usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ansys için ders notu & video tavsiyesi olan
Merhaba Arkadaşlar
Ansys öğrenmek için ders notu veya video seti tavsiyesi olan var mı. Video için udemy veya youtube farketmez
Cevaplar için şimdiden teşekkürler



gönderen: defansagel - 09/05/2020 - 02:30
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Magina
(09/05/2020 - 10:31)
hakan demir hocamızın avesisinde fluent notları vardı. Şifre termo2020 İşine yarar mı ? Yaramaz ama yazayım dedim.
kaptan53
(09/05/2020 - 15:55)
udemy güzel emre akyüz veya engineering academy kurslarından birini satın alabilirsin.
maqnet0
(09/05/2020 - 19:51)
ytüvideoeğitim sitesinde de ansys eğitim videoları var oradan başlayabilirsin , ansys in kendi tutorialler´i var (p30download.com dan bulabilirsin site Farsça ama Google Çeviri işini görür) onlar faydalı olur, Finite element simulations with Ansys,LEE bu kitaptan hem sonlu elemnalr hem de Ansys hakkında gerçekten çok yararlı bilgiler edinebilirsin(okulun kütüphanesinde vardı sanki, web te pdf ini bulamamıştım), dokuz eylülün ansys ile bir sitesi var başlangıç için iyidir, hiçbiri olmazsa Cihan Demir hocanın yanına gidip hocam siz bu işleri biliyorsunuz diyip Ansys öğrenmek istediğini söyle kaynak tavsiyesi iste.
ruhadam
(10/05/2020 - 02:58)
Udemy’de Teaching Fea diye aratırsan hem akış hem yapısal analizler için iki kurs var ben gayet memnun kaldım tavsiye ederim.Hiç bilmiyorsan programı önce ansys bilgi yavuzu diye arat googleda ilk çıkan siteden biraz bak sonra yine udemy’de Emre Akyüz diye bi eleman var daha basit onun kursu onu da tavsiye ederim.
kskn
(10/05/2020 - 03:25)
Kaynakları ücretli ve ücretsiz olarak ayırdım. Bakabilirsin.

**ÜCRETSİZ
https://cfd.ninja (çok güzel bir site youtube kanalı da var. Çok fazla yararla bilgi bulabilrsin)


ANSYS kendi tutorial pdfleri. Çoğu şeyi buradan öğrenebilirsin.

http://ansys.deu.edu.tr. Dokuz eylül üniversitesi. Ücretsiz bir kaynak. Başlangıç için faydası olur.

https://confluence.cornell.edu/display/SIMULATION/ANSYS+Learning+Modules (yine bir üniversite)

https://www.youtube.com/watch?v=FIi9_8eFTTg&list=PLOahOE6DpL4qq_QxPHieAeVejzDP1yIYW

https://www.youtube.com/watch?v=_i77sZ-HHiY&list=PLz70uR9doBgz9xyiTdrwt0KUSbfDPNCot

https://www.youtube.com/watch?v=LF06grv299A&list=PLykANdmho34zcPPHJ8NSDl8XeUB70jd1A

numesys , enginsoft, bias mühendislik ücretsiz webinarlar

**ÜCRETLİ

Udemy den Teaching FEA, emre akyüz , engineering academy , ahmet okudan ( kursları biraz pahalı ) , Sijal Ahmed´ in kurslarına bakabilirsin.

Sanal öğretim Ansys Workbench 49 tl şuan. 17 saatlik eğitimi var. Başlangıç için çok şey katar.

Ayrıca Huei-Huang Lee Finite Element Simulations with ANSYS Workbench 2019 kitabı da çok güzeldir. ilk 80 sayfası googleplay store da ücretsiz.oradan digital kopyası satın alınabilir.250 tl civarı ama kesinlikle deger.ayrıca Huei-Huang Lee nin kendi sitesi var.orada da kitaptaki uygulamların videoları bulunuyor.


Sonlu Elemanlar Analizi: Teori ve ANSYS İle Uygulamalar Saeed Moaveni güzel kitaptır.2015 de çıkan bir kitap ama daha çok teori odaklı işliyor.Daha sonra ANSYS de uyguluyor . Türkçe çevirisi var. Güzel bir kitap özellikle Türkçe teori kaynağının az olduğunu düşünürsek.

http://expertfea.com. Aşırı pahalı bir site olmakla beraber dünyada ANSYS de ilk analizleri gerçekleştiren bir site. Güncel olarak devam ediyorlar. Kitapları da var bundle şeklinde tek tek uygulamada satıyorlar. (Teori kısımları yok) Ayrıca tüm örnekleri almak zor. İncele bir bak derim. En azından ne analizleri yapmıslar onları incelersin.


kskn
(10/05/2020 - 03:38)
Ayrıca amacının ne olduğunu da belirlemekte fayda var. Program arayüzünü öğrenmek mi yoksa gerçek bir durumu analiz edebilmek mi. Eğer bir durumu analiz etmek istiyorsan alanını belirlemen gerekir. Teori ve yorumlamayı bilmeden zor bir iş . İşin başında isen eğer 15 20 günlük uğraşla programın arayüzünü videolarla öğrenip bir kaç statik analiz yaptıktan sonra çalışmak istediğin alanın analizlerine yönelsen daha iyi olur. CFD Ya da yapısal analiz mi onu belirleyip daha sonra da bunların derine inmek gerekir.

Örnek vermek gerekirse yıllarca lineer analiz öğrendim kendimce ama ilk işe başladığımda direk non lineer analiz ile karşı karşıya kaldım ve derinine inmek beni zorladı.

Ayrıca piyasada aşırı fazla analiz programı var. Bu nedenle her analizi ANSYS de yapmak anlamsız. Bir sıcak dövme soguk dövme haddeleme analizi simufact forming,deform, forge nxt de yapılması 50 kat daha kolay. Bir talaşlı imalat simülasyonu deform, advantedge de çok daha kolay. Bir acustic analizi comsol da çok daha kolay. Bir Rocky ile maden ekipmanlarının analizi çok daha kolay. Ls-dyna ile Ansys´e göre belki 5 kat daha kolay yapılabilecek analizler dolu. Bir yangın duman simülasyonu Ansys de çok zor iken bir pyrosim gibi programda çok daha kolay.

İşin başındasın belki amam bir fikir vermesi açısından yazayım dedim. Kolay gelsin.
defansagel
(10/05/2020 - 09:08)
tüm cevaplar için teşekkür ederim
sylarfb
(11/05/2020 - 14:15)
2013 mezunu bir arkadaşınız olarak size birkaç tavsiye vereyim.

Öncelikle Ansys´in içinde birçok modül var. Ansys kullanmayı öğrenmek dediğinde sanırsam genelde kullanılan "ansys mesh", "fluent", "cfx" ve "static structural" gibi programları demek istediğini anlıyorum.

Bu programların hepsinin Ansys tutorial´ları var. Eğitim notları, eğitim örnekleri ve bu örneğe uygun çizim dosyası. Bunlar Ansys´in kendi distribütörlerine dağıttığı ansys sitesinde destek hakkı olanların indirebildiği notlar. Çoğu Ansys Help´in içindeki örnekler ama tabi farklı notlarda var. Bunları internetten bulmaya çalış. Ansys Help zaten Ansys´i kurduğundan otomatikman yükleniyor ansiklopedi gibi yazmışlar adamlar onu kullan.

Tabi bunlar bir ön bilgi olacak. Profesyonel bir işte çalışmadıkça ilerisini öğrenmek zor. Çünkü çok fazla bilgi var hangi birini öğreneceksin. Önemli olan uzmanlaştığın alandaki programlara hakim olmak.





Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.