usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
güzel ülkemin saçma eğitim sistemi
Merhaba arkadaşlar,

Herkes farkındadır muhtemelen ama ülkemizin eğitim sistemi her geçen yıl daha da kötüleşiyor.Her sene yeni sınav sistemleri,eğitim planları vs. Neden belli bir düzen kurulunca o sistem 50 sene ilerlemiyor ki?Bunun en basit örneğini okulumuzdaki 2018 eğitim planıdır.Madem 2013 eğitim planı yetersizdi neden bunu en başından ayarlamıyorsunuz ki?Birde üstüne üstlük bize etik olmayı tavsiye edenlerin,bunu kendilerinin yapmayıp bu sistemin kimseyi etkilemeyeceğini söylemeleri çok garip.Onlarda kendilerince haklı,böyle hiç bir şeye tepki vermeyen koyun sürüleri(biziz) olduğu sürece her şeyi yaparlar.Ben bu sisteminde maksimumum 10 seneye değişeceğini düşünüyorum.Sonrasında dönem dışı alttan üstten ders almaya kısıt getirme kuralları yeni gelen quiz ve ödev sistemi.Gerçekten benim canımı sıkıyor.Bizlerle uğraşanların bizimle uğraşmak yerine okulun akademik başarısının neden giderek düştüğünü hiç sorgulamıyorlar acaba?Tamam Türkiye´de ilk 6 devlet üniversitesi arasında olmak ve 110 yıllık tarihe sahip iyi bir şey ama global dünya sıralamasında güncel listede ilk 1000 de bile değiliz.Bilmiyorum şu an son sınıfım ama bunlar beni ülkem açısından üzüyor.Önceden itüden sonra biz gelirken şu an hacettepe ve türk-alman üni. var.Ayrıca Davutpaşa´da her yerin delik deşik edilmesi muhtemelen bizim oraya taşınacağımız gösteriyor.Benim için geçti ama sonraki nesiller için üzülüyorum.Koyun sürüleri olarak her şeyi kabul ettiğimiz için bu taşınmaya da kimse ses çıkarmaz muhtemelen.

Herkese başarılar dilerim.


gönderen: Alone_Wolf_Pack - 03/01/2020 - 22:25
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Physical Graffiti
(03/01/2020 - 22:37)
Okulda alınan her karar öğrenciye zarar oldu şu birkaç yılda. Yeni gelenlere acıyorum çok yazık.

ayrıca okulda sözel eğitim imalciler dışında SIFIR. Kavitasyon nedir, Rezonans nedir? bilmeden söz konusu derslerin soru tiplerini ezberleyip geçiyorsunuz. Rezonansı hoca " frekansların oranının 0.8 ile 1.25 arasında olmasıdır" diye anlattı. tamam da bu ne demek? Açıkçası rezonansın ne olduğunu birkaç gün önce bir youtube videosundan öğrendim. Bu kadar basit bir şeyi bile anlatmak yerine matematiğe döküyoruz her şeyi. Matematikte iyiyiz ama yorum yeteneği, sözel bilgi olmayınca bilgi tamamen çöp kalıyor.
n\a
(04/01/2020 - 21:26)
Öğrencinin sözümona gelişimi ve piyasa beklentilerini karşılamak için değiştirilen müfredat, öğrencinin gelişimine katkı sağlaması bi yana okuldan ve bölümden soğumasına sebep oluyor. Piyasanın istediği herşeyi bilen mühendis isteniyor yalanı yüzünden 60ın üzerinde dersle, öğrenciler ne sosyalleşme imkanı buluyor ne de kendi ilgi alanlarında çalışma yürütebiliyor. Günün sonunda yine belli hocalara yakın olan kişiler o hocanın bağlantılarının olduğu kurumlarda iş veya staj imkanı buluyor. Diğer öğrenciler de 4 sene boyunca savrulup gidiyor. Üstelik ailelerine destek olmak için zamanında mezun olmayı kovaladıkları için ne istedikleri yerde staj yapabiliyorlar ne de cesaret edip Erasmus yapabiliyorlar. Kaldı ki zaten yurtdışı bağlantıları giderek azaldı. Erasmus listesi kabarık görünsün diye geçen sene YL ve Lisans öğrencilerini aynı listede gösterdiler. A305teyim olmasa bölümün 3te 2si mezun bile olamaz.Başarılı lisans eğitimi geçiren mühendisler iş bulamayıp - ki eğitimli işsiz seviyesi rekor düzeydeyken- bildikleri en iyi şey ders çalışmak olduğu için çareyi YL yapmakta buluyor. Eğitim, kişiyi iş aramaktan uzaklaştırdıği için de istatistik olarak işsizlik hala gerçeğe göre az görünüyor. Aman bana bi şey olmasın diye susulduğu için de sistem böyle geldi böyle gidecek.
cntr
(06/01/2020 - 09:45)
@Vecihi Hürkuş Sistemi iyi özetlemişsin tebrikler. Benim de yazacak çok şeyim var da buraları "eğer kendini geliştirirsen"ciler basacağı icin pek bir anlamı kalmayacak.
Alone_Wolf_Pack
(06/01/2020 - 22:00)
@Vecihi Hürkuş bende dediklerine katılıyorum.Üniversitenin tanımına bakarsak.
Üniversite:aklı hür fikri hür ve vicdanı hür bireylerin kalıplar, ön yargılar ve dogmalardan arınmış bir şekilde doğruyu bulma, analiz etme, ve eleştirel bir şekilde irdeleme yeteneklerini pekiştirdikleri yerlerdir.Bu tanıma göre biz üniversitede degiliz maalesef.Bizde hür dusunce kismi yok maalesef.Hocalarda olmak üzere herkes biliyor ki bizim yıldız kampüsünde eski iibf binası şu an yaver binası restorasyonu olarak görünüyor.Peki buna karşı öğrencilerden bir ses ya da herhangi bir tepki verildi mi?Hayır.Aynı olay ODTÜde,boğaziçinde,Ankara Üni. Olsa kimse susmazdi.Hemen tepki gosterileri yapılırdı.
Demek istediğim nokta biz bugün hakkımızın yenmesine karşı cikmazsak,yanlış gördüğümüz doğru ya da yanlış olayları elestirmezsek,özgür düşüncemizi ifade edemezsek bizi herkes hem bugün hem de gelecekte,hem daha çok ezecektir hem de her istediğini yaptırabilecektir.


Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.