usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
yl saçmalığı
Arkadaşlar merhaba,

Bilmiyorum başvuranlar var mı ama gerçek Yıldızlılara selam olsun. Sadece alese ve ortalamaya göre öğrenci almak sizce adil midir?Sen git, çalış,çabala oku, kazan üniyi üstüne bir sene hazırlık oku,zor derslerden geç, okulu yurt dışında temsil et, icabında okulu uzat, hocalardan kurtul. Sonra hiç tanımadığın Anadolu´da 300k ile üniye girmiş kişiler 3.8 ortalamayla önüne geçsin. Anadolu demişken ordaki üniler bile mülakat yaparken bizim okulun yapmaması biraz garip geldi. Neyse son bir ders öğrendik demek ki bu ülkeye ait değiliz. Nitelikli beyin göçü yapmak için gözümüzü açan bu seçim sistemini kim ya da kimler yaptıysa onlara teşekkürlerimi sunuyorum. Kazananlara başarılar diliyorum


gönderen: Alone_Wolf_Pack - 06/02/2021 - 19:20
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
rangones
(07/02/2021 - 03:33)
1 senede 3 defa yl´ye başvurdum bizim okulda.. Kendi okulumda yüksek lisans yapamıyorum.. Üzücü gerçekten.
Physical Graffiti
(07/02/2021 - 12:26)
Lisans ortalamam iyiydi. Ales 80 üstüydü. Başvurdum ve asil kazanamadım geçen dönem. Çünkü bayburt teknik üniversitesinden 3.90 ortalamalı kişiler önüme geçmişti. Okul kendi öğrencilerini mağdur etti, geçen dönem de yazdık, kimse bunu düzeltmedi çünkü umurlarında bile değiliz.

Daha kötüsünğ söyleyeyim mi? Asil kazananlardan sonra yedek listesi açıklandı, bu yedekler de başvurmayınca bir sürü boş yer kaldı geçen dönemek yerleştirme ile telafi ettiler neyse ki.

Eğer yedek çıktıysanız, umut çok yüksek. Yedek gelmediyseniz ek yerleştirmeyi bekleyin. Ben 10.sıraya yakın bir sıradan yedektim, sonradan kayıt hakkı kazandım ve kayıt olabildim.
n\a
(07/02/2021 - 15:59)
Burda bu olana isyan ediyorsunuz ama Avrupa´daki okulların yüksek lisans seçiminde izlediği yol da aynı. Sanıyor musunuz ki Türk okullarının orda geçerliliği var. Baz aldıkları iki parametre var akademik başarı ve yabancı dil. O yüzden Asyalı öğrenciler elde ettikleri başarılar ile, batılı üniversiteleri dolduruyor. Ordaki öğrenciler de elin Asyalısı gelip benim ülkemde yüksek yaparken ben açıkta kalıyorum mu diyor? Akademik dünya er meydanıdır. Kim daha iyiyse O´nun hakkıdır. Buna da "liyakat" denir.
Alone_Wolf_Pack
(07/02/2021 - 16:42)
@Vecihi Hürkuş Kardeşim iyi guzel hos yazmışsın da. Şunu es geciyorsun Avrupa´da Türkiye gibi değil. Burda her yer üniversite. Soruyorum sana muhendislik rankinglerinde Turkiyeden kaç tane üniversite var dunyada?Birde Avrupa´ya bak bakalim kaç tane üniversite var listede? Ayrica cogu universite birbiriyle esit seviyede eğitim veriyor. Keşke burdada herkese eşit derecede eğitim verilse ve uygulansa. Ben buna karşı değilim ki. Ama su bir gercek mezun olurken bizim okul kadar zorladiklarini dusunmuyorum ben diger okullarin. Ayrica asil karsi ciktigim nokta pandeminin bahane edilerek dil sınavı bile yapilmadan seçim yapilmasi. Dil sınavı yapilmis olsa emin ol basvuranlarin yarısı açıkta kalırdı. Son olarak şunu yazayım yüz yüze eğitim gelsinde görelim bakalim er meydanininda kimler kalacak.
mah0ne
(07/02/2021 - 18:22)
bence burada sorgulanması gereken Bayburt Teknik Üniversiteli´nin 3.90 ortalama yapıp girebilmesi değil, Yıldız´ın neden bütün programlarında online da olsa mülakat ya da sınav yapmaması olmalı. Bazı programlar mülakat yaptı sonuçta Yıldız´da. Bak şikayetçisin ya benim okulum beni almıyor Anadolu´dan 300k´lık sıralamalı adamı alıyor diye, sen de İTÜ´de dene şansını. Orada mülakatta olacak. Sonuç olarak İTÜ, Yıldız´dan daha iyi.
SivaslıMakineci
(07/02/2021 - 19:45)
Sadece ALES Ve GANO kriteri gerçekten mağduriyete yol açıyor. Îmal de giriş sınavı yapıldı ilk sıralarda hak kazandım.Isı Proses te ise doğrudan ALES ve GANO olduğu için 20 kişilik asil listede son sıralardan girmeye hak kazandım. Sınav yapılması burada daha doğru bir hareket olur.
Physical Graffiti
(07/02/2021 - 19:53)
@Vecihi Hürküş , kimse avrupa demedi. Avrupa´da kötü diye bizde de mi kötü olsun, saçmalık. Liyakat demişsin de ne alaka yaw cidden yani.
Alone_Wolf_Pack
(07/02/2021 - 21:10)
@mah0ne merak etme lisans okurken şok ve sacma kararlar alan bu yonetime guvenmedigim icin İTÜ yede başvurdum. Ama insan universitesinin ogrencisine sahip cikmasini bekliyor. Bugun aselsan ise alim yaparken bile universiteye gore puani belli bir katsayiya gore carpiyorsa kimse bana esitlikten bahsetmesin. Ülkede basvurulacak uni sayısı bir elin parmagi kadar onları da bitirmeye çalışıyorlar zaten.
@SivaslıMakineci bende bir adam gördüm. Enerjide üst sıralarda ama imalde kazanamamis.
mah0ne
(08/02/2021 - 04:35)
@Alone_Wolf_Pack tamam işte hocam iyi yapmışsın. İTÜ´de mülakatta bütün bilgini gosterirsin. Böylece saçma kararlar alan Yıldızda da 300klık adamlar uğraşsın sen İTÜ´de keyfine bakarsın. Bu arada bu donem işyerinden birkaç İTÜ mezunu arkadaş Yıldıza ilk sıralarda girdi. Yani özetle şunu diyorum. Burada asıl konu yıldız mülakat yapmalıydı. Yapmadı diye 300klık adamın girmesi onun suçu değil. Kaldı ki girenlerin hepsi Bayburt teknik mezunu değil. Giren İTÜ mezunu da giriyor bir şekilde Suçlu = YTÜ kişiler değil
.
bu arada kazananlara genel bakayım dedim. enerjide hemen hepsine, diğer programlarda rastgele birkaç tanesine baktım. Çoğu yine Yıldız mezunu. Yanlış anlaşılmasın yazdıklarım ama giren bir şekilde giriyor. Buraya giremeyip mülakatla İTÜ´ye giren de var. Umarım sen de onlardan olursun @Alone_Wolf_Pack
Alone_Wolf_Pack
(08/02/2021 - 16:12)
@mah0ne iyi dileklerin için teşekkürler. Ben zaten kimseyi üniversitesinden dolayı yargılamak istemedim. Bir anlik ofkeyle yazmistim. Dediğin gibi suçlu olan bu sistemi yapanlar. Sansa bak ki istediğim bölümlerde sadece ales ve gano istiyordu. Belki de böylesi daha hayırlıdır. Kazananlari tebrik ediyorum. Biz zamanında yeterince uğraştık sacmaliklarla şimdi siz uğraşın bakalım
mah0ne
(08/02/2021 - 21:59)
hayırlısı
The Godfather
(13/02/2021 - 21:41)
@vecihi hocam

´´Baz aldıkları iki parametre var akademik başarı ve yabancı dil. O yüzden Asyalı öğrenciler elde ettikleri başarılar ile, batılı üniversiteleri dolduruyor. Ordaki öğrenciler de elin Asyalısı gelip benim ülkemde yüksek yaparken ben açıkta kalıyorum mu diyor? Akademik dünya er meydanıdır. Kim daha iyiyse O´nun hakkıdır. Buna da "liyakat" denir.´´

yazmışsın da. adam 50 matematik sorusundan 7.5 net fizikte 4 net ile üniversiteye giriyor makine mühendisi çıkıyor.

sonra o bayburttaki ortalama ile yıldızdakilerin önüne geçiyor, buradaki belli seviyediyeki öğrenciler ise kontenjan dışı kalıyor.

öbürü de fizikte 4 net yapmış. sağda solda millete caka satıyor yıldız makine yüksek lisanstayım diye. Millet de diyor yıldız bitmiş.

sen de buna er meydanı, liyakat diyorsun.


makinaci651
(16/02/2021 - 12:55)
Yükseğe hiç başvurmadım ama bu konuda şunu söylemek isterim: The Godfather hocamın dediği gibi asıl sorun sağdan soldan toplama okul mezunlarının diplomalarının ytü ile bilmem ne okulla eş sayılması ve mülakat yapılmayıp eleme sistemlerinin çalıştırılmaması. YTÜ vasat insanlarla çalışmak istiyorsa,o zaman YTÜ´ye iyi çalışmalar dilemekten başka yapacak bir iş yok. Ki bu durumu bir sürü saçma sapan işten sonra okula çok yakıştırıyorum ben.
Alone_Wolf_Pack
(17/02/2021 - 02:47)
Arkadaşlar elle tutulur olduğunu düşündüğüm başka bir üniversiteden tam da istediğim alanda kabul aldım. Adamlar dil sınavı da yaptı, bilim sınavı da yaptı, gayet de bileğimin hakkıyla kazandım. Artık yedekten kazanırsam bile Yıldızı seçmeyeceğim. Okul kendi mezunlarına sahip çıkmadı aynı @makinacı651 in dediği gibi YTÜ´ye iyi çalışmalar dilerim. Olurda ömrümüz yeterse doktora aşamasında inşallah böyle saçmalıklar olmaz. Tekrar kazanları tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.