usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
DAVUTPAŞA İLE ÖĞRENİLMESİ GEREKEN BÜTÜN ŞEYLER (SORU VE DIRLARA SON VERMEK İÇİN)
Davutpaşa Kampüsü'ne öncelikle ulaşımı tarif etmekle başlamak isterim:
500ES: Anadolu yakasında oturanlar için kurtarıcı otobüstür her ne kadar şikayet edilse de. İstikameti Tuzla'dan başlar Mecidiyeköy'ün içine uğrar ve son durak olarak okulun bahçesine bırakır. E-5'ten gider.
Minibüs caddesinden gitmek isteyenler için:
1. alternatif: Pendik'ten Küçükyalı'ya kadar oturanlar E-8 otobüsüyle, Bostancı'dan Göztepe'ye kadar oturan arkadaşlar ise 112 otobüsüyle Beşiktaş Kampüsü'ne geçebilir, saat 8.30'da kalkan öğrenci servisini kullanarak Davutpaşa'ya gelebilir.
2. alternatif: Kadıköy'e herhangi bir vasıtayla geldikten sonra Eminönü vapurunu daha sonra Kabataş-Zeytinburnu tramvayında Yusufpaşa İstasyonu'nda indikten sonra Aksaray metrosuna aktarma yaparak Davutpaşa istasyonunda inerek okulun girişine ulaşabilir, yaklaşık 1-1.5 km uzaklıkta olan Fen-Edebiyat Fakültesi'ne yürüyebilir ya da yukarı çıkmak için araç bekleyebilir. Bu zahmetli bir yoldur.
Okulun bahçesinden kalkan diğer otobüsler ise şöyledir:
75-Mecidiyeköy- Davutpaşa: Bu otobüsle Mecidiyeköy'e gitmeyi denemeyin zira 1.5 saat sürer. Fakat Merter taraflarında oturanlar için ideal bir otobüstür.
85T: Taksim-Davutpaşa: Bu otobüsü öğlen saatlerinde kullanabilirsiniz çünkü metro+otobüsle gitmek aynı zamana denk gelir. Bu da Merter yönünden dolaşarak Taksim'e sapar.
Taksim için bir başka alternatif de 500ES'e binip Mecidiyeköy'e kadar gitmek ve oradan 4. Levent metrosunu kullanmaktır. Daha cazip gelebilir.
Beşiktaş Kampüsü'ne öğrenci servisleri haricinde ise 500ES'le Mecidiyeköy'e kadar gelip 30A veya 30M otobüslerine binmektir. Bu biraz zahmetli olsa da 45 dakika sürer. Dileyen 500ES'e binip Köprülü Kavşak Durağı'nda inip yukarı yürümek suretiyle Beşiktaş'a giden herhangi bir otobüse binebilir.
Bir diğer yol ise önceden okulun bahçesinden kalkan fakat kalkış durağı Esenler Otogar'a alınan 28O otobüsüdür. 500ES'le otogara kadar gelip bu oldukça çok dolaştıran otobüsü-otogar yolcularıyla birlikte gitmenin verdiği sıkıntıyla beraber- hiç ama hiç tavsiye etmem.

Bir ufak hatırlatma da şöyledir. 127'nin (Kadıköy Rıhtım'dan kalkan) saat 7 civarı kalkan bir ya da iki otobüsü Davutpaşa'ya uğrar. Ayrıntılı bilgi için: www.iett.gov.tr

Avrupa yakasında oturanlar için ise 500ES, metro ve tramvay kurtarıcıdır.

Davutpaşa tanıtımına geçmek gerekirse birinci kural her zaman yanınızda öğrenci kimliğinizi bulundurma şartıdır. Zira otobüsleri durdurup öğrenci kimliği araması yaparlar. Kimi zaman akbilleri kabul etseler bile bazen aşağı indirdikleri öğrenciler de mevcuttur.

Fen Edebiyat Fakültesi'ne varmadan önce sağ tarafta Yabancı Diller Yüksekokulu vardır. Bu binada Hazırlık, İleri İngilizce 1-2, İngilizce Okuma Konuşma ve İş Hayatı için İngilizce dersleri verilir. Geçen sene yolları çamurlu ve engebeli olmasına rağmen, bu sene dökülen asfalt sayesinde düzleştirilmiş ve dikilen üç beş çiçekle sevimli hale getirilmeye çalışılmıştır. Binası oldukça modern ve bir alışveriş merkezini anımsatacak niteliktedir. Hazırlık okuyacak olanlar için de Yabancı Diller durağında inmek yürüme mesafesini kısaltacaktır.

Okulun ana binasını ise Fen-Edebiyat Fakültesi oluşturur. Bu binada Matematik, Fizik, İstatistik, Kimya, Türk Dili ve Edebiyatı, Fransızca Mütercim Tercümanlık, İngilizce Öğretmenliği, Biyoloji (Sadece yüksek lisans bazında) ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği eğitim yapmaktadır.
Binanın fiziksel özelliklerine bakıldığında dış kapıda Antepli Ayni'nin Davutpaşa hakkında yazdığı kaside karşılar sizi. İçeri girdiğinizde ise solda danışma ve İş Bankası Bankamatiği ile solda Akbil dolum makinesi karşılar. Sol taraftan B bloğa ve sağ taraftan ise A bloğa gidilmektedir. Alt kattaki derslikler A1020,A1021... şeklinde giderken, üst kattakiler A2020, A2021... şeklinde devam eder. Bina II. Mahmut zamanında yaptırılmış bir kışla olması dolayısıyla eski ve geniştir. Koridorlarının toplam uzunluğu (bina U şeklindedir.) yaklaşık 1.2 km'dir. Kışın ısınma sorunu yaşansa da yazın bina oldukça serin olur. Bina içerisinde fotokopi merkezleri ve ufak kantin büfeler bulunmaktadır. Fakat bu kantinler saat 4 ten sonra kapanmaktadır. Fotokopiciler ise geç saate kadar açık kalırlar. Okulda A blok üst katta 2 katlı bir kütüphane ve ders çalışmak için A1040ta Okuma Odası bulunmaktadır. Sınıflar geniş ve yüksek camlıdır. Telefon genelde çekmez. Bu yüzden üst kata çıkıp, pencere önüne geçmeniz gerekmektedir.

Okulun ara kapılarından kantine, yemekhaneye ulaşmak mümkündür. Yemekhane saat 11.30 ile yanılmıyorsam 13.30 a kadar açıktır. Ana kantin de çok büyük olmasa da bir çok çeşidi barındırır. Ayrıca ana kantinde büyük bir fotokopici de mevcuttur.

Okulun diğer bir binası ise Kimya Metalürji binasıdır. Adından da anlaşılacağı gibi Metalürji Mühendisliği bu binada eğitim görmektedir. Ve bir de üniversite seçimlik derslerini veren İnsan ve Toplum Bilimleri'nin bir şubesi de Davutpaşa'da mevcuttur. Bu bina da yeni yapılmış ve modern bir binadır. İçerisinde kantin ve fotokopici mevcuttur.

Davutpaşa'da eğitim yapan diğer bölümler ise Kimya Mühendisliği, Matematik Mühendisliği ve Biyomühendislik bölümleridir. Ve bir de zorunlu üniversite seçimlik derslerini ve İnkılap dersini veren İnsan ve Toplum Bilimleri'nin bir şubesi de Davutpaşa'da mevcuttur. İnşaat Fakültesi'de kısa zaman içerisinde Davutpaşa'ya taşınacaktır zira Fen-Edebiyat Fakültesi'nin sol köşesine denk gelen hizada inşa edilen fakülte binasının yapımı bitmek üzeredir.

Ayrıca mühendislik okuyanlar ilk sene Fizik, Kimya, Matematik gibi dersleri almak üzere bir sene boyunca Davutpaşa'dan en az 3 gün ders almak zorundadırlar.

Kampüs içerisinde aktivite olarak ne yapılabilir sorusuna cevap olarak verilebilecek iç açıcı bir cevap yoktur. Okul içerisinde spor salonu, basketbol sahası, tenis kortu ve futbol sahası mevcuttur yalnız yeterli değildir. Okula bir havuz inşa edilmiştir fakat açık alanda olduğu için hijyenik konusu tartışılır. Okula 2007 yılının sonunda bitimi planlanan içinde yemekhanesi, bankamatikleri, kuaförü, aktivite merkezleri mevcut olacak olan bina ise şimdilik prosedür engeline takılmıştır fakat inşaatı sona ermiştir.

Son olarak ormanlık alanı bol miktarda mevcut olan Davutpaşa'da bir çok piknik masası bulunmaktadır. Bahar aylarını buralarda geçirmek keyiflidir.

Sonuçta Beşiktaş Kampüsü kadar gelişmiş olmasa da geniş, sessiz ve sakin olması açısından yine de sevilesi bir kampüstür.
Yeni öğrencilere tavsiyem bu kadar sorup soruşturana kadar gidip kendi gözleriyle görmelerini ve kendi izlenimlerini edinmeleridir. Umarım burada yazan bilgiler yeni öğrenciler için yeterlidir ki bir daha soru veya dir açma mecburiyetinde kalmazlar.

Herkese başarılı ve güzel bir öğretim yılı geçirmeleri dileğiyle...

-alntdr-


gönderen: baloonist - 25/09/2007 - 04:30
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
emre d.
(25/09/2007 - 05:15)
bnm de davutpaşa hakkında söyliceklerim var da buraya sığmaz
eozsoyeri
(25/09/2007 - 18:37)
topkapı -davutpaşa ne kadar sürer acaba?
bu kampüsler arası servisler bedava mı her saat var mı?
anntimakina
(25/09/2007 - 19:47)
yaptın yıne balonlugunu
capusca
(25/09/2007 - 19:48)
bedava değil ve her saat yok
Joeshkun
(25/09/2007 - 20:57)
sevilecek tek tarafı hayvanat bahçesini andırmasıdır. Kız arkadaşınızı hayvanat bahçesi diye davutpaşaya gönderebilirsiniz durumu çakmıcana yemin edebilirim.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.