usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
kafamıza yazık
Yaklaşık son birkaç gündür mukavemet 2ye temelim olmasına rağmen günde 11 saat çalıştım. Gerek sayın halil hocamız gerek ise sayın alpay hocamızın bütün örneklerini defalarca çözdüm. Beer´in kitabının sonundaki örneklerin de neredeyse hepsini tek tek çözdüm. Temeli olmayan birisi de değilim. Mukavemet 1 dahil bütün mekanik derslerini AA civarıyla geçtim (ortalamam 3.5). Bugünkü yapılan sınavdan sonra belki geçer not alacak olsam da emeğimizin karşılığının o sınav olduğunu düşünmüyorum. Bir dersi henüz vermemiş olan bir öğrenciye bilgisinin sorgulanması için derste çözülen örneklerden bu denli farklı örnekleri bir buçuk saatte sorulmasını doğru bulmuyorum. Demek istediğim, eğer örgün eğitimde olsaydık sınav sorularının çok daha çözülen örneklere benzer olacağı kesindi. Çünkü geçmiş yıllarda çıkan sorular hep birbirleriyle benzer.Fakat uzaktan eğitim görmeyi biz istemedik. Sırf kopya çekilmesin diye bu denli soruların sorulmasını doğru bulmuyorum. Eğer kendisi değil de başkasına çözdüren varsa ona da hakkımı helal etmiyorum fakat kurunun yanına yaşı da yakmak doğru değil. Sayın hocalarım sizleri çok seviyorum. Sadece fikrimi belirtmek istedim. Yanlışım olduysa özür dilerim.Ellerinizden öperim iyi günler dilerim.

Sağlıklı günler.


gönderen: Magina - 21/05/2020 - 01:19
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Magina
(21/05/2020 - 01:22)
Not: Konu ismi komik bir videoda geçiyor. Espri amacıyla koydum.
Magina
(21/05/2020 - 01:31)
Gerek kamera uygulaması gerek ise bilgisayarda o an ne yapıldığının izlenebildiği program varsa her şeye okeyim. Ev ortamında sınava girmek okuldakine göre kat kat daha stressli bir olay. Kameranın da getireceği stressi sayarsak soruları çalışanların yapabileceği düzeyde olmasını isteriz.
superkimi
(21/05/2020 - 05:01)
Yazdıklarında haklısın ki bu ders online eğitim ile öğrenilecek bir ders değil. Bu sorular çok iyi bilen birinin yapacağı türde sorular ki bu kişiler de çok az. Özetle yine çok kişi kalır dersten
gamby
(21/05/2020 - 06:11)
örneklerle sorular arasındaki benzerlik z ve zonguldak kadar benzerdi maalesef.

ben İstanbul´da tek yaşıyorum şu sırada, elimdeki telefonun kamerası kötü, 4 yıllık gm marka bir telefon. sınav sırasında apar topar yolladım ama hoca ne kadarını okuyabilecek bilemiyorum.

ödev verseler duzenleye düzenleye yapılırdı. pandeminin sorumlusu öğrenci değil. biri anlatsın.
ardaninkaresi
(21/05/2020 - 08:59)
soyon hocolorom sozloro çok sovoyorom

Sayın Halil hocam hariç diğer ikisinden tiksiniyorum
makinemimakinamı
(21/05/2020 - 10:50)
yaz uzun. zaten staj yapma ihtimali de pek yok gibi. şu ortamda sınav için diretmek hem adaletsiz hem de gereksiz. öncelikle herkes eşit ortamda ve eşit imkanlarla sınava tutulmuyor. ikincisi sınavlar kimi zaman çok stresli olabiliyor bu da bazen ev ortamında kaldırılamayacak duruma ulaşıyor. ödev/proje her türlü daha verimli olur. sınavı atlattıktan sonra dersler çok kolay unutulmaya başlıyor. bunun yerine en azından şurada şöyle bir ödev/proje yapmıştım ve şunu şöyle kullanmıştım diyecek kadar hafızamızda yer edinecek bir etkisi kalmış olur aldığımız derslerin.
KBLYMN
(21/05/2020 - 12:02)
Bu tarz sınavlarda mantık bellidir. Öyle Bi soralım ki kopya çekmeye fırsat bulamasınlar. Yada kopya verecek vakit aralığı bile kalmasın. Yani kısaca bombalamasyon
Physical Graffiti
(21/05/2020 - 13:27)
Sanki uzaktan çok iyi öğretildi se sınavda kasmışlar. Tam tersi normalin kolayı sorulmalıydı. Dersi almadım ama sizi çok iyi anlıyorum.
bluesbass
(21/05/2020 - 17:22)
Biraz uzun olacak kusura bakmayin. İcimizden gecenleri yaziyorum.
Pek cogumuz en az 6-7 ders alıyor. Bu derslere ek maktas projesi ya da bitirme alanlari da dusunursek uzerimizdeki yuk cok fazla. Dersleri yuksek verimle isleyebilen, dersleri takip edebilen oldu mu?
Cogu dersin ilk 15 dakikasi toplanmayi beklemek ve “sesim geliyor mu, slayt ekranda mi, hocam ses parazitlendi” gibi durumlarla gecti. Sonrasinda da slayt üzerinden net anlasilmayan mikrofonlarla kor topal islenen dersler oldu. Derslerin bitimine 2 hafta kala bu derslerin hepsinden cok zaman isteyen odevler istendi ki bu ödevlerin her birini kendi branşı hocasina versek herbiri kendi branşınin odevine en az birer ikiser gun harcarlar. Bunun gibi 6-7 odevin biraraya geldigi durumda odevler yetismiyor. Online derste anlayamadigimiz konuyu mu calisacaktik, anlamadan odev mi yapacaktik?
Eger odev isteniyorsa daha genis zaman verilmeli. Eger sinav isteniyorsa da derslerde islenenlere paralel birseyler gelmeli.

Hepimiz marttan beri evdeyiz. Coronayi çıkaran biz degiliz. Bazilarimiz yurtlarindan apar topar cikarildilar ve ders materyallerini bile alamadan ayrildilar, simdi isteseler de o yurtlara gidip materyallerine ulasamiyorlar. Yurtlar musade etse dahi o materyalleri kullanmak isterler mi, ondan da supheliyim acikcasi.
Cogumuz memleketlerine aile evine dondu ve evinde calismaya, online dersi takip etmeye elverisli ortami/odasi olmayan arkadaslarimiz var.
İstanbul altyapı olarak diger yerlere gore daha iyi olsa da herkes İstanbul’da yasamiyor. Bazi yerlerde internet altyapisi o kadar zayif ki whatsapp mesaji bile gonderilemeyebiliyor ki o internetle videolu canli ders takibi olacak?
Sinava karar verilirse bu sefer o anda evin internetinin, elektriginin kesilmeyeceginin, stabil calisan bilgisayarin olacaginin garantisi yok. Daha da onemlisi UZEM’in duzgun calisacaginin garantisi yok. Dun sadece muk1 ve muk2 sinavi vardi 5-7 arasi. 7de ise inkilap sinavi baslayacakti ve sistem coktu.
Bu pandemi surecinde ailemize, bize hastalik bulasmayacaginin garantisi yok be bu nedenle zaten stres icindeyken, okul ayrica stres yaratiyor.
Bu sartlara sanki biz sebep olmusuz gibi kendilerinin bile bir anda cozemeyecegi sorulari sinav diye onumuze koymalari ne kadar saglikli? Biz hocalarin dusmani miyiz?
Ben bu sartlar altinda konulari simdiden verilip, teslim suresi de en az temmuz ortasina cekilmesi kaydiyla odeve donulmesi taraftariyim. Bu sartlarda sinav olmak demek yuzde70 etkili sinavin direkt dersin kalmasi demek. Gorunen o ki hocalar “hehehehhe hadi bunu da yapin da gorelim” der gibi bir tavir icindeler. Bu tavri kirmanin, dusmanlari olmadigimizi anlamayacaklarina gore en iyi cozum uzun sureye yayilmis odev olur.
1 hafta icinde 7-8 adet ust duzey bilgi, alaka, program gerektiren odev hazirlamak ve bunlardan not almak mumkun degil.
mobikaapp
(21/05/2020 - 21:08)
Bro ne 6-7 dersi 12 dersim var. Bu kadar zor olmamalıydı 3. alışım muk2 yi bıktım daaa

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.