usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ikinci yabancı dil?
Merhaba arkadaşlar, fikir vermek isteyen varsa çok yardımcı olur;

İngilizceyi büyük oranda hallettim gibi, hala çalışmaya devam ediyorum ama artık verim azaldı kelime ezberlemek kaldı. İkinci bir yabancı dil öğrensem mi diye düşünmeye başladım. Aklıma Almanca, Fransızca falan geldi. Sizce bir makine mühendisi mutlaka Almanca mı öğrenmeli veya hangi dil? Almanca´yı sevmiyorum pek, keşke Japonca öğrenmek gerekse de öğrensem

Dil öğrenmek kolay şey değil yıllarını vermek gerekiyor ama bir yerden başlamak lazım. Bu konuda her türlü tavsiyeye ve tartışmaya açığım.


gönderen: Physical Graffiti - 10/06/2021 - 23:55
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Alone_Wolf_Pack
(11/06/2021 - 00:17)
Dostum selam. Güzel konuya deginmissin. Oncelikle hangi dilin daha çok ise yaracağını düşünüyorsaniz ona göre karar verebilirsiniz. Örneğin çalıştığıniz ya da çalışmayı düşündüğünüz alanda lider ülke hangisiyse ona odaklanin bence. Ya da çalıştığın firma japon firmasıdır. Japoncayi öğrenmek güzel etki bırakır. Ama ben zevkine öğrenmek istiyorum diyorsan, ben olsam İngilizceden sonra biraz temelim olduğu için Almancayi tercih ederdim. Ama temelim olmasaydı, Ruscayi tercih ederdim. Çünkü adamlar her alanda amerikayla mücadele ettiği için bilgi, donanım ve altyapisinin güçlü olduğunu düşünüyorum. Genelde eski SSCB ulkeleri ikinci dil olarak Rusça kullanıyor. Bununda etkisi var bence.
muratid
(11/06/2021 - 03:08)
"artık verim azaldı kelime ezberlemek kaldı"

akıcı şekilde konuşup anlayabilmen için en az 4-5 bin kelime ezberlemen gerekiyor
Physical Graffiti
(11/06/2021 - 10:35)
Yanıtlar için teşekkürler.

@muratid 10 bini geçik kelime biliyorum tahmini. Hala ezberlemeye devam edeceğim inşaallah hedefim bir gün 20 bine gelmek. Kelime ezberlemeye devam, kitap da okuyacağım ingilizceyi bırakmak yok. Artık bu ikisini yapınca zaman kalıyor işte ikinci dile başlama fırsatı bence diye düşünmüştüm. İngilizce geliştirmem için tavsiyeniz var mıdır öyleyse? Kelime ezberliyorum kitap okuyorum. Toefl mı çalışsam ya da

Aslında doğru diyorsun galiba. Kelime kasmaya devam etsem ingilizceyi 20k ya çekebilsem... kafam karıştı şimdi
mustafapaydin153
(14/06/2021 - 02:02)
@Physical Graffiti ingilizceyi nasıl hallettiğinle ilgili bilgilerde verebilirsin zamanın olursa.

Physical Graffiti
(14/06/2021 - 09:45)
Benim aslında merak ettiğim şuydu, makine mühendisi Almanca mı öğrenmeli kesinlikle, öyleyse yavaştan almancaya da başlayacağım. Karar verebilsem keşke, içimde hep fransızca isteği var ama işe yaramaz diye korkuyorum. Sanırım kimse bu konuda bir şey bilmiyor


@mustafapaydin153 hala halledemedim ama büyük yol aldım galiba. Benim izlediğim yol buydu, bilimsel ingilizce kitapları rahatça okuyabilecek seviyeye geldim, aynı şekilde yazı yazma yeteneğim de kendiliğinden gelişti. Dinleme de idare eder ama konuşmam geri kaldı, en basit cümleleri kurmakta zorlanıyorum.

İlk adım oxford 3000 kelime listesindeki TÜM kelimeleri ezberlemek, 1 tane bile kalmayacak şekilde.

İkinci adım Oxford 3000 and 5000 listesindeki TÜM kelimeleri ezberlemek, burada üstteki 3000 kelimeye ek 2000 kelime var en yaygın kelimeler bunlar. Buradan sonra 5 bin kelime bilgin oluyor. 5 bin kelime öğrendikten sonra ingilizceyi kullanabilirsin ama öğrene öğrene.

Üçüncü adım kurgusal olmayan veya bilimsel kitaplar okumak(tavsiyede bulunabilirim) Kitap okumadıysanız bugüne kadar, okuduğunuzda seviyeniz 1 level atlar, ciddiyim. Her insan en az 1 tane ingilizce kitap okumuş olmalı.

Dördüncü adım, kitap okudukça bilmediğin kelimeleri ezberlemeye devam etmek. Bunun sonu yok 20 bin kelime gerekli gibi bir şey. 10 bin asla yetmez.
TEAMCAN
(09/07/2021 - 07:29)
ikinci dili bir şekilde pratik yapabileceğinizi düşündüğünüz bir dilde seçmeniz faydalı olacaktır, örneğin ben oyunları almanca´da oynarım alman forumlarına yazarım veya fransızca filmleri izler fransızca forumlarda tartışırım gibi.

çünkü ingilizcenizin iyi olduğunu kabul edersek bir alman, fransız veya ispanyol orta düzey bir diliniz veya iyi bir ingilizceniz varsa sizinle ingilizce konuşmayı terch edecektir.

ikinci dili genellikle sosyal hayat belirliyor. günlük konuşma düzeyinde fransızcam vardı fransız arkadaşlarım gidince 2 yıl içinde dil de gitti. sonra almanca çalıştım o da gitti. şimdi norveççe çalışıyorum.

yani çalıştığınız dilin kendi bireysel hayatınızda bir yeri olsun mutlaka.
mcronahi
(30/07/2021 - 05:37)
Mezun oldugunda/ilerleyen zamanlarda hangi alanda/sektorde calisacagin konusunda kafan net ise ona gore belirlemende fayda var. Benim tavsiyem sira ile;
-Ingilizce,
-Almanca,
-Rusca,
-Arapca vb. liste uzayip gider.

Arapca biraz garip gelebilir ama meslek hayatina atilinca keske 3. ve 4. dilleri de ogrenseydim diyebiliyor insan.

Basarilar.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.