usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
karanlığa küfredeceğinize mum yakın
Mezun olduktan sonra fırsat buldukça a305teyim´e bakmaya çalışıyorum. Sürekli aynı sorunlardan bahsedildiğini ama sadece hayıflanıldığını görüyorum. Şunu bilmenizi isterim yönetimler hiçbir zaman mükemmel olmadı ama öğrenciler hep birbirine destek verip çoğu zorluğu aştılar. Yeri geldi imzalar topladık, dekanlarla toplantılar yapıldı. Dava açanlar bile oldu.

Ben zaman zaman dönem arkadaşlarıma kızıyordum organize olmuyorlar diye şimdi bakıyorum da durum daha kötü. Bunu üst dönem birinin azarlaması olarak görmenizi istemem sadece nasıl bir sitedesiniz hatırlamanız açısından yazıyorum. A305teyim benim gibi yüzlerce kişinin mezun olmasında yadsınamaz katkısı olan bir platform ama burayı faydalı yapmak sizin elinizde.

Ben, benden önceki attislerin dönemini de gördüm. O dönemde geçtim böyle gelişmiş interneti, herkesin cebinde akıllı telefon ve uygulamaları yoktu. Sınırlı şartlarda insanlar neler yapıyordu. Gidip fotokopicilerde tek tek defter notlarını taratıp siteye yüklediler. Ödev sorardın bilmiyorsan biri oturur tanımasa bile senin ödevinin teknik resmini çizer atardı. Para için değil sadece yardım etmek için.

Madem ağır ödev veriyorlar. Zoom ya da başka uygulamadan birlikte ortak zaman ayarlayın. Linki buraya koyun herkes katılsın. Hem beli mi olur? belki eski düzene dönünce iki çay içer bahaneyle arkadaş olursunuz.

Evlerinizde olduğunuz şu dönemde, mesela ders notları yanlarında olanlar telefonlarından camscanner veya benzer uygulamadan telefonla fotoğrafını çekip tarayıp siteye koyabilirsiniz.

Hocalar, yönetim kötü olabilir ama sizin en büyük gücünüz yanınızdaki arkadaşlarınız. Bunu sakın unutmayın. Duruma kızmak, sistemi suçlamak en kolayı. Lütfen ytü´nün temel özelliği olan dayanışma ruhundan kopmayın.



Sağlıcakla kalın.




---------------------------------


Bu da zamanında paylaşmış olduğum ders notları linki belki haberi olmayan yeni gelenler vardır diye bırakıyorum

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0B4JzjpmwmMCPdmxaWVZtSnBoWXc


gönderen: heisenberg - 14/04/2020 - 23:41
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
CBY
(15/04/2020 - 11:42)
Sana katılıyorum,
a305teyim dayanışma platformu idi,
geldiği nokta içler acısı...
Bencillik sarmış siteyi, bana not verin soru söyleyin ben AA alayım, ama siz kalın, size not falan yok kafasında herkes...
mukogs13
(15/04/2020 - 12:07)
Ben aptalmıyım ödev yapacağım, uğraşacağım ve hiç çabalamayan birine yardımcı olacağım zihniyeti durumu bu noktaya getirdi.

1.) Amacın dersi geçmekse sen zaten bunu başarıyorsun. Hiç çabalamayan birine yardımcı olmak bunu elinden almaz.

2.)Amacın öğrenmek ise sen zaten bunu başarıyorsun, hak etmeyen birine bile yardımcı olmuş olman bunu elinden almaz.

3.) Bunun sonucunda adamın içten içe öz eleştiri yapmasını sağlayabilir veya ödevi kopyalarken bile kolaymış ya zaten bir sonra ki ödevi ben yapıp paylaşayım düşüncesi bile uyandırabilirsiniz.

Yardımcı olmak aptallık değildir. Paylaşım yapmak size zarar vermez. Emek vermeden kimse zaten sizin emek verip sağladığınız başarıyı sağlayamaz.
defansagel
(15/04/2020 - 12:47)

muratid
(15/04/2020 - 18:19)

Elsha
(16/04/2020 - 02:30)
Bunlar hep ego..
n\a
(16/04/2020 - 11:59)

@heisenberg ağzına yüreğine sağlık kardeşim.
Ben de özellikle yaklaşık son 1 senedir bu siteyi oldukça sinirli buluyorum. Biraz daha sakin olalım bence. Hepimiz akran hepimiz kardeş sayılırız yav nedir yani.
Herkese sevgiler, saygılar...

zencipanda
(17/04/2020 - 11:15)
@heisenberg teşekkürler çok yerinde bir yazıydı umarım herkes okur ve kendi payına düşeni alır.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.