usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ağlamıyoruz, hakkımızı savunuyoruz!
Online eğitim sırasında haliyle tüm dünya gibi biz de kriz durumunda yaşıyoruz. Bu gerçeği kabul ediyoroz.

Bunun yanında derslerin değerlendirilmesi aşamasında uygulanan yöntemlerden doğan maduriyetleri de burada paylaşıyoruz. Bu yaptığımız ağlamak değil hak savunmaktır.

Çünkü online eğitim sistemi tüm öğrencilerin eşit bir şekilde faydalanabileceği bir sistem değil. Gerekli programı (AUTOCAD) yükleyecek datam olmadığı için dersi bıraktım. Ve biliyorum ki bilgisayarı dahi olmayan arkadaşlarım var.

Bu durumda oluşabilecek maduriyetleri dile getirmek ve çözüm arayışında olmak AĞLAMAK DEĞİL HAK SAVUNMAKTIR.

Online sınavlarda, örgün dönemde yapılanlara nazaran farkedilir derece zor soruların sorulmasını eleştirmek ağlamak değildir.

Yarısı bağlantı kopuklukları ile geçen online dersler bu şekilde dersler, örgün eğitimden daha zor sorularla değerlendirilmemeli demek ağlamak değildir.

Tamamen altyapıdan kaynaklı, aile ekonomilerinden kaynaklı nedenlerden dolayı online eğitimlere erişilememesini eleştirmek ağlamak değildir.

Bu durumlara karşı neler yapılabilir diye kafa yormak ağlamak değildir.

sadece bir dersin 5 dönem içi ve 2+1 dönem sonu ödev/projeleri ile değerlendirilmesini eleştirmek ağlamak değildir.

ve bu konuda iki taraf vardır, bölüm ve öğrenciler. Bu taraflardan olmayan, mezun olsun y.lisans olsun doktora olsun kimse bu hak savunma girişimlerini ağlamak olarak yorumlayamaz. 3. kişidir ve hakkına düşeni alır.



gönderen: mobikaapp - 23/05/2020 - 00:25
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
muratid
(24/05/2020 - 17:24)
bizim toplumun insanları batı gibi 18 değil, 25 yaşlarında birey haline geldiği için bu yaş altı insanlara yol yordam göstermek gerekir. ilkokulluların 3. kişi muhabbetini geçiyorum.

2000´li nesil, hem sözüm ona başarıya alıştırılmış ilkokulu vs şişme notlarla geçmiş, hem de lise eğitimini kalitesiz geçirmiş zira her geçen gün eğitimin kalitesinin bozulduğu herkesin dilinde keza üniye yeni başlayan öğrencilerden öğrendiğime göre trigonometri ve integrali eksik öğrenmişler tamamı anlatılmamış. bir yandan da bizim bölüm kaliteyi bozmak istemiyor haklı olarak. yani aman öğrenciler geçsin de ne olursa olsun felsefesi anlayışı beklemeyin. eğer bölüm size zor sorular soruyorsa işi sıkı tutuyorsa piyasaya kalitesiz mühendis vermemek istiyorlar demektir o zaman oturup çalışacaksınız bu kadar basit.

kalitesiz olarak 3,5 notla bitireceğine kaliteli ne yaptığını bilen mühendis olarak uzatmalı bitir. daha ne diyim yani
mukogs13
(24/05/2020 - 18:50)
@muratid kaliteli mühendis zor sorular sorularak yetiştirilmez.Zor soru çözebilen iyi mühendistir diyemezsin. İyi bir öğrenci olmuştur. Dersi sevdirmek ve sevmek gerekir, sen üretim mühendisi olacak adama termo 2 de zor sorsan ne kolay sorsan ne, kaliteci olacak adama makel 2 de zor sorsan ne sormasan ne. Mühendis olmak için gerekli şart öğrenemesini öğrenmektir, öğrenmeyi sevdirmektir. Bu kadar insan tabiri caizse ´ağlıyorsa´ bile yine birileri bazı şeyleri sevdiremiyordur. Benim ders aldığım bazı hocalar not kaygısı güttürmeden dersi sevdirip öğretebiliyorken bazıları nefret ettirip lanet ettiriyorsa mesele zor sormak kolay sormak değil.

Piyasada çok iyi mühendisler var. Excell tutuyorlar cesaret edip ne bir firma ne bir iş girişimi yapıyorlar. Çünkü o ´çok iyi mühendisler´ sindirilmiş. Adamın ufku kapanmış zor soru çözmekten.
muratid
(24/05/2020 - 19:36)
@mukogs13,

öznel yorumunun hiçbir değeri yok.
kimse size bölümü sevdirmek "zorunda" da değil, ilkokul öğrencisi değilsiniz artık "birey" oldunuz.
meseleyi zor-kolay sormak dışına çıkarmayalım şimdi, herkes burada "hoca bana öğretemiyor, sevdiremiyor" diye senin tabirinle ağlamıyor aksine yüksek notlarla nasıl geçerim derdinde.

sisteme suç atabilirsin ama bunu soru çözmeye çekersen yine yanlış olur. ufkun açılması offtopic.

yani burada tam bir 2000 neslinin haykırışını görüyorum.
olaya duygu katmak....check.
başarısız olunca ortalığı velveleye vermek...check.
sistemi suçlamak. check.

mobikaapp
(24/05/2020 - 22:31)
@muratid

Olayı sadece "zor soru soruyorlar" noktasından ele almayın, konuyu tekrardan okuyun.

2000 nesline laf söyleyebilirsiniz ama konu sahibi olarak 2000 nesli değilim, ön yargılarınızı bir kenara bırakın soruna odaklanın.

offtopic ve check kelimelerinin Türkçe bir konuşma içerisinde verebileceğim hiçbir manası yok, kusura bakmayın.

Yine konu sahibi olarak bu derslerden başarısız olduğumu söyleyemem, çok başarılı da değilim ama dile getirdiğim problem bu değil.

Özetle, yazılan 5-6 sorunun sadece birisini ele elıp, işinize gelecek ve sizi haklı çıkaracak şekle getirerek verdiğiniz cevaplar akıl ve mantık çerçevesinde, vicdani açıdan dikkate alamayacağım düzeyde.

mukogs13
(25/05/2020 - 13:04)
@muratid 2000’li değilim. Mezun olalı 4 sene oldu ve 4 senedir aktif olarak çalışıyorum.

Ben cevabı kendimi öğrencilerin yerine koyarak verdim, sen böyle bir şey yapamamış ki beni 2000’li olarak değerlendirdin.

Kimse bir şeylere zorunda değil. Kimin ne amaçla sitemde bulunduğuna ve onlara laf yetiştirceğine bir zamanlar oturduğun sıralarda ki problemleri gün açığına çıkartıp tartışırsak şikayet ettiğimiz ve apaçık bir şekilde kötü olan eğitim sistemini iyileştirebiliriz.

İyi örnekler çok saymakla bitmez, kendini öğrenciler için hırpalayan sırf bir şeyler katabilmek ve motivasyonlarını artırıp faydalı bireyler yetiştirmek isteyen hocalar varken.

Diğer tarafta öğrenciye resmen düşman olmuş. Motivasyon ve şevkini kıran hocalar aynı sistem içerisinde kabul edilemez.

Biraz tepeden senin güzel İngilizce dilinle offtopic olmayı bırakırsan ne demek istediğimi anlar ona göre yapıcı bir cevap verirdin.
muratid
(25/05/2020 - 15:19)
bir dersten ilk vizeden 4 almıştım(harfle dört) mezuniyetime de tek o ders kalmıştı. a305´lerde orda burda hocayı zor anlatıyor diye veya zor soruyor diye suçlamadım. güzelce dersime çalıştım ve finalde kurtardım. kaldığım dersler de oldu. yine hocayı değil kendimi suçladım yeterince çalışmamıştım demekki.

burada yanlış yapılan nokta şu. yukarıda da belirttim, yeni neslin hayalleri çok. yani farklı bir dünyada yetişmiş gibi. ama gerçekler de bir yandan vurunca şaşırıyor kabul edemiyorlar. bu gördüğün "çocuklar" porsche araba almak istiyor, ceo olmak istiyor, işte rol modelleri olan zengin insanlar gibi olmak istiyor ama başarısız olunca bu hayallerin elinden gittiğini görünce kaldıramıyor. aşırı özgüvenin de vermiş olduğu "vaha" ile olanlar oluyor diyim :)

yani olabilir, dönem de uzatırsınız, düşük ortalamayla da mezun olursunuz, başta işsiz de kalırsınız, bunlar olagelen şeyler. önemli olan hırsınızı, azminizi, hedefinizi kaybetmemeniz. basit bir not nedir yani.
The Godfather
(08/06/2020 - 17:01)
adam orada basit bir nottan bahsetmiyor ki, başka bir konudan bahsediyor, @muraid kendi çalıp kendi oynamış, 30 yaşında adamı 2000li sanıp, 2000 liler şöyle ben ise şöyleyim diye konu ile alakasız şeyler anlatmış. padişah-köprü hikayesindeki halk gibi her olumsuzlukta kendini suçladığını anlatmış,

adam orada sistemin çarpıklığından bahsediyor, alttaki yorumlar ben şöyleyim ben böyleyim, 2000 liler böyle ceo olmak istiyor, ben düşük not alıyorum kendimi suçluyorum, işsiz de kalabilirsin.

iş yerindeki yeni mezunu ezmeye çalışan tipler geldi aklıma, kendi 3-5 bin lira maaş alır, bekçiden az kazanır yeni mezunu da sen daha bir şey bilmiyorsun tecrübe edinince kazanırsın, ceo mu olacaksın gibi laflarla, bak ben 5 bin alıyorum suçu kendimde buluyorum diye yermeye çalışıp patronunu öven tipler geldi aklıma.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.