usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
mühendislik matematiği ispat ve yönteme zorlama
Arkadaşlar birisi bana nedenini açıklayabilir mi, bir mühendis teorik matematik konularını ispat etmekle NEDEN uğraşsın? Bana verin sayıları çözeyim ispat ne, her şey ortada işte neden ispatlıyorum ki, matematiğin engin derinliklerine dalmak değil ki amaç karşıya çıkan probleme hızlı çözüm bulmak, yanılıyor muyum?

ayrıca NEDEN zorla bir yöntem uygulatılıyor sorularda, ben mühendis olarak istediğim yöntemle çözmeyecek miyim? ileride karşıma çıksa, onu geçtim internette otomatik çözen siteler var ve doğru sonucu saliseler içerisinde buluyor. Bu durumda elle işlem yapmamız hangi sebepten ötürü faydalıdır?

aksi fikirlere açığım, güzelce tartışabiliriz konuyu.



gönderen: Physical Graffiti - 24/11/2020 - 10:51
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Physical Graffiti
(24/11/2020 - 10:53)
Hızlı çözen siteler dediğim matris işlemleri için. Kutucuklara sayıları yazıyorsunuz anında tersini, determinantını falan doğru sonuçlarla veriyor. İkinci paragrafım sadece matrisler içindir belirtmeyi unutmuşum.
muratid
(24/11/2020 - 11:03)
anlattığın şey eğitim felsefesinin konusu. bu işi de tecrübeli eğitmenler yapar öğrenciler değil :)
zencipanda
(24/11/2020 - 17:38)
hocam eğitim yöntemleri tüm dünyada gelişen teknolojinin biraz gerisinde kaldı bu doğru. ama şunu unutmamak gerekiyor bu ispatların içinde boğulman senin matematiksel düşünme kabiliyetinin gelişmesini sağlıyor. bölüme gelen insanların büyük bir çoğunluğu bu konuda oldukça yetersiz ve bu dayatmaların sonucunda elbet biraz bu bakış açısını kazanıyorsun. evet bazı şeyler gerçekten çok işlevsiz mesela dif. denklemler dersinin üniversite sınavı gibi çok soru çözme ve ezberleme mantığıyla öğretilmeye çalışılması gibi. daha doğru bir yöntem izlenebilir mi? evet. fakat yine de ispatlar ve yöntemlerle oldukça fazla uğraşmak durumundasın. iyi günler :)

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.