usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
Yarıyıl Sınav Mazereti ve Bütünleme Hakkındaki Sorular
Yarıyıl Sonu Sınavlarının Mazereti ve Bütünleme İle İlgili Sorulan Sorular:

Soru 1) Final sınavına (Yarıyıl sonu sınavı) girmeden Bütünleme sınavına girebilir miyim?

Yarıyıl sınavına girebilme şartını sağlayan öğrenciler, yani F0 hariç DC ve altı bir not (FF,FD,DD,DC) alan öğrenciler, ilgili dersten bütünleme sınavına girebilir.

Soru 2) Final sınavına (Yarıyıl sonu sınavı) rahatsızlığım sebebiyle giremedim. Sağlık raporum var. Mazeret sınavı hakkım var mıdır?

Her ne sebeple olursa olsun, Final (yarıyıl sonu) sınavlarının mazeret sınavları yoktur.

Soru 3) Derslere devam edemedim. Yıl içi sınavlarına girdim. Notlarım çok iyi. Final sınavına giremedim. Bütünleme sınavına girebilir miyim?

Yarıyıl sınavına girebilme şartını sağlayan öğrenciler, yani F0 hariç DC ve altı bir not (FF,FD,DD,DC) alan öğrenciler, ilgili dersten bütünleme sınavına girebilir. Devamsızlık sebebiyle dersten kalan öğrenciler Bütünleme sınavına giremezler.

Soru 4) Derslere devam ettim. Yıl içi sınav notlarım çok yüksekti. Final sınavına rahatsızlığımdan dolayı giremedim. Sağlık raporum mevcuttur. Yıl içi notlarımın ortalaması yüksek olduğundan Bağıl değerlendirme notum CC geldi. Mazeret sınavına yada bütünleme sınavına girebilir miyim?

Final (yarıyıl sonu) sınavlarının mazeret sınavları yoktur. F0 hariç DC ve altı bir not (FF,FD,DD,DC) alan öğrenciler, ilgili dersten bütünleme sınavına girebilir. Dersten CC notu ile geçmiş olduğunuz için bütünleme sınavına giremezsiniz. Her ne sebeple olursa olsun, Final (yarıyıl sonu) sınavlarının mazeret sınavları yoktur.

Soru 5) Bu sabah mazeret dışı bir nedenle bir dersin yarıyıl sonu sınavına giremedim, öğleden sonra hemen dersin hocasıyla görüştüm. Bana bütünlemeye giremeyeceğimi söyledi. Tüm derslere devam ettim, yıl içi sınavlara girdim. Yönetmeliklere baktığımda bütünleme şartı olarak F0 devamsız kalmamak, yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirebilmek diyor. Bütünlemeye girebilir miyim? giremez miyim?

Yarıyıl sonu sınavına girebilme şartını sağlayan öğrenciler bütünleme sınavına girebilir. Bunun için ders notunuzun FF, FD, DD, DC olması gerekmektedir. Yıl içinde derse devam ettiğiniz için notunuz yıl içi notlarına göre hesaplanır.

İlk kez alınan veya başarısızlık sebebiyle tekrar alınan derslerin en az % 70’ine devam etmeniz zorunludur. Öğrencinin dersten Devamsızlık nedeniyle başarısız olması (F0 notu alması) ancak derslere devam etmeme durumunda söz konusudur.

Soru 6) Makine Tasarımı 1 dersinden bütünleme hakkım var mıdır?

Makine Tasarımı 1, Makine Tasarımı 2, Makine Tasarımı 3 ve Bitirme Tezi derslerinden Bütünleme sınav hakkınız vardır. Ancak bu derslerden devamsızlıktan kalmamış veya geçer bir not almamış olmanız gerekmektedir. Kısaca notunuzun FF, FD, DD, DC olması durumunda bu derslerden bütünlemeye girebilirsiniz. Bütünleme sınavı Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı tarafından açıklanan Bütünleme programı ile belirlenmektedir ve Bütünleme sınav haftasında yapılmaktadır.

Soru 7) Bitirme Tezinde bütünleme hakkım var mıdır? Varsa tezimi Makine Mühendisliği Bölümü’ne teslim etmem gerekir mi?

Bütünleme sınav hakkınız vardır. Ancak devamsızlıktan kalmamış veya geçer bir not almamış olmanız gerekmektedir. Kısaca notunuzun FF, FD, DD, DC olması durumunda bütünlemeye girebilirsiniz. Bütünleme sınavı Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı tarafından açıklanan Bütünleme programı ile belirlenmektedir ve Bütünleme sınav haftasında yapılmaktadır.

Bitirme tezinin ilk teslimi ilan edilen tarihte, Bitirme tezi teslim etme esaslarına uygun olarak Makine Mühendisliği Bölümü’ne yapılır. Bitirme tezinden Bütünleme sınavına girebilmeniz için, Bitirme tezinizi belirtilen tarihte ve şartlara uygun olarak Makine Mühendisliği Bölümü’ne teslim etmeniz gerekmektedir.


kaynak;
http://www.mkm.yildiz.edu.tr/haberler.php?id=554


gönderen: admin - 10/01/2014 - 14:34
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:

HİÇ YORUM YOK, İLK YORUMU SEN YAP!

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.