usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
yök - sınavların yüzyüze olmaması kararı
Arkadaşlar gelşmeler malumunuz. Yök sınavların yüzyüze olmamasına karar vermiş. Bunun yanında ödev olma alternatifi de var. Peki ödev olursa ödevlerin ne kadar zor ne kadar kolay olacağı nasıl belirlenecek. Termo2 deki gibi normalde proje dersi düzeyinde ödevler verilmesi ne kadar hakkaniyetli olur.

Kolay ödev versinler demiyoruz sonuçta sorumluluğu yüksek bir meslek mühendislik. Bunun yanında çok zor ödevlerin de olmaması gerekiyor eğer ödev olursa.

Bana göre MAT 2 dersindeki gibi online sınav yapılsa daha mantıklı olur. sizin düşünceleriniz neler.


gönderen: mobikaapp - 12/05/2020 - 00:01
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Physical Graffiti
(12/05/2020 - 00:26)
millet can derdinde biz stresten kendimizi düşünemiyoruz. Okul keşke hepimizi rahatlatıcı kararlar alsa, cidden stresli geçiyor günlerimiz.

2 seçenek olsun

1- isteyen önceki dönem not ortalamasına göre direkt harf notuyla dersi geçsin yoklama vs. tam ise. Mesela not ortalamam 3(örnek), BB verip geçsinler.

2-ama ben yükseltecektim yha :´(( diye düşünenler için isteğe bağlı final yapılsın online. Yapamazsa kalsın yükseltebiliyorsa yükseltsin.

Böylece herkes mutlu olur, mağduriyetler en aza indirgenir. Gönül isterdi ki herkesi AA ile geçirsinler, ama bunu okul yapar mı? sanmıyorum.

ayrıca labları video çeksinler izleyelim, izleyen kişi dersten geçmiş sayılsın. İsterseler online föy doldurup atalım ama bence o da bir sürü karmaşıklık getirir. İzleyip geçmek bu ekstrem dönemde bence çok da kötü bir seçenek değil.
jamalgod
(12/05/2020 - 00:35)
Ortalamasi 3 olan kisi her dersi ayni seviyede mi yapiyor? Belki sen bu derste beceriksizsin ve zar zor geciceksin neden bir anda sana yuksek not verilirken ortalamasi kotu bir ogrenci cok calistigi halde dusuk ortalama alsin?
2- her insan ders alirken gerek alttan olsun gerek ilk kez olsun ne kadar kotu sonuclara hazir olsa da bir nebze olsun yuksek gelmesini ister. Ben yukseltcektim yha tarzi bie cumle kurmak kotu niyetten baska bir sey degildir. Lab derslerinde onemli olan deney yapip derslerde teori olarak ogrendigimiz seylerin cogunu bir nebze olsun gercek ortamda test edip hata payini hesaplamaktir. Youtube´da kek yapma videosu izleyen de pasta ustasi olmasin degil mi
Genel olarak vasat secenekler. Tabi bunlari da paylasmak lazim mi neyin kotu oldugunu gorup uzerine koyabiliriz daha iyi fikirler uretebiliriz
Matematik sinavi uzerine bir duzeltme:
Tum okul kopya cekti herkes 80 uzeri bir not alacak eger yanlis adrese gondermediyse/zamaninda mail attiysa. Okul sanmiyorum ki ogrencilerin yuksek not almasina boyle kolay izin versin. Keske oyle olsa keske herkes birbirine cozumleri gonderse ve finallerden hepimiz yuksek alsak bu donemi yuksek ortalamayla gecsek. Ama final sinavi icin (eger becerebilirlerse) siki onlemlerin oldugu bir sistem uygulamayi deneyebilirler
mobikaapp
(12/05/2020 - 01:01)
şimdi şahsen ortalamam 1.97, bu durumda 1. seçenekte tüm derslerden kalıyorum.

sınavlar kopya dahi olsa, öğrenmeye teşvik edici olabilir. MAT 2 de yazdığınızın haklılık payı olsa da oranda biraz abartınız var. Birçok ders online quizler yapıyor. 15-20 soru, direk internetten sonuçların bulunamadığı tarzda. Diğer taraftan kitap defter açık birçok sonava girdik hepimiz. Öğrenme yönünden problem olmadı. Hatta optimizasyon dersi en iyi öğrendiğim derstir final kitap defter açık olduğu halde.

Bence online final, sorular bir önceki sınavdaki zorluklarda olduğu sürece ve 25-30 gün öncesinden duyurulması halinde daha mantıklı.

Ödev dersin tamamı hakkında fikir vermeyebilir ve kan ağlatan türden olabilir. Çare online final sınavları.
Physical Graffiti
(12/05/2020 - 01:07)
@mobikaaap o zaman full DC veya CC verilsin 2 altına bana kalsa herkese AA versinler o ayrı.
3339900
(12/05/2020 - 02:04)
Ödev konusuna hiç sıcak bakmıyorum. Nedeni ise şudur: Bir tane vizeye giremedik diye bu kadar ağır ve 3-4 tane ayrı ödev veren hocalarımız varken final yerine verilen ödevleri hayal bile edemiyorum gerçekten. Online sınav olsa veya örgün sınav olabilseydi de ödevden iyi olacağını düşünüyorum biz öğrenciler açısından. Verilen ödevler haddinden fazla ağır olacak diye düşünüyorum. Hatta eminim diyebilirim. Referansım ise şu ana kadar sadece vize yerine verilen ödevler.
KBLYMN
(12/05/2020 - 03:10)
herkes çok gergin. Şu okul hepimizi söyle bi rahatlatsada tam olsa. gerçi kaç senedir rahatlatıyor :))
defansagel
(12/05/2020 - 03:16)
pass/fail not sistemine geçilip ödevlerle halledilmesi en pratik çözüm geliyor bana
harf notuna ihtiyacı olan, harf notu ile değerlendirilmek isteyen olursa onlara yapsınlar online sınav
aslında herkes kendi karar verir bu sistemde, kimse kimseye laf etmez
boğaziçi bu şekilde uygulayacak
prozonal1
(12/05/2020 - 04:38)
Bazılarınızın bu yaşa kadar gelebilmis olması çok ilginç
defansagel
(12/05/2020 - 04:46)


Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.