usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ytü´nün resmi hesabının ayasofya paylaşımı yapması
https://www.instagram.com/p/CCfs_99A2Co/

Üniversiteler her dinden, her ırktan, her düşünceden insanın bir arada olduğu, dışlamanın, ötekileştirmenin barınamadığı ortamlar olması bunu da üniversite yönetiminin desteklemesi gerekirken resmi hesabından açıklama yapması büyük talihsizlik.

Bireysel hesabınızdan istediğiniz siyasi görüşü destekleyen içerik paylaşabilirsiniz ama o hesap sadece mevcut öğrencileri değil, mezun olan kişileri de temsil ediyor.

Bu okulda eminim bir tane de olsa Hristiyan öğrenci vardır. Sadece ona saygı adına bile bu paylaşım yapılmamalıydı.

Yazık.

If we lose love and self respect for each other, this is how we finally die.

Maya Angelou



gönderen: heisenberg - 11/07/2020 - 15:31
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
prozonal1
(11/07/2020 - 15:35)
Rektör ataması vardı bu ara sanırım :)
SivaslıMakineci
(11/07/2020 - 16:07)
Resmi hesapta bunun paylaşılması ne kadar gereksiz ise senin burada bunu paylaşmanda o kadar gereksiz.Kısır boş bir tartışma ama bende alet oldum artık
Bir üniversite kurumu olarak paylaşmasının bir anlamı yok diğer bir meseleye gelince Hristiyanlarla ne alakası var,Hristiyan arkadaşlarımız üzülmesin diye camiye de gitmeyelim o zaman:)
ksevim25
(11/07/2020 - 17:53)
Yabanci uyruklu olup da Yildiz Teknik Universitesi´nde okuyan arkadaşlarimiz üzülürse diye Milli Bayramlarimiz olan 23 Nisan, 19 Mayis, 30 Ağustos, 29 Ekim bayramlarimizi da üniversitemiz sosyal medya hesaplarinda kutlamasin o zaman ya da 10 Kasım´da Mustafa Kemal Atatürk´ü anma mesajlarini okulumuz paylaşmasin, olur ya Yunanli bir öğrenci Erasmus yapiyodur filan üzülür mü diyeceğiz?? Sirf yabanci uyruklu ogrenciler ya da gayrimuslim ogrenciler alinacak diyr biz Milli bayramlarimizi da kutlamayalim o zaman senin dedigin buna geliyor??
heisenberg
(11/07/2020 - 19:36)
Maalesef üzülerek görüyorum ki bazı arkadaşların ya okuduğunu ya da hayatı anlama sorunu var. Madde madde açıklamak belki faydalı olur.

1. Hristiyanlarla ne alakası var diyen bile olmuş. Pardon da Ayasofya Kilisesinin Budistlerle mi alakası var?

2. Hayatınızda ateist ya da farklı dine inanan tanıdığınız belli ki olmamış. Sen cumaya gidiyorsun diye üzülmezler. O yüzden cumaya da mı gitmeyelim onlar üzülmesin demek çok komik

3. Dini olayla milli olayı karşılaştırmak gerçekten süpermiş. Yunan öğrencini düşünerek milli bayramında da Denize döktük şöyle yaptık dememelisin ama elmayla armut karıştırmayın. Sen laik anlayışı benimsemiş T.C.´nin bir kurumusun. Belli bir dinin savunucusu destekçisi olmak yerine her dine eşit mesafede olmalısın.

4. Mescid-i Aksa Sinagog yapılsa ve sizin okuduğunuz yabancı okul bunu kutlasa ne düşünür? ne hissedersiniz? Üstelik siz orada yabancı olacaksınız. Bu ülkede bir sürü T.C. vatandaşı olup Hristiyanlığa inanan var. Yani onların üzüntüleri çok daha fazladır.

Cami, cami olarak kalmalı, kilise kilise sinagog sinagog... Din dediğiniz şey inanan insanlar için en kutsal varlıktır. İbadethaneler de bu yüzden kıymetlidir. Bir insanın ibadet yerini yıkmak ya da değiştirmek o inanca sahip insanlara yapılan bir saygısızlıktır. Üniversiteler de her zaman böyle durumlara geçtim destekçi olmayı duruş gösterip tepki göstermiştir.



ksevim25
(11/07/2020 - 20:02)
Camii camii olarak kalmalı diyorsun ya saygıdeğer kardesim, vakti zamaninda neden 500 senelik camii müzeye cevrildi o zaman bunu da izahini yapar mısın? Hoşgörü hoşgörü diyorsunuz o hayranlik beslediğiniz Batı medeniyeti(!) size ne kadar hoşgörü duyuyor bunun da farkinda misin acaba? Endülüs´te kiliseye çevrilen 1000 senelik camiilerden haberin var mi, Atina´da hizmete kapatilan camiiler´den haberin var mi, Sofya´da kiliseye cevrilen camilerden haberin var mi, İspanya´da sinagog yapilan camiiden haberin var mi? Neymiş alinan olurmuş, alinan alinsin kardesim benim Atam Fatih 600 sene once bana İstanbul´u yurt yapti kendi vatan topragimin tasarrufu bana aittir. Batida bizden ele geçirdikleri bölgelerde istedigi degisiklikleri yapti ses cikaran oldu mu? Olmadi. Birakin bu hoşgörü mavallarini. Kudüs´u İsrail başkenti ilan etti her yerde de kutladi buna da itiraz ettin mi? Mescid-i Aksa İsrail´in verdigi tahribat dolayisiyla cokme tehlikesiyle karsi karsiya buna da tepki gosterdin mi? Bana masal anlatmayin acik acik delikanli gibi bizim kalbimiz Batı´dan yana Ayasofya´nin camii olmasini istemiyorum de, durust oldugun icin seni tebrik edeyim.
thingsweneverdid
(11/07/2020 - 20:41)
Ayasofya kılıç hakkıysa ve sen kendi vatan toprağımın tasarrufu bana aittir diyorsan, İsrail´in veya diğer ülkelerin yaptıklarının nesi yanlış? İsrail´in yaptığı yanlışsa seninki de yanlış, madem Yunanistan cami kapattı, sen de kilise kapattın. Doğru bir şey mi bunlar şimdi? Batının veya şunun bunun yaptığı şeyleri eleştirip sonra ´´e ama onlar da yaptı, biz de ondan yaptık´´ demek yaptığın şeyin doğru olduğunu göstermez ki. Yarın İsrail benzeri bir şey yapsa ilk bizim müslümanlar laf söyler, e bu yaptığın da aynı şey. Yarın hangi yüzle Batı veya İsrail eleştirisi yapacaksınız merak ediyorum doğrusu.

Başkası yapınca yanlış.
Sen yapınca doğru, çünkü başkaları da öyle yaptı.

Tebrikler, başkalarının yanlışıyla kendi yanlışını kapattığını sandın.
ksevim25
(11/07/2020 - 21:03)
Biz İstanbul´da işgalci degildik. İstanbul´u fethettik yani bunun manasi şudur; fethettigin topraklarda insanlarin inancina, yaşayışına karismazsin. Baska din ve milletten insanlar kendi ibadethanelerine gider gelirler, cocuklarina kendi dillerinde isim koyarlar, kendi dillerini rahatlikla konusurlar, kendi dilleriyle egitim alirlar, kendi dini veya örfi mahkemelerinde yargilanirlar, ticaret, tarim veya hayvancilik yapabilirler ve kaideye gore İslam devleti onlarin can, mal ve namus guvenligi tesis etmeye mecburdur. İsrail´in durumuna gelince İsrail Filistin topraklarinda katliam yapiyor, insanlari evlerinden cikariyor, kadin cocuk sivil yasli demeden sebepsizce insanlari öldürüyor, onlara temel tibbi malzeme ve gida malzemelerinin ulasmasina dahi izin vermiyor bunun adi işgaldir. İsrail´in politikasi ile Osmanli´ninki asla bir tutulamaz. Biz bunladdan dolayi karsi cikiyoruz. Ayriyetten ABD´nin, Yunanistan´in, Rusya´nin, AB´nin ve diger Hristiyan dunyasinin isgan etmesini anlayabiliyorum kendinlerince sebep sunabilirler lakin Turk olup bu topraklarda yasayip da Ayasofya´nin Camii olmasina Bati Dunyasindan bile daha şiddetli karşı olmayı anlayamiyorum bunun adi ya ahmaliktir ya hiyanet!
makineci65
(11/07/2020 - 21:35)
ksevim25 kardeşim o kadar çelişiyorsun ki kendinle . Osmanlı oraları fethetti ve herkese her dine saygılıydı diyorsun ama ayasofya kilisesi (ki hristiyanlar için mabeddi o zamanlar) bir anda camiye çevrildi :) bu mu saygı ?
ksevim25
(11/07/2020 - 21:49)
@makineci65 kardeşim, şayet bir nebze Osmanlı bir nebze İslam Hukuku veyahut bir nebze devlet geleneği okumuş olsa idin, benim kendimle çelişmediğimi anlardin. Ben yukarida anlattim ama tesir etmemiş. Buraya bir köşe yazjsi birakmak istiyorum meseleyi tüm detayiyla acik bi dille konunun uzmani Tarihçi Murat Bardakçı anlatmış. Lütfen uşenmeden okuyun sonrasinda gelin elestirin. Elestirmek icin once lutfen fikir sahibi ol guzel kardeşim benim.
Bahsettigim makale;

https://www.google.com/amp/s/m.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/2144986-kilic-hakki-amp
makineci65
(11/07/2020 - 21:55)
@ksevim25 kardeşim sadece sorduğuma cevap verir misin, islam ile de din ile de devlet geleneği ile de işim olmaz , olmadı, aristo mantığı ile bir soru sordum, bak yazdığın şey aynen şu ; ´´Baska din ve milletten insanlar kendi ibadethanelerine gider gelirler´´ yahu adamların mabedini aldın mabedini cami yaptın nereye gitsin adam :) osmanlının diğer konulardaki hoş görüleri de umrumda değil, sadece o kadar yazmışsın her dine saygı her dine hoş görü vs diye de adamların mabedini cami yapmışsın, sen şimdi israilin de mescidi aksayı sinagog yapmasına kızarsın :) işgalci dersin israile.
ksevim25
(11/07/2020 - 21:58)
Bu kadar cabuk cevap yazdigina gore makaleyi okumamişsin. Din ile diyanet ile Osmanli ile işin olmadığı apir sapir üslubundan belli oluyor zaten ben de senin gibilere laf anltacagim diye uğraşıyorum. Sen de İDRAK YOLLARİ ENFEKSİYONU var bak ben onu da tespit ettim. Ayasofya camiiye cevrildi de, tum kiliseler mi camiiye cevrildi de Hristiyanlara gidilecek kilise kalmadi. Okudugunu da anlamiyosun sen. Sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor hadi kal saglicakla
thingsweneverdid
(11/07/2020 - 22:04)
Osmanlı´nın İstanbul´u fethetmesinden sonra insanların inancına, yaşayışına karışmaması tam anlamıyla bir mittir, bunu ilkokuldan beri her çocuğun kafasına işlerler, hepimiz duymuşuzdur bunu. Bunu bir de o zamanın gayrimüslimlerine sormak lazım, sonuçta bir fetih var, toprak kazanma ve savaş durumu var, gerçekten inanıyor musunuz bu kadarına? İslama uygun şekilde yağma yapılıp ganimet paylaşılmadı mı mesela?

Bugün kendi vatandaşına ne kadar hoşgörüyle davrandığı malum Osmanlı destekçisi kesimin, 600 sene önce fethettiğin (işgal değil çünkü öyle?) topraktaki gayrimüslimlere neler yapıldı kim bilir. Bardakçı´nın yazısını ben okudum, makinecinin dediklerine bir cevap yok maalesef orada.
makineci65
(11/07/2020 - 22:05)
Ben aldım cevabımı, sen de kal sağlıcakla
ksevim25
(11/07/2020 - 22:12)
İDRAK YOLLARİ ENFEKSİYONU olan bir arkadaş daha yazik size ya kendinizi yetiştirin arkadaslar, okudugunuzu anlamiyosunuz daha. Neye üzülüyorum biliyor musun bu ulkede yasayip Ecdadina bu kadar kinle ve nefretle bakan, bu toplumun cogunlugunun inandigi İslam dinine dahi saygisi kalmamis, bu topraklarin örfüne bu kadar zıt ve düsman insanlari gorunce cok üzülüyorum. Birkac sefer yurtdisinda bulundum ateist ve gayrimuslim arkadaslarim oldu inanin şu sizdeki Osmanli nefretini onlarda bile gormedim. Yazik cok yazik. Daha başka söze gerek yok sizin gibi ayak takimiyla ugrasilmaz, İmam Gazali´nin guzel bi sözü var; "Cahille tatlrtismayin, ben cahille girdigim hiçbir münakaşayı kazanamadim. " Varsin siz kazanmis olun 🖐️🖐️
makineci65
(11/07/2020 - 22:18)
kardeşim bu kadar ön yargılı olma insanlara karşı, kimsenin bu ülkeden ve milletten nefret ettiği yok, şu anda ülkemizin en büyük savunma sanayi firmasında kritik bir projede kıdemli mekanik tasarım mühendisi olarak çalışıyorum, ülkem için canımı da vermeye hazırım ama din ile devlet kavramlarını ayıramayan adamın böyle ön yargılarla insanları yargılaması ve kendinizi yetiştirin demesi komik oluyor. Ben islama ilgili değilsem ya da hristiyanlığa, gelişmemiş mi oluyorum ? :) ya da ateist isem ülkemi sevmemiş mi oluyorum? O çoğu osmanlıcı takılan insalardan kat ve kat faydam var ülkeme ve bunu biliyorum, görüyorum :) cahil deme lütfen her önüne gelene gerçekten kör olursun bir saatten sonra asıl sen kendini geliştiremezsin. Bunu önemse bak.
Alone_Wolf_Pack
(11/07/2020 - 22:19)
Ya beyler okuduklarinizin çoğunu okumadım. Adamların amacı kötü giden ekonomi,aç olan insanlar,işsiz olan ve olacak insanlar(biz gibi) için gündem değiştirmek ve görüyorum ki başarılılar. Burda boşuna birbirinizi yiyorsunuz. Ben bir Müslüman olarak cami olmasından mennunum. Ama şu soruları kendimize soralım 80 senedir kimse neden bunu sorgulamadi?(Halbuki 20 senedir ayni yoneticiler var)Neden bu kritik zamanda bu karar verildi?Şimdi dünya virüsle uğraşırken bizim böyle kararları almamız normal mi?

Teşekkür ederim.

İyi tartışmalar dilerim.
thingsweneverdid
(11/07/2020 - 22:48)
İdrak yolları enfeksiyonuna sahip cahil ayaktakımı olduk ya bi de :)

Kardeşim cevap veremediğin noktada güzel yan çiziyorsun gibi geldi bana, bir şeyler sorduk güzelce, öküzlüğün alemi yoktu aslında :) Neyse, tartışma kültürüne bu kadar uzak olduğunu bilmiyordum. Öpüyorum :)


ksevim25
(11/07/2020 - 23:11)
@thingsweneverdid yok yok bana değil de ÖKÜZ gibi sıfatlar tam da senin gibi uzun uzun tane tane anlatmama rağmen laftan anlamayanlara deniyor ne de olsa hayvandir laftan anlamaz kizmamam lazimdi sana haklisin 😃😃
thingsweneverdid
(11/07/2020 - 23:34)
Garipsin gerçekten ksevim25. İki hakaret içermeyen yazıya karşı ´´idrak yolları enfeksiyonuna sahip, cahil, ayaktakımı´´ gibi laflar edebiliyorsan hoşgörüye dair lafların zaten zırvadan başka bir şey olmuyor, gayet iyi görülüyor hoşgörün ve tartışma kültürün buradan :) İki kişi iki soru soruyor, cevap veremeyip asabileşiyorsun, gerek yok. İlla biz de yandan yandan hakaret mi edelim senin gibi, bu mu tartışma, bunun için mi yazıyoruz buraya ksevim25?
ksevim25
(11/07/2020 - 23:47)
Ben cevap veremedim degil arkadasim benim cevaplarıma ragmen israrla ayni sorulari sorarak insani tahrike calisiyosun. Buna ek olarak üslubunda tahrik eder tarzda. Tepki gösterince de hakaret ediyosun diyosun. Efendi efendi fikir paylasimi yapiyormussun da ben durduk yerde tepki gostermisim gibi numara yapma yani
thingsweneverdid
(11/07/2020 - 23:58)
Tahrik ettiğim kısmı gösterebilir misin ksevim25? Zaten 2 yazım var toplamda senin malum lafların öncesinde, ikisinde de hakaret veya ona benzer bir şey yok benim gördüğüm. Madem iki yazımda da aynı soruları sordum, bu senin hakeratamiz laflar söylemeni nasıl meşrulaştırıyor?

Daha ilk yazımdan sonra ´´Turk olup bu topraklarda yasayip da Ayasofya´nin Camii olmasina Bati Dunyasindan bile daha şiddetli karşı olmayı anlayamiyorum bunun adi ya ahmaliktir ya hiyanet!´´ gibi şeyler yazmışsın, üslup ve tahrikten bahsediyorsun şimdi de. Benim tahrik ettiğim kısımları veya üslubumun düzgün olmadığını düşündüğün yerleri gösterirsen sevinirim.
ksevim25
(12/07/2020 - 00:09)
Birinci yorumunda İsrail gibi bir teror devletiyle bizim Ayasofya meselesini bir tutman zaten basli basina bir yanlış, bilerek bu kadar sert ve alakasiz ornek veriyorsun bu Turkiye´ye yapilmis bir hakarettir benim nezdimde.
İkinci yorumunda "Osmanlı´nın İstanbul´u fethetmesinden sonra insanların inancına, yaşayışına karışmaması tam anlamıyla bir mittir." Burda yine Osmanli´yi suçlayici ifade kullaniyorsun ve Osmanli´ya iftira atiyorsun.
Yine ikinci yorumunda "Bugün kendi vatandaşına ne kadar hoşgörüyle davrandığı malum Osmanlı destekçisi kesimin, 600 sene önce fethettiğin (işgal değil çünkü öyle?) topraktaki gayrimüslimlere neler yapıldı kim bilir. " Burda da yine Osmanli´ya işgalci yakıştırması yaparak, "gayrimuslimlere neler yapildi" ifadesiyle mesnetsiz iddia ortaya atip iftira ediyosun.

Ecdadimi küçük düşürücü söz ve ifadeler kullanirsan ve mesnetsiz iddia ile adini lekelersen ben de tepkimi dile getiririm.
betcalonur
(12/07/2020 - 00:18)
@ksevim25 Günümüz hükümetinin propaganda ağzı ile yazıyorsun sürekli rahatsız edici bir konuşma şekli. Yok terör devleti israil yok ecdad falan bunlar tamamen boş argümanlar. Kararın dini bir gayesi yok, dış politika ile alakası da yok tamamen iç politika hamlesi uzun dönemde görürsün. İnsanların tepkisi ise bu adamların ellerini attıkları her güzel şeyi kurutmasından ötürü, iki aya kalmaz yandaş bi müteahhit ihale alıp Ayasofya’nın duvarlarına sıva vurmaya başlar.
ksevim25
(12/07/2020 - 00:26)
Hep ezbere laflar hep ayni kelimeler sahi biz sıkıldık ayni kelimeleri duymaktan da siz sıkılmadınız mı aynı kelimeleri kullanmaktan; "yandaş" , "müteahhit" , "ihale" vs. 😃 Her muhabbete güzel gidiyo karabiber gibi serpistiriyosunuz hee 😃
Ben propaganda yapmiyorum, dogru bildiklerimi soyluyorum sen de dogru bildiklerini söyleyebilirsin sen rahatsiz oluyorsun diye susacak değilim rahatsizlik duyan okumaz bu kadar basit.
Kararin esas gayesi "Kendi topraklarimda istedigim karari alirimz ben bagimsiz bir devletim!" demek. Şayet senin dedigin gibi dis politika ile alaksi olmasaydi ABD, AB, Rusya, Yunanistan, UNESCO vb. hep bir agizdan tepki gostermiyor olurdu. Olayları doğru okumani tavsiye ediyorum :))
thingsweneverdid
(12/07/2020 - 00:29)
Bahsettiğin kısımlarda hakaret bulunmamakta, sana veya ecdadına. Kendi görüşlerimdir, sen nasıl ecdadının hoşgörülü davrandığını düşünüyorsan ben de tam tersini düşünebilirim. İsrail´e terör devleti demen de senin görüşündür mesela, ben veya bir başkası buna hakaret içeriyor diyemeyiz bana göre. Kanıtları kaynakları ayrı konuşuruz istersen, sonuçta sen de bu yorumları yaparken kaynak eklemiyorsun. Benim iddiamdır, benim görüşümdür, herhangi bir hakaret içermediği de bariz. Ki zaten kişisel olarak sana saldırmışlığım da yoktu senin yaptığının aksine.

´´Ecdadimi küçük düşürücü söz ve ifadeler kullanirsan ve mesnetsiz iddia ile adini lekelersen ben de tepkimi dile getiririm.´´

Ecdadını yerebilirim, kusura bakma, bir başkası da övebilir. Bu senin İsrail yerebilmeni de sağlar, bana kalırsa ikimizin de yararına. İfade özgürlüğü deniyor hani. Ecdadına saydırmışlığım, hakaret etmişliğim yok yukarıda alıntıladığın sözlerimde. İşin komiği, benden önce hakaret ettiğin makineci65´nin sözlerinde bunlar bile yok, yine de ona da saydırıvermişsin :) Tartışma kültürü ve ifade özgürlüğü düşündüğün gibi şeyler değil maalesef ksevim25. Ahlaken, etik olarak yaptığın şey doğru değil, o yüzden a305´te genelde düzgün tartışmalar göremiyoruz böyle şeyler yaşandığı için.

Ayrıca ´´dogru bildiklerimi soyluyorum sen de dogru bildiklerini söyleyebilirsin sen rahatsiz oluyorsun diye susacak değilim rahatsizlik duyan okumaz bu kadar basit.´´ demişsin. Aynen öyle, ben de böyle düşünüyorum. Doğru bildiklerimi yazdım ve sen bu yazdığın şeyi nedense bana uygulamadın, sana karşı olunca uygulanmasını istiyorsun.
ksevim25
(12/07/2020 - 00:37)
Aradaki fark şu arkadasim ben @betcalonur isimli arkadaşin savundugu degerlerden hicbirisine tahkir edici(asagilayici) bir ibare kullanmadim lakin sen yukarida da ifade ettigim gibi üslubun yanlışti ve tahkir edici ifadeler kullandin ben de tepki verdim. İnsanların yuksek onem ve deger verdikleri degerlerle ilgili konusurken daha hassas davranmak lazim gelir
thingsweneverdid
(12/07/2020 - 00:51)
İsrail´e laf söylerken insanların yüksek önem ve değer verdikleri şeylere pek hassas davranıyor gibi gözükmüyorsun ksevim25. Ama değer senin değerin olduğu zaman belli ki işler değişiyor, ortada hakaret olmasa bile.

Ecdadının bir şeyi doğru yapmadığını nasıl anlatabilir, nasıl ifade edebilirim o halde güzel kardeşim? Bu benim görüşüm, hakaret olmadan ifade ediyorum. Rahatsız oluyorsun diye susacak değilim. Şahsi olarak hakaretamiz laflar edersen de ben de edebilirim, sorun yok. Ancak o halde de tartışma diye bir şey kalmıyor yukarıda görebildiğin üzere. İfade özgürlüğü senin kafana göre eğip bükebildiğin bir şey değil maalesef. Ecdadım hoşgörülü davranmıştır diyorsun, hayır hoşgörülü davranmamıştır dediğimde hakaret ettiğimi düşünüyorsun. Ecdadın da umarım senin gibi bir hoşgörü anlayışına sahip değildir gerçekten.
ksevim25
(12/07/2020 - 01:01)
İsrail´i elestirmem de seni üzmüş anlasilan, ecdadin hakkinda sert ifadeler kullandigim icin ozur diliyorum. (Şayet oyleyse)
Ben hakaret ettiysem sen daha agirini bana ettin bugune kadar senin kullandigin kadar kaba bi ifadeyi kimseye kullanmadim ben.(öküz dedigin cirkin ifadeden bahsediyorum)
thingsweneverdid
(12/07/2020 - 01:27)
Eğer birilerinin değerleriyle ilgili konuşurken hassas davranmak gerekir diyorsan (belirttiğin şekilde senin görüşün) pratikte de ona göre davranman gerekir. Diğer türlü tutarsız oluyorsun bu şekilde. Bu konu benim veya senin ecdadından bağımsız. Ha yine de merak ediyorsan 6.filoya karşı duranlara bakabilirsin ecdadımla alakalı.

Tartışma sırasında şahsıma idrak yolları enfeksiyonuna sahip, cahil, ayaktakımı gibi ifadeler kullanan kişiye ´´öküzlüğün alemi yoktu aslında :) ´´ demişim. Bana adil göründü doğrusu. Hadi ben karşılık verdim, makineci65 bir şey de demedi sana. Haksız yere hakaret ettiğin kişiye dair hesap verebilmeni dilerim vicdanın ve inancına göre. Maksadın ortada tartışma bırakmamaktı zaten, başardın :)


SivaslıMakineci
(12/07/2020 - 01:32)
Cami olup olmaması neden bu kadar tartışma konusu oldu ki ?
Neden bu kadar rahatsız ediyor bu durum sizleri ,gerçekten Hristiyanlığa olan hassasiyetiniz mi kabardı bilmiyorum.Bir dine karşı yapılan yanlışta görmüyorum açıkçası
İslam Dünyası için çok mu önemli bu olay tabi ki değil ama neden bu kadar büyüdü bu mesele çözemiyorum
Bir zamanlar katolik kilisesi,ortodoks kilisesi cami ve müze olarak kullanılmış.Her düşünceye saygım var ama mesele CAMİ´ye dönüştüğü için içerlenmek ise boşa tartışmayın.
Wolf Pack´in dediklerine de katılıyorum,ülkecek daha önemli sorunlarımız var gelip geçici gündem bunlar
ksevim25
(12/07/2020 - 01:42)
@twingsweneverdid Ecdadim dedigin insanlar Amerikan emperyalizmine boyun eğmeyip, protesto ederken sen kalk yillar sonra onlarin torunu olarak ABD ile ayni catida birleş ayni fikri hararetle savun büyük talihsizlik doğrusu inşallah ecdadim dedigin insanlari ornek alirsin da gerekeni yaparsin, hayırlı geceler diliyorum sana :))
ksevim25
(12/07/2020 - 01:42)
@twingsweneverdid Ecdadim dedigin insanlar Amerikan emperyalizmine boyun eğmeyip, protesto ederken sen kalk yillar sonra onlarin torunu olarak ABD ile ayni catida birleş ayni fikri hararetle savun büyük talihsizlik doğrusu inşallah ecdadim dedigin insanlari ornek alirsin da gerekeni yaparsin, hayırlı geceler diliyorum sana :))
thingsweneverdid
(12/07/2020 - 01:56)
Bir düşüncenin doğru olup olmadığına ´´Amerika ne demiş´´ diye sığ bir şekilde bakıp ona göre fikir oluşturmuyoruz bazılarına nazaran. 6.filoyu destekleyen ecdadının doğru yapmadığını söylesem yine hakaret olarak algılarsın muhtemelen. Keşke hakaret etmek yerine tartışmanın devamını sağlamayı tercih etseydin, bu platform için de daha yararlı olurdu muhtemelen. Tutarsızlıklarını toparlaman dileğimle :)
ka-fa 1500
(12/07/2020 - 03:21)
Öncelikle ´ecdad´ kelimesi maalesef yanlış kullanılmış.. Yani çok sığ bir noktaya çekmişsiniz. Yorumları okurken ´ne ara bu noktaya geldik?´ diye sormadım da değil.
YTÜ nün paylaşımının nedeni aslında basit. Sonuçta devletin en üst makamı tarafından doğrudan atanan bir idarecidir rektör. Devletin ayasofya camii ni açarken kullandığı kelimeleri analiz edebilirsek, temelde´ bağımsızlık´ kavramı vurguladığıni görebiliriz. (Tabi ki başka nedenleri de vardır ve zikredilmistir. Katılıp katılmamak sizin fikriniz, açıkçası ilgilenmiyorum da. Bunu hakaret olarak algılamayin, sonuçta aynı şeyleri düşünmüyor ve yaşamıyor olabiliriz :))
YTÜ rektörü de bu konuda inisiyatif alınıp paylaşım yapılmıştır diye tahmin ediyorum.
Ama siz yukarıda maalesef çok farklı deryalara dalıp karşılıkli olarak iğnelemeler yaptınız. Her iki tarafın da samimiyetine inanmak isterim doğrusu, sonuçta bu ülkede beraber belli ortak gayeleri uğruna yaşadığımıza inanıyorum.

ksevim25
(12/07/2020 - 12:02)
@thingsweneverdid Bir olayda değil kardeşim, Türkiye ve dünya siyaset gündeminde senin burada savunmasını yaptığın görüş ve sizi mecliste temsil edenler hiçbir zaman Türkiye´nin yanında yer almiyorlar buna binaen konusuyorum. Suriye´ye operasyon düzenleriz Esed destekçisi olursunuz, Libya´ya asker yollarız Hafterci olursunuz, Rusya ile diplomatik kriz yaşarız birden Putin destekçisi kesilirsiniz, ABD bize sert söylemlerde bulunur birden kalkıp Trump haklı dersiniz, İran´la gerginlik yaşanır o nefret ettiğiniz İran ile bile aynı safta yer alırsınız, Avrupa Birliği bize tehditler savurur AB´nin yanında yer alırsınız, yerli otomobil projesi çıkar karşı çıkarsınız, uçak üretilir ama yok motoru şurdan dersiniz karalarsınız. Daha yüzlerce misal verebilirim. Haklısın her zaman ABD taraftarı degilsiniz sizin için meselenin özü Türkiye´nin karsisinda kim varsa onu desteklemek. Sahi en son ne zaman ülkemizde güzel bir şey olurken sevindiniz hatirliyor musunuz? İnsanlar farkli siyasi görüşlere sahip olabilirler, hükümeti desteklemeyebilirler bu en dogal haklaridir lakin milli meselelerde her zaman karsi tarafta yer almak da hiç yakişmiyor. Ayasofya meselesi bir kez daha ne yazik ki göstermis oldu ki sizin ve bizim kalbimiz hicbir zaman ayni sey icin atmayacak.

Son sözüm de odur ki;
Turkiye´de binlerce müze var siz hele bi diğer müzeleri doldurun sonra Ayasofya´yi bi gun iktidara gelirseniz tekrar müze yaparsiniz. 😃😃😃
thingsweneverdid
(12/07/2020 - 12:20)
Güzel kardeşim, eğer tartışmaya devam etmek istiyorsan önce yukarıdaki hoşgörü martavalını bir toparla, doğru düzgün tartışma adabını bir öğren de sonra bu bahsettiğin konulara bilahare geçeriz. Konudan konuya atlayıp ´´ecdadıma küfrettiler, tahrik ettiler, hainler, şu konuda sesiniz çıkmadı´´ diyerek araya da birkaç hakaretamiz laf sıkıştırınca karşı tarafla tartışmış olmuyorsun. Bahsettiğin konularda hangi görüşü savunduğumdan da zaten haberin yok.
myman
(12/07/2020 - 12:54)
evet beyleeeeeerr, ayasofya cami olduğuna göre bütün dertlerimiz çözüldü :) dolar bir anda 1.5 seviyesine indi, işsizlik vs kalmadı :)
KBLYMN
(12/07/2020 - 13:11)
Olm birbirinizi de parcalasanız kimsenin umrunda değiliz. Bu memlekette senin benim onun ayasofya cami oldu oley diyenin ne gerek vardı ki diyenin fikrinin önemli olduğu sadece 1 gün var onda da fikrini eğip büküp koyuyorsun zarfa atıp geçiyorsun. Sonra senin fikrin yine kimsenin umrunda olmuyor. Biz de milletçe birbirimizi yiyiyoruz işte. Vatandaşın canının kıymeti yokki fikrinin olsun.
ksevim25
(12/07/2020 - 13:13)
Ben yukarida belirttigim sebepten yineliyorum arkadaşim; SEN HAKLİSİN. Her konuda sen sonuna kadar haklisin. Seninle tartismaya girdigim için dahi özür diliyorum. Daha da uzatmayacagim, zira sen gibilerle vakit kaybetmeye degmez hoşcakal 😃🖐️🖐️
ksevim25
(12/07/2020 - 13:23)
@myman isimli arkadasima da istinaden şöyle bir sey yazmak istiyorum. Evet soylediklerinde de gerçekten de haklisin Ayasofya Camii huviyetine çevrildi diye dolar dusmedi, işsizlik azalmadi, enflasyona olumlu katkısı olmadı, hatta ve hatta ulkemizin bogustugu tonla derdimize fayda getirmedi lakin Ayasofya zaten bu sorunlara çare olsun diye acilmadi ki. Vakti zamaninda muzeye cevrildiginde de ekonomi şaha kalkmamis, istihdam sorunu cozulmemis, ulkenin diger sorunlari cozulmemisti cunku Ayasofya meselesi bu alanlarla ilgili bir reform olmadi hicbir zaman. Cunku Ayasofya muzeye cevrilirken de camiiye cevrilirken de hedef bunlar olmadi.
Şoyle bir misal verelim;
Heykel yaptik diye dolar dusmez mesela, ya da ogretmen atamalari yapilinca ulkenin teror sorunu cozulmez gibi gibi soyleyince bile kulaga ne kadar absürt ve sacma geliyor değil mi? Cunku saydigimiz reformlarin alanlari bambaska birbirine tesir etmesini bekleyemezsin :)
muratid
(12/07/2020 - 13:55)
"Ayasofya´nın camiye dönüştürülmesini gol olarak görenler umarım sekülerliğin ileride atacağı gollere hazırlardır"

https://twitter.com/burakdurgut_/status/1281880451020447744

https://tr.euronews.com/2019/01/03/konda-nin-toplumsal-degisim-raporuna-gore-turkiye-de-inancsizlik-yukseliste


myman
(12/07/2020 - 16:06)
@sevim25 dostum benim zaten söylemek istediğim bu konunun çok büyütüldüğü. yıllardan beri böyle şeylerle uğraşmaktan vaziyetin geneli pek konuşulmuyor.

ama ekonominin daha kötü olacağını yine buna bağlayacaklar, dış mihraklar diyecekler, bizi kıskanıyor diyecekler vs.

iktidar kim olursa olsun yıllardan beri hep bu tarz olaylarla uyutuluyoruz. 1 arpa yol alamıyoruz. olan yine bize, halkın içindeki insanlara oluyor, götüren götürüyor ..

o sebepten ki boşverin :)
Physical Graffiti
(12/07/2020 - 16:31)
İnstagramda yazmış da yazmış millet ayasofya hakkında yorum yapmak istemem ancak okulumuzla ne ilgisi var da paylaşım yapıldı? Bilen varsa yazabilir. Resmi bayramları örnek vermeyin.

Mm1453
(12/07/2020 - 17:53)
Ayasofya´nın CAMİ olması acaba niye birilerinin yarasını
azdırıyor ??? Bu sorunun cevabı her şeyi açıklıyor zaten fazla söze gerek yok!
capusca
(12/07/2020 - 18:06)

makinemimakinamı
(13/07/2020 - 21:06)
Fatih Sultan Mehmet mezarından kalksa sizin yapacağınız işi deyip geri yatar. Sene olmuş 2020. Genç işsizliği almış yürümüş tek derdimiz cami mi olsun müze mi kalsın. Meraklısına Çamlıca´da 63 bin kişilik cami var. Her köşesinde namaz kılmaya çalışsanız sene geçer. İstanbul´da 3000den fazla cami var. Ama maksat din imandan farklı olunca tabi...

safımız belli olsun notu : Türkiye laiktir, laik kalacakspor.
Sancho Panza
(13/07/2020 - 23:41)
Fetihçi hayallere kapılanlar savaşı bilgisayar oyunu sananların sevindiği olay. Mescidi aksayı sinagog yaparlarsa da ağlamazsınız kılıç hakkı neticede. Siyasal islamın mitlerini de kabul etmiyoruz Ayasofya müzedir.
The Godfather
(13/07/2020 - 23:51)
Mescidi aksayı, Allah korusun sinagog yaparlarsa, bu demokrasici arkadaşlardan gene aynı savunmayı bekliyorum. aksi halde zaten ciddiye alıp boşa tartışmışsınız.
ksevim25
(14/07/2020 - 02:01)
9 Eylül 1922 günü İzmir´den Yunanlıları denize döktük ama görüyorum ki araya kaynayanlar olmuş hepsinden kurtulamamışız..
ka-fa 1500
(14/07/2020 - 04:44)
@sancho panza hi hi tamam. Siyasal İslam falan boş muhabbetler. Hak ile batılın savaşında tarafsız olmak diye bir şey yoktur. Saf bellidir istediğin yerde bulunmak da senin hür iradendir.
Physical Graffiti
(14/07/2020 - 10:42)
@ksevim25 cümle sonuna iki nokta değil üç nokta koyman gerekir. Türkçe dil bilgisi kurallarınca iki nokta diye bir şey yoktur.
ka-fa 1500
(14/07/2020 - 12:36)
Eksiltili cümlelerin sonuna üç nokta koyarız genelde. Maalesef noktaları üçe tamamlamak yerine bir eksiltmemiz gerekiyor. Ama iki noktanin da ayrı bi havası var. Tüm dil bilgisi kurallarını bir kenara bırakıp aykırılık yapmış oluyorsun. İnsan kendini ikinci hececiler gibi hissediyor :)
makinemimakinamı
(14/07/2020 - 18:17)
Hak da batıl da bu ülkenin gençlerini ilgilendirmiyor. Şükürler olsun ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde kurulmuş olan seküler Türkiye Cumhuriyeti´nde gözlerimizi açtık. Kimin müslüman, kimin hıristiyan, kimin yahudi, kimin ateist olduğu bizi ilgilendirmiyor. Devlet de bütün inanışlara eşit düzeyde yaklaşmalı. Müzeyken ne güzel işte böylesi bir tarihi yapıyı her milletten ve dinden insan gelip hayranlıkla gezebiliyor. Ayasofya´nın cami olması neyi düzeltecek "Allah aşkına" soruyorum. İşiniz gücünüz şov. Cumhuriyetimiz anayasasındaki sekülerlikten vazgeçip gayr-ı resmi inanış olarak İslamiyet´i seçtiyse önce israf etmemeyi öğrensin. Yoksa Ayasofya camiymiş/müzeymiş - agnostik biri olarak - söylemeliyim ki Allah´ın bunlarla memnun olacağını düşünen varsa yaratıcıyı çok hafife alıyor demektir. Amaç yaratanı memnun etmek değilse zaten bunların neden yapıldığına hiç değinmeyeyim. Aklı olan herkes biliyor :)

Benim atalarım belli. İlk nüfus sayımından beri kayıtları var. Savaşta kanını feda etmişler, barışta topraklarını ekmişler. Gün olmuş esaret altına düşmemek için varını yoğunu bırakıp anavatana dönmüşler. Yolda kundaktaki bebeklerini dahi kaybetmişler. Eşkıya saldırılarıyla mücadele etmişler. Hain arıyorsanız "Yunan ordusu halifenin ordusudur mukavemet göstermeyiniz." diye demeç verenlere bakın beyler.
n\a
(15/07/2020 - 13:14)
Uzun zaman sonra aklıma geldi bir bakayım dedim sitede ne var ne yok. Tartışmalar olması güzel ama kullanılan üslubun, konuşma seviyesinin bu kadar düşük olduğunu görmek gerçekten üzücü. İsim yazıp kimseyle ikili muhabbete girmeden genel olarak yazayım. Karşındakinin senin gibi düşünmüyor oluşu senin için bir fırsattır eğer düşünebiliyorsan. Onu alt edeceğim diye değil de farklı bir bakış açısı göreceğim diye bakarsan. Karşındakinin senle aynı ideolojide olmaması onu vatan haini, din düşmanı, terörist, yabancı çıkar gruplarının ve dış mihrakların uşağı, faiz lobisinin yılmaz savunucusu veya "afedersiniz ermeni" yapmaz. Bu üslupla siyasiler çıkarları doğrultusunda konuşabilir ama size hiç faydası olmaz bunun. Konuşan kim olursa olsun sorgulayın. Daha yazacaktım ama vakit yok. Kendinize iyi bakın.
Sancho Panza
(17/07/2020 - 04:49)
@ka-fa 1500 3 satır yazınızda şatafatlı laflarla kalplere (:p) oynamışsınız. Hür iradenize ise pek başvurmuş olduğunuzu sanmıyorum. Yazdıklarınız televizyonda her akşam tekrarlanan cümleler. Olur da birgün televizyona kulak asmassanız belki o zaman hür iradenizden bahsedebiliriz. Hayırlı cumalar.

ka-fa 1500
(17/07/2020 - 18:12)
Aynen beni tahakkümü altına alanların cümleleri bunlar. Lütfen yardım edin ve kurtarın beni bu esaretten :(
Eee ne diyorsun zincirlerimi kırmaya başladım mi? @sancho panza

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.