usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mesleki alan stajı yol yordam usül
Staj yeri bulmanın yolu yordamı nedir doğru olarak? Bir yıldır okul kapalı, konuşacak danışacak arkadaşım da yok, okulum uzadı ve geciktirdim stajlarımı.

Büyük şirketlerin kendi duyurularına ve bölüm websitesindeki tanımlı işyerleri listesinden bir yere kabul alana kadar eposta yoluyla mı başvuruluyor, aranıyor?

Bölüm sitesinde "staj talepleri" diye duyuru yayınlamışlar, formu doldurdum umarım yardımcı olurlar.


gönderen: penguen - 20/05/2021 - 03:50
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
defansagel
(21/05/2021 - 01:15)
ben atölye stajında listeden firmalarla telefonla iletişime geçerek bulmuştum. Ama bir sürü firma olduğu için zor oluyor biraz. Bir tanıdığın, arkadaşının yardımıyla daha kolay bulursun.

Staj bulamazdan en kötü ihtimal okulda yaparsın, muhtemelen yardımcı olurlar. Umarım en kısa sürede bulursun

Yere göğe sığdırılamayan kavram Sanayi-Üniversite işbirliği böyle durumlarda lazım, ama maalesef kağıt üstünde kalıyor her şey.


Physical Graffiti
(22/05/2021 - 13:09)
Mesleki Alan stajım için bir firmanın kendi sitesine başvurmuştum. Mail ile kabul etmişlerdi, kolaydı. Eğer firmanın kendi sitesinden varsa mutlaka başvurun, kariyer.net´ten hayatım boyunca hiçbir zaman kabul almadım.
myman
(28/05/2021 - 21:10)
bitirmeye yakınsan okulu, çalılabileceğin bir şirkette staj kovalamak daha mantıklı. Kurumsal firmalarda, kariyer.net ya da kendi sitelerindeki başvurulardan alırlar.

uzun dönem staj bulmak en mantıklısı, hem part-time müh gibi çalışıp para kazanıyorsun hem de stajını saydırırsın ve işe girme ihtimalin kendini gösterirsen kolay olur.

eğer, hızlıca saydırayım ve staj yaptığın yerde çalışmak istemezsen, arkadaşların dediği telefon, info mailler, yine kariyer.net başvurularından bakabilirsin. okuldaki hocalar da yönlendiriyordu eskiden, şu an nasıllardır bilmiyorum.

buradan ya da başka platformlardan tanıdığın çalışan mezun arkadaşın, abin ablan vs varsa, onlar da yardımcı olabilir.
kskn
(06/06/2021 - 15:25)
Penguen hangi alanda staj istiyorsun? Ar-Ge,Talaşlı imalat,Dövme? Özelden bana bir ulaş istersen yardımcı olmaya çalışırım.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.