usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
yildiz ogrencilerinin surekli aglamasi
Donem basladigindan beri gerek forum olsun gerek sanal dersler ve katilmis oldugum bir iki whatsapp grubundan goruyorum ki yildiz teknik ogrencisi sadece agliyor. Odev veriliyor agliyor, sinav oluyor agliyor, kopya cekip yuksek aliyor yine agliyor. Foruma bakiyorsun herkes odev cozumu icin agliyor gruplar sadece not icin aglayanlarla dolu. Calisanlara, odev/quizleri dakikasinda takir takir yapanlara ya da sinavlarda iki dkda cozup paylasanlara tek lafim yok onlar zaten asmis olayi. Ama %90lik kesim sadece zirliyor. Ve bu acinasi halleri surekli gormekten gina geldi. Gelip basligin altinda benim haksiz oldugumu kanitlamaya calisirken yine aglayabilirsiniz. En fazla gozlerimi kapatirim cikis yaparim gormem ama lutfen cocuk gibi mizmizlanmayi birakin artik


gönderen: jamalgod - 22/05/2020 - 23:19
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Alone_Wolf_Pack
(22/05/2020 - 23:53)
Yani yazmayayim cevap vermeye değmez diyorum ama burada kimseye okulumu,hocalarımızı ve okulumun değerli öğrencilerini nereden geldigi belli olmayan insanlara yedirtmem.Buradaki insanların çoğu Türkiyede ilk 30k ya giren insanlar(sonradan başka okuldan gelen yatay-dikey,yüksek ya da doktora yapanlar hariç).Tamam bazı yazılanlar aşırıya kaçıyor olabilir ama genel olarak burada fikir alış verişinde bulunuluyor ya da yapilan yanlışları hiç değilse sesini duyurmaya çalışılınıyor.İnsanlar bugun hakkını aramazsa yarin sorgulamayan koyun gibi bir nesil olmasini kimse istemez.Ayrıca ben bu platformu %90 gibi abartılmış ogrenci grubunun kullanacagini dusunmuyorum.Bu yüzden sallarken biraz mantıklı sallamanizi önerir,İyi bayramlar dilerim.
mecheng35
(23/05/2020 - 00:00)
Profiline girip baktım da sende ödevler için zamanında az ağlamamışsın demekki yöntem bu
Magina
(23/05/2020 - 00:06)
Her yaz marmaradan yaz okulu ile yıldızdan mezun olacak bu yaz okulu profesörü arkadaşımıza yorum yapmaya değmez. Zira aklı olsa olayın ciddiyetinin farkına varırdı. Bu denli hassas bir dönemde sen kime ağlamayın diyorsun hadsiz ? Başkası bu başlığı açmış olsa cevap vermekle uğraşırdım da sana değmez.
jamalgod
(23/05/2020 - 00:16)
ühühühühühü tartışacak hiçbir argümanım olmadığı için hemen geçmişine bakayım, ona saldırayım çünkü haklı olduğunu biliyorum ama verecek tek cevabım yok. çok kısa bir link bırakalım. https://tr.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
bir argümana cevap verirken, argümanı eleştirmekten ziyade, argümanı ortaya atan kişinin alakasız bir özelliğini gündeme getirerek fikirlerini çürütmeye çalışmaktır. ühühühüh
Magina
(23/05/2020 - 00:20)
Değmeyeceğini söylemiştim ne kadar da haklıyım. Yaz okulunda marmaranın kapısında ağla sen yaz okulu açsınlar diye. En azından yıldızdakiler dersleri YILDIZ´da geçelim diye ağlıyor. Senin gibi her yaz marmaranın kapısında ders verelim diye ağlamıyor.
mecheng35
(23/05/2020 - 00:23)
Eleştirdiğin argümanın bir zamanlar bağımlısı olana ne deniyor onunda linkini bırakırsan güzel olur kardeşim benim. Açtığın konulara bak ödevi yapan var mı final sorularını bilen var mı? ühühühüüü mezun olmam lazım ühühühüü
Physical Graffiti
(23/05/2020 - 00:26)
okumadım hahaha
jamalgod
(23/05/2020 - 03:01)
Ben diyorum okulun öğrencileri ekseriyetle ağlıyor söyleniyor, biri kalkmış sen yaz okulunda marmaradan ders aldın, diğeri sen soru istemişsin diyor. Bozuk plak misali ne anlatsak boş. Daha bugün sorular kolaydı yapılabilirdi diyen birine yine aynı şekilde çirkefleştiğinizi de görüyoruz. Hayatta en zeki, en çalışken, doğruları en bilen hep sizsiniz. Tek başlıkla bu kadar köpürdüğünüze göre doğru yere çomak sokmuşum. Aynen devam ühühühühü marmaradan ders almışım buraya başlık açıp soru sormuşum ühühühühü
myman
(23/05/2020 - 03:25)
jamalgod; ağlamayana meme vermezler, o yüzden eskisi gibi ağla sen de :)


Alone_Wolf_Pack
(23/05/2020 - 04:37)
Maalesef acı gerçeğimiz bu tartışmalar arkadaşlar.Bu ülkede adaletli bir eğitim yok.Sen bin bir zorlukla çalışırsın hakkınla dersi zorda olsa geçersin başka birisi çıkar,kafasını bu yaz okulu kolay bu zor diye analiz yapar.Sonra basar parayı senle aynı fakat daha yüksek ortalamalı diplomaya sahip olur.Sonrada küstahca mezun olduğu ya da olacağı üniversitesinin imajını kötüler.Bu arada kendisinide karaladığına iqsu yetmez.Bu yüzden bu zihniyetteki arkadaşları kafaya takmaya değmez
retinaa
(24/05/2020 - 03:10)
Boş adamsın @jamalgod. Kimsenin bunu anlaması için profiline girmesi, geçmişine bakması gerekmiyor sadece bu başlıkta yazdıklarını okuması yeterli.

İnsanların mevcut durumdan şikayet etmesini ağlamak olarak görüyorsun, sen de bu başlıkta bazı şeylerden şikayet ederek aynısını yapıyorsun. Yani senin tabirinle ağlıyorsun ´ühühüühüh´.
muratid
(24/05/2020 - 10:54)
@jamalgod haklı bir konuya değinmiş, bununla da kalmamış en naif damara basmış. bunun nedenini bir irdeleyelim.

bizim öğrenci profili şudur: tıp fakültesi, İTÜ, ODTÜ gibi yüksek puanlı bölümleri kazanamadığından YTÜ´ye gelmek zorunda kalmış, hayalleri ile realite arasındaki açıklık artan bununla da kalmayıp işsizlik düşük maaş korkusuna düşen öğrencilerdir.

artık her düşük aldığı vizede, finalde hayaller ile gerçekler arasında uçurum artacaktır ve bunun sorumlusu yeterince çalışmayan kendisi değil, hocalardır bölümdür, bu şekilde bilişsel çelişkisini azaltır.

sözün kısası, elbette okulumuz çok çok iyi bir okul değil ama bu vizden quizden düşük almanın, ödevlerin zor gelmesinin direkt sorumlusu da değil. hayallerimiz çoksa bir ceo, genel müdür vs. olmak istiyorsak çok çalışacağız, her kötü giden durumda okulu suçlamayacağız.
mobikaapp
(24/05/2020 - 22:54)
ağlamak ve eleştirmek nedir birbirine karıştırıyorsunuz. Eleştiri yoksa problem yoktur, problem yoksa mühendislikten bahsedilemez. Bir mühendislik bakışı ile bir çok defa dilekçe olsun, online derslerde bahsi açıldığında olsun, elimizden geldiğince çözüm yolları sunduk.

Şimdi tüm problemlerin tek bir çözümü olduğunu düşünüyorsunuz: çalışmak. Haklısınız da, çalışmamız lazım ama bu öneriyi "ders çalışmak" kadar dar bir alana sıkıştırmak doğru değildir. Bu çalışmak dediğimiz şeye doğrudan problemi çözmeye çalışmayı da eklemeliyiz. Normalin altında kötü bir sistemde çalışmak sadece mevcut sistemi kökleştirir, iyileştirmez ve zamanla böyle gelmiş böyle gider denilmeye başlar.

Eleştirilen tek şeyin zor sorular sorulduğu olduğunu düşünmeyiniz. Ülkemizin ve Dünyanın her tarafından bu derslere ve sınavlara farklı şartlarda katılan arkadaşlar var. Şahsen ben imkanları oluşturana kadar çok emek çektim ve para harcadım. Benim vardı harcadım arkadaş ama olmasa idi ne olurdu? Ya bunu bir düşünün, ciddi manada düşünün arkadaşlar.

Herkesin bir pc si olmayabilir, herkesin bir akıllı telefonu olmayabilir, herkesin evine internet bağlantısı için gerekli altyapı zamanında çekilmemiş olabilir, mobil veri erişimi kısıtlı olabilir, parası olmayabilir ya bunu vicdani olarak bir düşünün.

Geçelim vicdanı bir tarafa bırakalım diyorsanız buyrun mühendislik yönünden bakalım probleme, tüm kullanıcıların şartlarını düşünmeden hazırlanmış bir sistemin altına imzanızı koyar mısınız? Şartlar bu kadar deyip kolaya kaçarsanız, imkanı olmayanların "eğitim hakkı"´nı nasıl vereceksiniz?

Dondurma hakkı verilmiş, 6 ay bir dönem, bedeli öğrenci mi ödeyecek? Dondurma külahı daha çok işe yarar bir çözüm, hiç değilse kafamıza geçirir deli diye dolaşırız.
makinemimakinamı
(25/05/2020 - 02:54)
Şu sürekli ağlamayın etmeyin diyen arkadaşlarda grev kırıcılar kadar bile onur varsa ne olayım. Yıldızlı yıldızlı´ya okulda destek çıkmazsa piyasada hiç çıkmaz. Sonra diyorlar ki kimi mezunlar diplomayı almaya bile gelmiyor. Gelmezler tabi kurtlar sofrası gibi ortam. Kim kimi koparırsa

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.