadi yapalım
Alperen34400
(26/05/2015 - 14:06)
Alkışlamaktan öteye geçemeyen bir anamuhalefet;kendi zor yürürken millete kendisiyle birlikte yürümeyi teklif eden muhalet;ırkçılık yapıp daha dün dağdan indiğini insanlara unutturmaya çalışan diğer muhalefet oldukça;bu adamlar ne isterlerse alırlar merak etmeyin.Rektörede burdan bişey diyemeyiz sonuçta rektörü cumhurbaşkanı atıyor(bu gitse yerine gelecek illa ki dediklerini yapacak);hatırlamak gerekirse odtüdeki olaylarda kaç defa odtü rektörü arayı bulmak için başbakan-odtü arasında gitti geldi unutmamak Lazım!!Sözün özü iş öğrencilerde bitiyor;Dersleri geçiym benden sonra ne olursa olsun mantığı oldukça bu okulda Direnişin D side olmaz
prozonal1
(26/05/2015 - 14:26)
Balmumcudan beşiktaşa doğru inerken, bi yer gelir karşınıza.Tam da inişin dikleşmeye başladığı, istanbulda ağaç görebileceğiniz ender bir yol. O yoldan yürürseniz eğer karşınıza ufuk çizgisinde iki mavinin birleştiği eşsiz bir manzara gelir. Biz yıldızlılar her gün o yolu görürüz. Memleketin en güzel haliyle her sabah karşılaşırız. Bu bize ilham kaynağı olur. Daha nasıl bir memleket uğruna çalışılır ki dedirtir. Ama birileri bunu kıskanmış sanırım. Çekememiş belki de kendisinin hiç erişemeyeceği yerlerde olmamızı. Katlanamamış bu güzelliği her gördüğümüzde onu satın almayı değil de korumayı; gençliğin, çocukların kısacası halkın bir parçası olmasına devam etmesi gerektiğini düşünmemizi. Bizler eğitim kadrolarındaki gericileştirmeyi zaten en yoğun şekilde yaşayan bir üniversitenin öğrencileriyiz. Bugün iktidarın bu faşist tutumlarına, birilerinin kendi istekleri ve ihtirasları çerçevesinde bizim okulumuzu elimizden almalarına ses çıkarmayacak rektörlere, dekanlara ve hocalara sahibiz. Geriye kalan, elimizde olan tek şey bilincimiz ve kendi öz gücümüz. Beraber olmamızı sağlayacak tek nokta ise bu güzel kampüs. Bizler onu; tiranlaşan, kendinden ve kendi isteklerinden başkasını yok sayanlara karşı korumalıyız. Bizler hangi ideolojiden olursak olalım bu konuda ortaklaşmalıyız. Mesele sadece bir kampüs değil, demeyelim. Evet, mesele sadece bir kampüs ve sen onu bizden alamayacaksın diyelim, hep birlikte.
MuradMak
(26/05/2015 - 17:37)
YILDIZ Besiktasin kalbinde- ve Yildiz Yalniz Yildizda Universite olabilir. Zaten bir cok konuda diger universitelerden gerideyiz bir besiktas sosyallesmemizle ovünüyorduk onuda elmizden aliyolar. Normalda Yabanci Uyrukluyum Siyasi konular aslinda beni ilgilendirmemeli ama Erdogan artik universitelerinde yuvasina kadar girdi. Ve bence bir universitelinin Universitesini korumasi kadar onemli ve gerekli baska bir durum yok. Bu yuzden...

Nee yapılması gerekiyorsa ben de varım hadi yapalım!!!!
bizon
(26/05/2015 - 18:29)
Yıldız Sarayı´nı kullansın Erdoğan bunun için üniversiteyi komple taşımaya ne gerek var? Amaç başka olabilir. Ya da itibarı 1050 odalık olan adam bir avuç öğrenciden korkuyor.
mecanical
(26/05/2015 - 18:52)
Şimdi kalksak eylem yapsak... yıldız örgütüne çıkartırlar adımızı hiç biryerde işede giremeyiz ondan sonra...yıldızlı bunlar kovun gitsin derler :) Devlete isyan ediyor bunlar derler...
Ama tabi bizim duruşumuz her yerde bellidir
Bir ..iç olup imparator olmaktansa, Onurlu bir hiç olmayı tercih ederiz...
abcn
(26/05/2015 - 22:07)
yediler yetmedi doymak bilmediler özetleyen en güzel söz şudur bu durumu ;yoksulluk çok şey ister açgözlülük ise her şeyi...
canca
(26/05/2015 - 22:49)
https://www.change.org/p/yt%C3%BC-y%C4%B1ld%C4%B1z-kamp%C3%BCs%C3%BC-ndeki-varl%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1-s%C3%BCrd%C3%BCrs%C3%BCn
Alperen34400
(26/05/2015 - 23:18)
https://www.change.org/p/cumhurba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-istanbul-tarabya-daki-cumhurba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-na-ait-olan-huber-k%C3%B6%C5%9Fk%C3%BC-y%C4%B1ld%C4%B1z-teknik-%C3%BCniversitesi-ne-tahsis-edilsin Yıldızı elimizden alırlarken kalkıp bide Hüber köşkünü mü verecekler?İmzaladım yinede en iyi savunma karşı saldırıdır
fLu
(26/05/2015 - 23:51)
yanlış düşünüyosam söyleyin ancak bence hüber köşkünün verilmeyeceğini bile bile böyle dalga geçer gibi bir kampanya başlatmak, halihazırda yürütülen diğer kampanyanın ciddiyetinin anlaşılması açısından sorun çıkartabilir, karşı tarafın kendini savunma vakti geldiğinde ytü öğrencisinin "açgözlü" olarak lanse edilmesine neden olabilir. her hıyarım var diyenin peşinden tuzlukla koşmamak gerekir. başka yerlere göz dikmektense öncelikle elimizde olanı korumak daha mantıklı diye düşünüyorum.
rubytuesday
(27/05/2015 - 05:32)
@flu kardeşim amaç zaten dalga geçmek. adam dalgasını geçmiş. bunda anlaşılamayacak bişey yok. birileri bize karşı kullanırsa diye korkulacak bişey yok. bence kampanyaya köstek olmaz destek olur bu tip ironik yaklaşımlar.
karasan
(27/05/2015 - 11:01)
Sen projeni kopyala yapıştır. Derse gitme dersi geç. Kendine bişeyler katıp mühendisliği sağlam şekilde bitirme. Ulusal projelerde bulunma. Kalk eylem yapalım. İTÜ neden vermiyo demiş millet ya adamların yaptırım gücü var. Rektör sağ olsun demiş verir demiş bazıları. Siz rektörün elini güçlendirecek naptın ki rektör okulu ve öğrencilerini savunsun. İsmail hoca vermese başka rektör olup okulu verecek hoca mı yok. Hiç yırtınmasin kimse kendinizi savunacak ortam hazırlayın sonra suçlayın rektörü veya cumhurbaşkanını. Şimdi rica mu ne bi arkadaşımız vardı ona yazılanlar yazılabilir bana da ama önce kendinizi eleştirin sonra sağa sola laf söyleyin.
atu
(27/05/2015 - 11:43)
Dünyanın sayılı üniversiteleri bulundukları yerle tarihi bir anlam kazanarak büyümekte gelişmekte. Dünyadaki en iyi okullar sıralamasına bakalım abd ve ingiliz okullarının tarihlerine de bakalım. YTU´yu burdan alıp şehir dışında başka yere atmak okulun imajına tarihine saygısızlıktır. Sizi 100 yıllık babanızın evinden atsalar ne olurdu düşündünüz mü ? Şimdi 50 tane bahane yok şehrin ortası yok trafiği arttırıyo yoğunluk oluyo veye siyasiler göz dikmiş vs vs. Dünya bunu çözmüş eğitime öğretime saygıdan okullara dokunmamış biz kovmaya çalışıyoruz.
tarza
(27/05/2015 - 13:46)
karasan GİBİ ADAMLAR YÜZÜNDEN insanlardan soğudu çok net ve sert gidiyorum ... adam at koşturuyor 100 yıllık okulu alıcam elinden sen kimsin ula diyor ve bunu iktidarda kaldığı ilk yıllardan beri ona buna peşgeş çekerek yapıyor.... ve bizim adam hala kendini eleştirme derdinde . karasan her kimsen çok yanlış yoldasın bilader
karasan
(27/05/2015 - 18:14)
Siz ne yaptınız okul için peki hiç kendinizi eleştirdiniz mi. Ben bireysel olarak söyleyim okula da şu zararım var dediniz mi. Ayrıca daha düzgün üslupla konuşmamız gerek kendimizi eleştirelim dediğimizde batmasın birilerine.
bevugo
(27/05/2015 - 18:38)
Abdülhamit tahta çıktığında Dolmabahçe Sarayında oturmak istememiş çünkü kendisinden önceki padişah tahttan indirilirken Dolmabahçe denizden ve karadan kuşatılmış. O yüzden kendisine tepede bulunan yıldız sarayını yaptırmış. Cumhurbaşkanın da bu düşünceye paralel olarak yıldız sarayını istediğini düşünüyorum.
Alperen34400
(27/05/2015 - 20:39)
İtüden örnek vermek;odtüden örnek vermek bizi bağlamaz onlar belirli bir akımın üniversiteleri olduğu için odtü-itü ama yıldız sadece adıyla yıldızdı şimdi taşınırsak ktü bile bizi geçecek adımız madımız kalmayacak;zaten arkadan agü geliyor bursla filan yıldızdan bir arkadalardı şimdi kesin geçer artık
jander
(28/05/2015 - 00:54)
benim konuşma tarzım bu değil bu değil ama artık canıma tak etti; yok sen okul için ne yaptın, sen ne kazandırdın?neyin peşindesin?ben bu okulu kazandım, buda şu demek ben, bu okulu kazanabilecek çalışma kapasitesine sahibim.öğrenciye yüklenmek dünyanın en tatlı işi yüklen gitsin.güzel kardeşim sen taşısaydın o zaman bizi, alıp götürseydin bizi bulutlara.bırakın lan artık bu işleri, yüklenmeyin gariban adamlara, açtığın yolda gerekeni yaptı adam, gösterdiğin hedef ne ki adam oraya yürüsün?hoş hedefi de göstermedin, bırakın bu sende gerekeni yapsaydın ayaklarını.bir sen doğrusun, vicdanlısın herkes boş beleş zaten.ne saygısız adamsın sen. yargılamak için, kendini daha üst bir seviyede görmek gerekir ki, bu da kibirdir.yok ben kendimi eleştirdim deme, bırak bu işleri.sen aradaki ince çizgiyi kaçırıyorusun.bazı fikirler, mantıklıdır, olması gerekendir ama birde gerçeklik vardır.senin gibi ben gerekeni yapar önüme bakarım adamları s.çtı sıvadı zaten.başarı bir bütündür, sistem meselesidir.azıcık merhametli ol be.herşey iyiydi de biz mi yanlış yaptık, nerdeydi o sıra büyükler.işleri bu değilse neydi?bunlar kendi varlığının farkında olmayan develer.sormaya bile gerek yok neden eğrisin diye.naz yap desen g.tüyle 40 çadır devirir.ahkamını da eksik etmez.
Alperen34400
(28/05/2015 - 01:15)
Daha kendi içimizde bile tam birlik değilken bence bu okulda ne kenetlenme ne direnme olur;bişey yapalım güzel kardeşim haklısın rektörün elini güçlendirmemiz lazım ama ne yapalım ki 1.vize bitiyor toplam 1 hafta tatil yapmadan hop 2.vize o da bitince finaller;inan diğer üniversitedeki arkadaşlarımı gördükçe gerçekten üniversiteyi ben okuyorum diyorum çünkü hepsi aynı bölüm bile olsa 1 ay tatil yapıyorlar.Şimdi soruyorum sana Ben mi yada bölümde çanı 50 den aşşağı düşürmeyen arkadaşlarım mı;işten çıkıp derse gelen arkadaşlarım mı bişey yapmıyor?bazen yaptığımız şey bilimsel makale;yarışmalarda dereceler;üniversitenin adını duyuracak bişey olmayabilir ama En azından okulu bitirmek;ailemize daha fazla yük olmamak için fedakarlıklar yapmak bunlar bence yıldız kampüsünde olmamız için yeterde artar bile.haa dersen ki Reisicumhur istiyorsa haklıdır;o ne diyorsa doğrudur;ben sana bişey diyemem.
sinan123xx
(28/05/2015 - 01:31)
yıldız teknik üniversitesi mezunlarına ulaşmak yararımıza olur diye düşünüyorum.
myman
(28/05/2015 - 15:17)
Ya arkadaşlar tartışmanın ne gereği var. Görüldüğü üzere ezici bir çoğunluk okulun gitmesini istemiyor. Destek olmayın tamam ama köstek de olmayın.

Olayda siyasi bir şey yok. Sadece bu durumu yediremiyoruz.
adultengineer
(28/05/2015 - 17:09)
ne acayip adamlar var ya bu okulda. biz ne yapmısız ogrenci olarak kazandım geldim bişi yapmak zorundada degilim ister 3 senede ister 7 senede uniyi bitiririm ister projelerimle okulunu adını duyururum ister projeyı kopyalarım kalırım bunlar benı baglayan durumlar

bu okul dun kurulmadı 100 yıllık unıversite ismini konumundan dolayı alan bi unıversite oyle birileri kendine bisiler yapıcak diye kapanacak mı bu mudur egıtıme verilen deger bu ulkede .

kac gundur gundemde ama rektorluk konuyla alakalı nıye bı acıklama yapmıyor?? Neden evet anlastık kampusu kapatıcaz dıyemıyorlar. nıyetlerı cok bellı once herkesı tasıyıp sonra kapatıyoruz dıcekler davutpasada okuyanların bu duruma tepkı vereceklerı sanmıyorum bu sayede tepkı azalacak
Alperen34400
(28/05/2015 - 22:27)
Bizide taşıyıp sonradan kapıya kilit vuracaklar;sonuçta toplum psikolojisi
Platon
(29/05/2015 - 20:37)
#YıldızYıldızlılarındır
yorgun demokrat
(30/05/2015 - 09:27)
Saraylarını başlarına yıkacağız !!!
NGPSX
(30/05/2015 - 10:55)
İktidari seven arkadaşlarım, sen oy kullanarak, iktidara güç kaybetme korkusu sal, o zaman gönül verdiğin parti senin için hizmetini artırır, kendi partini uyarmak için muhalefete oy vermende sakınca yoktur.
ytusis
(31/05/2015 - 19:31)
ağırdan ağırdan taşıyorlar.ytünün kalesi makine fakültesi de davutpaşaya taşınırsa(öyle görünüyor) okula isim değişikliği şart.dtü fena değil.
myman
(01/06/2015 - 11:57)
Siz 50 lira burs dilenirmen adam saray yaptı kendine. Utanmadan, sıkılmadan destekliyorsunuz binde yazık.
işaret-i soru
(01/06/2015 - 13:33)
Ee sonuç olarak ne yapılabilir eleştirmekten başka?
cntr
(02/06/2015 - 14:44)
Bir asırlık üniversiteyi bitirmiş olurlar. Marka değerini yitirir...
2013
(04/06/2015 - 02:41)
arkadaşlar sadece bizim kampüsümü almayı düşünüyorlar yoksa,yıldız parkı(şale köşkü) ve sarayı dahil mi söylenen alana?

Seyahatname
(06/06/2015 - 12:52)
karasan adlı arkadaşa gerçekten katılmamak elde değil. İlk önce insanların, yani öğrencilerden tutunda eğitimcilere kadar bir çeki düzen verilmeli. Derse gelme sadece sınavlara gel ve geç! Bu mu eğitim? bu mudur iyi birey yetiştirme?

Kim olursa olsun, üniversiteyi kimse öğrencinin elinden alamaz, bu olmamalıda! Yıldız´ı Yıldız yapan tek değer Beşiktaş kampüsü ve o merkezi konumun öğrenciye kattığı değerlerdir.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.