usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
satış mühendisliği
Sektörde çalışan, satış mühendisliği hakkında bilgi sahibi olan, üretim/arge ile satışı kıyaslayabilecek büyüklerimizin yorumlarını bekliyoruz. Tam olarak ne yapar bu satış mühendisleri??? Tecrübe ve görüşlerinizle bizlere ışık tutarsanız çok sevinirim.


gönderen: Karadayı - 03/07/2020 - 14:57
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
makinaci651
(03/07/2020 - 15:19)
Bildiğim kadarıyla gelen talepler doğrultusunda firmalara teklif veriyorsun.Sattığın artık her ne ise fancoil olabilir Pompa,Kazan,.... vs.Bu teklifler neticesinde ürününü satıyorsun yani iş çoğunlukla bu. Mühendislik gerektirecek bir iş değil. Gönüllü olarak staj yapmıştım zamanında ben bir satış ofisinde izlenimlerim kısaca bunlar daha fazlasını söyleyemem daha tecrübeli biri daha iyi bilgi verebilir.
heisenberg
(03/07/2020 - 22:35)
Çok derinlemesine bilgiye sahip değilim ama ben bakım onarım mühendisi olarak sürekli satış mühendisleriyle muhatap olduğum için satış mühendisi gözümde(yanlış olabilir sadece bir gözlem) sadece sattığı ürünle ilgili teknik bilgiye sahip pazarlamacılar. Mesela pompa şirketin de mi çalışıyorsun. İşte pompalarınızın diğer firmalardan ayrılan iyi özelliklerini anlatıyorsun. parça tedariğinin kolaylığından vs bahsedip karşı tarafa ürününü satmaya çalışıyorsun. Sadece konuna hakim olup teknik bilgileri çok iyi aklında tutman gerekiyor. Bence mühendislikten daha çok sosyallik gerektiren bir meslek ve sürekli eğilip bükülüyorsunuz çünkü karşınızda insan müşteriniz olsun diye bir yalvarmadığınız kalıyor.(Maalesef bu da tahminin satış kotaları var ondan kaynaklanıyor.)
makinaci651
(04/07/2020 - 15:09)
Bence mühendisin yapabileceği bir iş değil benim staj yaptığım yerde, Meslek lisesi mezunu birisi satış işi yapıyordu. Kendime hiç yakıştıramamıştım orada bu işi.
muratid
(05/07/2020 - 15:50)
yorum yapmıştım çıkmamış. tekrar yazıyorum.

piyasayı tanımak, gelecekte kendi şirketini kurmak istiyorsan iyi bir pozisyon olabilir çünkü şirketlerle sürekli iç içe olacaksın.
farklı pozisyonda çalışmak isteyip o satış pozisyonuna razı gelmek zorunda kaldıysan orada sosyal ağ kurup açık pozisyonlara geçebilirsin gene. bunun yanında şirket yeni başlangıç yapanlara özel o pozisyonda çalıştırıp daha sonra arge üretime aktarabilir veya terfi ettirebilir ama şirketin "hijyen koşulları" (maaş, terfi edilebilme, çalışmayı teşvik edecek şeyler vs.) nasıldır bilemiyorum.
n\a
(06/07/2020 - 12:14)
Bu sektörde çalışan bir insan olarak yazıyorum. Çalıştığın firma bu pozisyonda çok önemli. Önceki yorumlardaki arkadaşların belirttiği gibi sattığın ürün grubuna ve sektöre hakim olmak zorundasın. Bir çok firmadaki çalışan sadece kendi ürün grubunu bilir ve genellikle fiyat konuşur. Ancak çalıştığın firma seni sınırlandırmamalı, mesela biz ürün satışı da yapıyoruz, firmalara çözüm ortaklığı da yapıyoruz. Proje çizimleri de yapıyoruz tasarım da yapıyoruz. Bunları yaptığımız için kendi ürün gruplarımızdan başka sektörde kullanılması gereken diğer ürünleri de bilmek zorundayız. Güzel yanı sektör içerisindeki bir çok insanı çok hızlı şekilde tanıyıp iletişim kurabilmek. Daha sonrasında kendi işini yapmak istiyorsan ya da bu firmalardan birinde çalışmak istiyorsan ikili ilişkiler çok önemli hale geliyor. Bir üretim mühendisi kadar teknik kısımla uğraşmayabilirsin ama sosyallik olarak artıların olur. Bir sorun olursa iletişime geçebilirsin.
n\a
(08/07/2020 - 16:42)
http://www.a305teyim.com/serbest.php?id=12923


bu başlığı inceler misin? konu hemen hemen aynı, yaklaşık 4 yıl olmuş o başlığa yorum yazalı ama fikirlerim hiç değişmedi diyebilirim :) Değişen tek şey o zamanlar 3 aydır beyaz eşya firmasında çalışıyorken, şu an geçen ay itibariyle beyaz eşyada aynı firmada 4 yılımı doldurdum.

Mezun olma zamanlarımda bende çok merak ediyordum satış mühendisliğini bu nedenle başlık ilgimi çekti :)

Linkte paylaştığım başlığı inceleyip yorumları okuduktan sonra ilave bir sorun var ise buradan yaz lütfen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım sana kafandaki soru işaretlerini gidermek noktasında

En pahalı tecrübe yaşayarak elde edilen tecrübe maalesef ki, başkalarının rehberliği ile daha doğru karar vermek mümkün,keşke imkanlar gelişse doğru işe doğru insan yerleştirme olanakları artsa herkes daha mutlu olsa çalışma hayatında :)
ozandm
(09/07/2020 - 15:14)
Ben arge de çalışıyorum, ürün gereği sürekli satışçılarla iletişim halindeyim.

Tek diyeceğim satış bir mühendisliktir, yaptığı işe hakim olan bir satışçı - teknik olarak, sektör olarak- her işi kolaylaştırır.

Diğer türlü her şeye olur diyen bir tip çıkıyor ortaya, firma batırır o derece tehlikeli.

carmaker
(10/07/2020 - 16:23)
Öncelikle satış mühendisliği denildiği gibi mühendislik değildir, sizin sorumluluğunuzda olan pompa,kazan, çelik konstrüksiyon malzemeleri vb. ürünlerin satışlarının gerçekleştirilmesi işini kapsar.Bir satış mühendisinin temel görevleri; müşterileri ürünleri almaya ikna etmek, satış kontratı imzalamak, ürünlerin müşteriye teslim sürecini kontrol etmek ve ödemeleri almaktır.Satış mühendisi olmak isteyen birinin ikna kabiliyetinin yüksek ve sosyal ilişkilerinin güçlü olması gerekir.Satış mühendisleri çoğunlukla teknik detaylarla ilgilenmezler.Maaşları iyi fakat sirkülasyonları fazla olur.
myman
(10/07/2020 - 23:06)
müşteriye çözüm üretebilmek bence mühendislik işi. biz şahsen arge yaptığımız firmada ürün olarak bazen istediğimiz ürünleri bulamıyoruz ve tedarikçi firmalara danışıyoruz, burada mühendisliği konuşturup yardımcı olan satışçı arkadaşlar kendi şirketlerinde de yürüyüp giderler.

bence kötü bir pozisyon değil ama diplomaya bakmaz. bilgine ve ağzına bakacak bir iş. seyehat engelin varsa veya evliysen hiç bulaşma derim.

öte yandan bu dönemde iş imkanlarının hiçliğini düşünürsek orası apayrı..

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.