usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
millet bahçesi
Bugün davutpaşada millet bahçesi açılışı yapıldı. Daha biz, içeri başka okuldan arkadaşlarımızı alamazken millet bahçesi bahanesiyle öğrenci bile olmayan, okulu piknik yapma yeri gibi görecek binlerce insan artık okula girebiliyor olacak. Her üniversite olduğu gibi ytü de yalnızca öğrencilerindir ve öyle kalmalıdır. Önce yıldız kampüsünün bir kısmı elimizden alındı şimdi de davutpaşa alınmaya çalışılıyor. Buna izin vermemeliyiz. Bu haklı tepkimizi ortaya koymak için herkesi kampüste protestoya davet ediyorum. Ne kadar kişi olursak sesimiz o kadar çok çıkar. Boğaziçi´de direniş olunca herkes katılıyor destek veriyorken aynısını bizim öğrencilerimizden de bekliyorum.


gönderen: musthao - 03/06/2021 - 20:01
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Physical Graffiti
(03/06/2021 - 21:32)
hakkını savunmak zeka işidir, Boğaziçi öğrencileri zeki olduğundan haklarını savunuyorlar.
musthao
(03/06/2021 - 23:37)
:D birlik olursak yapabiliriz öyle şey mi olur
Alone_Wolf_Pack
(04/06/2021 - 02:14)
@musthao dostum iyi güzel yazmışsın ama ilk olarak şunu yazayım maalesef bizim okulun öğrencilerinde birlik olma ruhu Boğaziçi´ndeki kadar kuvvetli değil. Bunu bir kaç yıl önce Yıldız kampüsündede gördük. Bizim öğrencilere vursan ağzındaki lokmayı alırsın. Tepki yok ruh yok. İkinciside üniversitelerin özgür düşünce ortamının olduğu, herkesin başkasının eğitim hakkına müdahale etmediği sürece eğitim alabileceği bir kurum olarak görüyorum. Avrupa´nın gözde üniversiteleri olmak üzere çoğu kampüslerde herkes istediği şekilde girip çıkabiliyor. Bizde öğrenci kartını kaybetsen güvenlik bir sürü sıkıntı çıkartıyor. Bilmiyorum belki de bizim ülke için olması gereken senin yazdığın gibidir.
muratid
(04/06/2021 - 10:58)
boğaziçililerin tepkisini halk bir nebze destekleyebilirdi atanmış rektör sebebiyle ama sizin burada alacağınız herhangi bir tavırda direkt halkı karşınıza alırsınız.
musthao
(04/06/2021 - 16:35)
Ülkemizde halka açık normal yerlerin bile nasıl kullanıldığı aşikarken kampüsleri halka açmak ne kadar doğru geliyor ki kulağa? Ülkedeki ortamı düşünecek olursak (hele ki davutpaşanın çevresini) öğrencilerin rahatça ve özgürce dolaşabileceği bir alanı da ellerinden almak olur bu.

Ayrıca halktan kastınızın kim olduğuna göre değişir karşısına alıp almama. Boğaziçililere karşı çıkan bize de karşı çıkacaktır elbette.
muratid
(04/06/2021 - 16:56)
kardeş sen burada alacağın tavırda protestoda tutumda şunu demek istiyorsun; halk kampüsümüze gelmesin, kampüs öğrencinindir öğrencinin olacak. halk da senin çektiğin reste rest çekecek. çok basit
musthao
(04/06/2021 - 17:08)
Öğrenciyi haklı bulan taraf da olacak. Amaç rektörlüğe sesimizi duyurmak. Halkın desteğini almak öncelikli iş değil.
n\a
(05/06/2021 - 09:42)

Ne istediler de alamadılar... Hakimler ve savcılar yüksek kurulunu bile dize getirdiler

O yüzden tepki amacıyla yürüyüş olabilir, basın açıklamsaı da yapılabilir ama "futile attempt" maalesef
bu iktidar gitmediği sürece evinize belirli saatlerde Suriyeli vatandaş alma zorunluluğu bile gelir

n\a
(05/06/2021 - 09:43)

Asıl çaba seçim zamanı yapılmalı ve bu iktidar acilen uzaklaştırılmalıdır. İşte o zaman yedikleri bütün naneler için yargı önünde hesap verecekler. Yoksa bir suçları -ki hiç sanmıyorum- beraat ederler zaten.

Physical Graffiti
(05/06/2021 - 10:41)
Yeni nesil ytü´lülere üzüldüm. Davutpaşa kampüsünün güvenliği harikaydı. Gece bile serbest gezen köpekler dışında bir tehdit yoktu. Çok huzurlu bir yerdi davutpaşa. O haliyle kalacak aklımızda mezun olduk gittik.
kskn
(06/06/2021 - 15:21)
Üniversite dediğinde sınır olmaz duvar olmaz. Bknz. Kentucky universitesi

Kafa değişmedikçe hep aynı devam.
n\a
(06/06/2021 - 16:44)

Kardeş burası amerika değil. Burası ortadoğu. Yarın bir gün bir Suriyeli orda bomba patlatsa nolacak...
Çevresel koşullar oradaki gibi olsa amenna

n\a
(06/06/2021 - 16:46)

Google´a "Türkiye" yazınca "Orta Doğu´da bir ülke" diyor
İnanmazsan yaz

Physical Graffiti
(06/06/2021 - 17:04)
@kskn kentucky dediğin yerde de buranın aksine üniversiteler bağımsızdır. Bunu da yazsaydın çok biliyorsun galiba.
kskn
(06/06/2021 - 17:09)
Neden Suriyeli patlatıyor bu nasıl bir ırkcılık. Elin amerikalısı da patlatır lazı da patladır cerkezi de patladır bu nasıl bir mantık.

Benim burda anlatmak istediğim insanı eğitilmemiş bir topluluktan birşey beklememek lazım. Ülke ile ilgili güzel hayalleri olan varsa 2050 2070 falan hayal kurmaya devam etsin. Bu coğrafyada yaşayan halkın ruhunda var ve maalesef eğitilemiyorlar. Bu işin particiliği yönetimi falan yok bu işin insanı var, eğitimi var ,ahlağı var. Ve maalesef bu coğrafyada ki insanlar hırsız, ahlaksız, vicdansız, medeniyetsiz, merhametsiz, aç gözlü, haset ve fesat. O yüzden sen çit değil betondan duvar değil çelikten de yapsan patlatırlar, içeri de girerler, pisliğini de bırakırlar.
makinemimakinamı
(06/06/2021 - 17:10)
Sanki Davutpaşa Yerleşkesi Esencılıs´ta değil de Kentucky´de bulunuyor. Karşılaştırdığınız yerlere bakın alkjdladsas Sanki biz gökyüzünden üniversite öğrencisi olarak indik. Biz de halkın evlatları olarak orada okuyoruz. Vito haklı yarın öbür gün orada bir terör eylemi gerçekleşse hadi onu geçtim orta bahçede öğrenciler saldırıya uğrasa bunun hesabını kim verecek? Biz ve gelecek nesillerin güven içinde okumaya hakkımız yok mu? Sıktı şu milletin önünü açın muhabbetiniz. 20 yıldır aça aça bitiremediler.
kskn
(06/06/2021 - 17:11)
Siz neden gocundunuz ben fikrimi söyledim. Millet bahçesini falan mı savundum? Sizin kafanız hasetlikten fesatlıktan yok olmuş. Herkesi bi tarafı koyma derdindesiniz. Alın particliğinizi de yöneticiliğinizi de ötede oynayın.
kskn
(06/06/2021 - 17:15)
Olaylara parti siyaset yönetim kafasıyla yaklaşan arkadaşlar bir 100 yıl daha hiç bir şey çözemeyeceksiniz. Söyler söyler oturursunuz. Bu ülkenin başına chp,hdp iyi parti geçince birşeylerin değişeceğine inanan garibanlara acıyorum. Umut fakirin ekmeği tabi ki ama gücü olan yine malı götürürken herkes yine bakacak. Bir toplumun ahlagı olmadıktan sonra içinden çıkan yöneticiler de böyle olur. Bir nesil kayboldu ve bir iki nesil daha kaybolacak. Umarım her birey bir altındakini dürüst ahlaklı ve bilinçli eğitir. Evinde evladına siyaset aşılayan burda olduğu gibi tarafçılık oynatan kişilerden gelecek ummak biraz zor.
Physical Graffiti
(06/06/2021 - 17:17)
@kskn haha önce imalı laf sokmuşsun sonra da "Tarafsızım ben " diye zırvalıyorsun. Söylediğin şeyin bile arkasında duramıyorsun ne dediğinin farkında bile değilsin. Burada herkes anlayacağını anladı ama sıkıntı yok
kskn
(06/06/2021 - 17:24)
Komik Çocuk Graffiti :).Benim taraflı olduğumu oturduğun yerden karar verdin yani yazık. Bahsettiğim zihniyeti yansıtmaya devam ediyorsun.

Benim eleştirdiğim şeyi daha süzgecinden geçirememişsin. Bir de diğer insanlar adına konuşuyorsun :)
makinemimakinamı
(06/06/2021 - 17:29)
Yıllardır buraları okuyoruz kim, ne zaman, ne konuda, neyi savunuyor hepimiz görüyoruz. Birbirimizi kandırmaya gerek yok. Burası üniversite ortamı tartışılacak elbet. Millet bahçesine karşı olmanın bilim yapacak insanlara sınır duvar koymakla alakası da yok. Ortaya böyle bir yorum atılıyorsa altı doldurulmalı. Graffitiye hak veriyorum.
kskn
(06/06/2021 - 17:50)
@makinemimakinamı bu demek oluyor ki sen benim neleri savunduğumu daha önceden gördün :)Ama iyi görememişsin anlaşılan biraz daha incele. Ortaya attığım yorumdan çıkarılacak sonuç sizin görüş açınızı bağlar.

Elin Amerikasının yüzyıl önce çözdüğü problemi biz hala tartışıyoruz.Toplumun zihniyeti değişmedikçe aynen devam edecek herşey. Daha da detay vermemi istiyorsan 2 yorum üstteki yazdığım yazıyı oku.

Yanlış anlama olmasın konuyu açan arkadaşın çabasına lafım yok. Ettiğim söz tamamen genel bir eleştiri idi. Ama sağolun haksız çıkarmadınız. Zihniyetiniz hala standart Türk toplumu kafasında.

@musthao şahsım adına sadece senden özür dilerim. Konun amacından saptı ve kirlendi.
Alone_Wolf_Pack
(06/06/2021 - 22:25)
Arkadaşlar yazıların çoğunu okudum. Her iki tarafında kendince haklı sebebi var. Fakat millet bahçesi adı altında daha önce bağırılıp seçim malzemesi olarak kullanılan bir önerinin yarı bağımsız olması gereken öğrencilere ve üniversiteye ait bahçenin işgal edilip kullanılması kimsenin hosuna gitmez. Madem yapılacak böyle bir proje git kendine bir alan yarat, yapabiliyorsan orada yap. Üniversitenin kendi eksiği var zaten. En basitinden örgün eğitimde vize zamaninda Davutpaşa kütüphanede yer bulabilen var mıydı? Diğer bir yandan keşke hani olsada ülkemiz bilim yapsa fakat halkimizin zihni basmıyor maalesef. Bugün mafya liderinin videosu 10 milyon izleniyorsa ve yolsuzluklar konusuluyorsa burada bilim adına çok ümitli olmamak lazım bence.
liplip_163
(12/06/2021 - 10:56)
tüm üniversite kampüslerini millet bahçesi yapacaklarsa burada olaya karşı çıkmak manasız, insanlar rahatça kampüslere girebilmeli bence, hür ve özgürce takılmalı, gerekli güvenlik önlemleri alınmalı, uygunsuz davranış sergileyen tipler varsa hiçbir kampüse alınmamalı. Şayet sadece davutpaşa kampüsü millet bahçesi yapılcaksa burada art niyet vardır diye düşünüyorum yada başka çıkarlar söz konusudur.
Elsha
(13/06/2021 - 01:18)
Denetimsizlik, kanunsuzluk, devlet eli ile yağma yapılan bir ülke haline geldik, yazık
Makine1992
(03/07/2021 - 16:24)
Üniversiteler açılsın etkisi olacağına inanıyorsanız yapalım bence de protesto

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.