usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
7 ortak danaya girer gibi...
Ödevleri herkes kendi başına yapsın diye veriyorlar, ama millet 7 ortak danaya girer gibi ödeve giriyor, sonrada okul şöyle okul böyle diye akıl vermeler...


gönderen: CBY - 05/05/2020 - 16:09
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(05/05/2020 - 18:27)
Affedersin, bu ifadenin ´´Ödevleri herkes kendi başına yapsın diye veriyorlar´´ yer aldığı bi´ yönetmelik maddesi ya da avesis duyurusu gösterebilir misin?

Proje-1 dersi dahi grup çalışması, takım çalışması yeteneği artsın diye, içerik değişikliğine gitti.

Dünyada eğitim başta olmak üzere bir çok alanda hayat değişiyor. Biz geçiş sürecinde madur olan kesim olduk ama gelecek yıllarda bu durum sınav sistemlerinde, değerlendirme kriterlerinde köklü değişikliğe neden olacak ve bam başka bir eğitim sistemi ile karşılaşacağız.

Klasik at yarışı sınav sistemi düzeni Haziran´da geliyor. O zaman dana değil at olarak değerlendirilme belki daha iyi(!) olur.
KBLYMN
(05/05/2020 - 19:00)
Cevap yazacak olan arkadaşlar. Fikirlerinizi paylaşıyorsunuz sadece. Birbirinizi üzmeden kırmadan lütfen. Böyle Bi potansiyel görüyorum bu başlıkta xd
SivaslıMakineci
(05/05/2020 - 19:28)
Bu A305teyim ´in kitlesi her sene daha kanser bir hâle ulaşıyor.Birak isteyen istediği kişiyle ödevini yapsın.Seni ilgilendiren ne burada ? Sen de git yardımlaş birileriyle . İnsanların ihtiyaçlarına çözüm getir veya kendi sorunlarina çözüm ara . Açıkçası bana verilen ödevler zor değildi kendim yaptım ama alttan Termo 2 Sonlu Akışkan alan arkadaşlarım var ve bu adamlara kol gibi soruları vermişler ödev diye.Ne yapsınlar şimdi bunlar takıldığı yerde veya yapamadığı ödevde oturup pes mı etsin veya yardım mı almasın nasıl bir mantık bu

Alone_Wolf_Pack
(05/05/2020 - 19:54)
İlk olarak şunu belirtmeliyim ki ödevler tek başımıza yapmamız için verilmiyor.Ödevlerin amaci ogrenmek.Hatta bazi hocalar yardımlaşıp yapmamızı destekliyor ki bilmediğimiz konuyu yardım olmadan nasıl öğrenebiliriz ki?Ama burada ya da başka bir yerde,ödevi parayla başkasına yaptırıp,puan almak bence hiç etik değil.Başkaları uğraşıp ter dökerken bunu nasıl midemiz kaldırıyor anlamıyorum.Şahsen parayla almaktansa o ödevden 0 alırım daha iyi zaten %30 etkiliyor.
geomatic20
(05/05/2020 - 20:46)
Son yoruma imzamı atıyorum,ama şunu da unutmamak lazım yardımlaşırken. Çalışkan bir arkadaş uğraşıp emek verip türlü sorunları çözüp bir yerlerini yırtarak işi bitiriyor,bazı tipler gelip adamı yüzsüz gibi sürekli darlayıp bilgi almaya çalışıyor,adam totosunu yayıp netflixini filmini izliyor ödev sıkışınca gelip emek gasp etmeye çalışıyor,arkadaş paylaşmak istemezse de bık bık ötüyor.İşini hallettikten sonra da ne selam ne sabah...
Bu yüzden son zamanlarda kimseye de yardım edesim kalmadı...
lst1029
(05/05/2020 - 20:57)
s ile git kardeş
yigo1337
(05/05/2020 - 22:15)
ödevleri geçtim bugün malzeme dersinde onur hoca bize gelip quizler için wp grubu açmışlar dedi. hatta herifin teki hocanın grupta olmasına rağmen gelip de hocaya bak gereksiz yere kastırıyor falan diye bişeyler yazmış. şimdi böyle tipler olduğu sürece siz hocaların yerinde olsanız ne yapardınız? bu zihniyete %70 final az bile.
kskn
(06/05/2020 - 00:40)
İmla ve Göz Kanamasına Dikkat! Gece 00:30 da elden gelen bu maalesef. Yazı naçizane tavsiye içerir. Rage yoktur.

6 aydır ilk kez siteye giriyorum. Geomatic20 senin yorumunu gördüm ve bir kaç şey yazasım geldi. Sektörde 3 yıldır farklı alanlarda ve işlerde Ar-Ge alanında çalıştım ve arkadaşlar şunu rahatlıkla söyleyebilirim okulda yaşadıklarınız burada yaşadıklarınız mesleğinizin 1000 de 1 i. Eğer kalifiyeli bilime katkı sağlayacak bir mühendis olacaksanız önünüzde öyle bir uzun yol var ki sabaha kadar anlatsam yetmez. Size önerim kime ne kadar yardım ettiğinize ya da kimin ne kadar yattığına, hazırcılık yaptığına değil sizin neler yaptığınıza bakın. Varsın onlar sizden hazır ödev alsın hazır notla geçsin önemli değil hem de hiç değil. Sektörün 1.yılında bazı konularda benden üst kişilerden hazır bilgilerle ilerleme sağladım. Şimdi fark ettim ki zararı hep banaymış. Kendimi kandırmışım. Hazıra konan arkadaşların zararı sadece kendilerine, size değil. Ortalama çan not hepsi hikaye . Okulu bitirin ama kalifiyeli olun.

Sizlere önerim araştırmayı bilin, bilimsel bilgiye ulaşmayı incelemeyi yorumlamayı bilin. İlerleyeceğiniz alanın temel bilgilerini bilin matematiği bilin.( Daha çok bunlar Ar-Ge mühendisi için geçerli bir satış mühendisi için yorum yapamam). Bir ödev yaparken en derinine inin fazladan bilgi edinin araştırın. Bilimsel makale yazımını öğrenin, raporlamayı öğrenin. Mesela kendime bir eleştiri yapacak olursam analiz ve simülasyon , modelleme , deneysel tasarım konularını her ne kadar iyi derece bilsem de raporlama yeteneğim o kadar geri planda kalmış ki bir TEYDEB raporu, bir bilimsel makale , bir bildiri sunumu , bir üst yönetime rapor bile yazamayacak hale gelmişim. Üniversiteden mezun olurken kendi çabamla öğrendiğim her şeyin aslında öğreneceğim şeylerin sadece 100.000 de 1 i olduğunu da henüz 3.senemde anladım. O yüzden başkalarının eylemlerini düşüneceğinize hep kendinize odaklanın. (Evet bunları buraya şuanda yazma sebebim, az önce araştırdığım konuda okuduğum makaleler ile yine ne kadar zayıf bir mühendis olduğumun farkına varmamdır.)

Okuyun,okuyun ve yine okuyun. Bir yandan da işinizle eğlenin. Ama başka hiç bir insanın eylemlerine takılmayın. (Bir dip not: takım çalışması sandığınızın aksine yatan bir kesim ile çalışan bir kesimin bir araya geldiği eylem değil birbirini tamamlayan insanların bir araya geldiği çok etkili bir yöntemdir. Takım çalışmasını beceremeyenleri çok zor bir hayat bekliyor )

Burada yazdığım her şey kendi tecrübelerimden edindiğim bilgiler. Ve bu bilgiler yukarıda da bahsettiğim gibi bir Ar-Ge mühendisi gibi çalışan, bilimsel yayın yazan , konferans bildirisi kovalayan , bilimsel çözüm üreten , bilime olmayanı katmaya çalışan ve rutin işlerden uzak duranlar için. O yüzden her mühendis burada yazdıklarıma katılmayabilir. Bir satış mühendisin bir üretim mühendisin, bir proses iyileştirme mühendisinin ve bir tasarım mühendisinin işlerinin de çok yüksek önemi olduğunu söylemekle beraber 2 paragraf yukarıda yazdığım çoğu işlevden uzak durarak mesleğini icra etmesi de mümkün.

İşim gereği akademisyenler ile beraber, sanayi, uluslararası ve ulusal işbirliği projeleri ile iç içe çalıştığım için daha verebileceğim tavsiyeler, anlatabileceğim anılar o kadar çok var ki siz güzel arkadaşlarıma bir şeyler katabileceğini düşündüğüm lakin ne benim burada sizin kafanızı şişirmeye hakkım var ne de sizin beni dinleme zorunluluğunuz var. Aklına herhangi bir konuda bir şey takılan özelden sorabilir. Kalın sağlıcakla.
ruhadam
(06/05/2020 - 00:51)

yigo1337
(06/05/2020 - 01:52)
@Vecihi Hürkuş ödevlerde kocaman aynı ödev yapılırsa kopya kabul edilir diye yazıyor. ayrıca hocalar kendileri diyor zaten derslerde habire ödevleri tek başınıza kendiniz yapın diye.
n\a
(06/05/2020 - 12:22)
@yigo1337 Elbette kopyala- yapıştır ödev olmamalı ancak sayısal dersler için söylemek gerekirse, sonuca ulaşmak için izlenen yöntem, kullanılan değerler, formüller aynı değil mi, teslim edilen ödevler ne kadar farklı olabilir ki ?

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.