usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
SEMINER (cuma 14:30 - 15:30)
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ VE ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNE DUYURULUR;



Seminer Konusu;

EES (engineering equation solver) Programının Eğitim ve Araştırmada Kullanılması

semineri verecek olan Prof. Dr. Yunus Çengel (Nevada Üniversitesi,ABD) olup; seminer, 28 eylül cuma günü 14:30 - 15:30 arasında YTÜ konferans salonunda yapılacaktır.




seminer ve EES hakkında kısa bilgi;
EES University of Wisconsin makine mühendisliği bölümünden iki öğretim üyesi tarafından geliştirilen bir programdır ve ABD'de yaygın olarak kullanılmaktadır. Programın çekirdeğini verilen bir linear ve nonlinear denklem sistemini çözen bir "equation solver" oluşturur. Program parametric çalışmalar yapmak, sonuçları grafik olarak göstermek, verilen bir data seti için curve fit denklemi bulmak (hatta numeric integral yapmak ve diferansiyel denklem çözmek) için gayet uygundur. Program McGraw-Hill'in EES ile gelen kitaplarından birini kullanan ve öğrencilere aldıran okullara ücretsiz olarak veriliyor ve öğrenciler de programı ücretsiz kopyalayabiliyor. (Yıldız Teknik bu şartı sağlamaktadır.) Program araştırma yapan MS/PhD öğrencileri için çok faydalı olabilir.
*Seminerde programın özellikleri sunulacak ve kullanımı mühendislik örnekleriyle izah edilecektir. Ayrıca sınırlı sayıda program kopyası CD olarak verilecektir. Seminer ücretsiz ve herkese açıktır. Araştırma görevlilerinin ve öğrencilerin katılmaları kuvvetle tavsiye edilir.


gönderen: emre d. - 27/09/2007 - 20:38
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
sTaRs
(27/09/2007 - 20:44)
peki geliriz bizim ders iptalmi peki süleyman hoca geliosa
emre d.
(27/09/2007 - 20:46)
evet süleyman hoca ders işlemicekmiş yrn dersi olanlar gitmeyebilir
redhotrider
(29/01/2011 - 10:56)
http://www.ilkaymeseli.com/category/programlar/engineering-equation-solver/

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.