usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
öğrenci milletinin işi gücü ağlamak sızlamak...
YILDIZ şöyle kötü YILDIZ böyle kötü,
bırakın şu aşağılık kompleksini...
Hiç mi doğru birşey yok okulda, var tabiki, ama görene..

YILDIZ´dan mezun olup sahaya inen, bir şekilde yurt içi yada dışında "sözde" YILDIZ´dan daha iyi okullarda yüksek lisans vs. yapan arkadaşlar tecrübe etmişlerdir, YILDIZ´ın hiç birinden aşağı kalır yanı yok, bazı konularda fazlası var bazı konularda eksiği...

Okulu değil kendinizi sorgulayın ne kadar hazırsınız sahada çalışmaya, teknikerler teknisyenler bile sizden daha çok şey biliyor, çünkü tecrübenin okulu yok...





gönderen: CBY - 14/04/2020 - 11:42
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
zencipanda
(14/04/2020 - 11:43)
yaklaşımının yanlış olduğunu düşünüyorum. kişisel başarı ile bize sunulanı karıştırıyor, akıl tutulması yaşıyorsun belli ki
CBY
(14/04/2020 - 11:47)
Hiç bir yerde altın tepside sana birşey sunulmaz, kendin başarır ve kazanırsın, başarısızlar ise hep sızlanır durur...
defansagel
(14/04/2020 - 12:14)

thingsweneverdid
(14/04/2020 - 13:13)
Son zamanlarda okulu eleştiren başlıklara karşı açılan ´´okul kötü değil siz kötüsünüz/eksiniz´´ tarzı başlıklara baktığımda gördüğüm tek şey ortada bir argümanlarının olmaması maalesef. Belli ki okula yapılan eleştiriler var ve bunlar gördüğüm kadarıyla belirli argümanlar üzerine kuruluyor ancak diğer taraftan siz, Yıldız´ı diğer yurt içi okullarıyla kıyaslayıp ´´bu okulların DA eksiklikleri, kötü tarafları var bakın´´ diyerek kendinizi geliştire bağlıyorsunuz genellikle. Bu bir argüman değil, doğru düzgün bir tartışma da oluşmuyor bu şekilde.

Yıldız´da tekrar eden eksiklikler, alenen yapılan yanlışlar ve bu sorunlara ses çıkarmayan büyük bir kitle var, okulun veya bölümün bu sorunlarını çözmesi için orada oturan kişilerin de bunları çözmediği/çözemediği bariz. Öğrenciler bunlardan yakınabilir ve çözüm isteyebilir, haklarıdır. Aynı öğrenciler aynı zamanda kendilerini geliştirip sizin deyiminizle ´´başarılı´´ olabilirler, ikisinin birbirine mani olduğu yok, dolayısıyla ortada argüman yok.
KBLYMN
(14/04/2020 - 21:58)
Laf anlatmayın boşuna
Elsha
(16/04/2020 - 02:28)
Memlekette bir eleştiri kaldıramamazlık furyası aldı başını gidiyor. Eleştiren adamın canına okunuyor..
Karadayı
(18/04/2020 - 20:37)
yıldız hiçbir zaman itü,odtü,boğaziçi seviyesine çıkamamış, namından dolayı da istanbul üniversitesi, marmara üniversitesi, kocaeli üniversitesi vs. seviyesine inmeyen bir okul. Sürekli yukarıyı tırmalamaya çalışan, bunu yaparken de öğrencileri gereksiz kasmanın başarı getireceği düşüncesini benimsemiş bir okul. Çok değerli hocaları olmasına rağmen öğrenci-akademisyen ilişkisinin çok zayıf olduğu, bu zayıf etkileşimin derslerde de verimi düşürdüğü bir okul. O piyasada gördüğün başarılı yıldızlılar, yıldızdan mezun oldukları için değil, kendileri başarılı oldukları için öyle. Onlar istanbulda daha kötü bir üniversiteden mezun olsalar da emin ol aynı seviyeye yakın olurlardı. Yani yıldız mühendislik fakülteleri ilk 20-30 bin ile aldığı için hammadde iyi. Bu seviyede üniversiteye giren öğrencileri bu seviyede mezun etmek bir başarı mı sence?



roosevelt
(19/04/2020 - 17:13)
Başarılı olan kişiler başarılı oldukları kaliteli firmalara Yıldız´dan mezun oldukları için alınıyor. İş mülakatlarına Yıldız´dan mezun oldukları için çağırılıyorlar. Arçelik, Ford ve Siemens´de çalışan Yıldızlı sayısına bakarsanız anlarsınız. Bir mühendisin başarılı olma olasılığı ona verilen şans, yetki ve sorumluluklarla doğru orantılıdır, her potansiyelli kişi başarılı olur ifadesi kesinlikle yanlıştır. Mezun olup iş hayatına atılan kişiler bunu daha iyi anlarlar.

Üniversite sadece bir bilgiyi öğrenciye aktarmak için yoktur, bilgiye üniversiteye gelmeden de ulaşabilirsiniz, üniversitenin önemi öğrencilerin kişiliklerini nasıl şekillendirdiğinde ortaya çıkar. Kişinin pasif mi, atılgan mı, araştırmacı mı, sorgulayan mı, vizyoner mi, tutucu mu, olacağını üniversite eğitimi ve burada yaşanan hayat belirler. Son zamanlarda, bir takım sosyal mecralarda okula saçma sapan, kalitesiz vasat yorumlar yapan arkadaşlar türemiş, eminim ki bu arkadaşlar, kendi başarısızlıklarını okula dayandırmaya çalışan, Makine Fakültesi´nin Davutpaşa´ya taşınmasına, Millet bahçesine ses çıkarmayan kişilerdir ama Korona yüzünden okulunun 1 ay uzama ihtimali ortaya çıksa okula demediğini bırakmazlar. Yukarıda bir arkadaş ODTÜ, Boğaziçi seviyesinde değil demiş. Hangi açıdan? Mezun kalitesi açısından değil emin ol. Ama okulunu kötüleyen ODTÜ´lü göremezsin, orası da devlet okulu, orada da burada yaşanan problemler her zaman ortaya çıkmakta, ama çözüm üretmeyip Üniversite´yi kötülemek Yıldızlı´ya özgü.

Sonuç olarak, bir okulun imajını, onun tarihi, kökeni ve içindeki öğrenciler oluşturur. Şikayet etmeyi bırakalım çözüm üretelim. Öz eleştiri yapıp, sistemi nasıl değiştirebilirizi düşünelim.


Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.