usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
derslerde sözel bilgiye/yoruma önem verilmemesi
Okulumuzun eğitimini ne kadar beğensem de eksik bulduğum ufak bir kısım var. Sözel bilgilere yeterince önem verilmiyor (imalciler be sözel dersler hariç). Sınavlarda da %100 sayısal soruluyor. Keşke sözellerden de sorumlu olsak. En sayısal derslerde bile.

İyi örnek; motorlar dersi. Sözel de soruyorlar, sırf sınav için de olsa hayat boyu unutmayacağım bilgiler öğretti bana. Volümetrik verim vs. Bir sürü sözel.

Kötü örnek; turbo makineler. Tamam sözel de soruyorlar ancak "kavitasyon" nedir bilmeden dersi Aa ile geçtim ben. Evet kavitasyon ne bilmiyorum, soru tiplerini ezberledim geçtim. Bu temel bilgiyi öğrenmeden yüksek notla geçememeliydim. Yani hoca da kavitasyonu hep sayısal anlattı. Bu dala zerre ilgim zaten yoktu ben de araştırmadım. Demek istediğim hak ettiğim not daha düşük olmalıydı.

Diğer bir örnek mekanik titreşimler. İyi, güzel. Yapıyoruz bir şeyler ama hep soru tarzı ezberle geç tarzı sınavlar. Bi tane sözel sorsalar " titreşim analizi neden önemlidir, riskleri nelerdir, örnek de vererek açıklayınız (20p) " bunu yapmıyorlar ama.

Bu sadece bir geribildirimdir. Bu sözelleri öğretmelerinin yanında sınavda da sorulmalı diyorum sadece. Yoksa ezber geç oluyor, notar alakasız oluyor soru tipi ezberleyen Aa geçiyor.

Laf sokmaya çalışan olmasın lütfen. Kötü bir niyetim yok. Sadece aklıma geldi, siz ne düşünüyorsunuz merak ettim.


gönderen: Physical Graffiti - 22/11/2019 - 07:07
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
SivaslıMakineci
(22/11/2019 - 16:07)
Kesinlikle katılıyorum.Bazı dersleri yüksek harf notuyla vermeme rağmen hesaplamalarını yapmak dışında pek bir bilgi sahibi olamıyorum.Onu çarpıyor bunu bölüyoruz ama tam olarak mantığını öğrenemiyorum.Birkaç dersin hocası dışında mühendislik yorumlamasına önem verilmiyor.
muratid
(23/11/2019 - 17:02)
burası fen edebiyat fakültesi değil, sen yanlış gelmişsin :)
moccaco
(24/11/2019 - 13:22)
Ne alaka abi fen-edebiyat fakültesiyle.Yaptığın işlemi yorumlayamayacaksan hesap makinesinden farkın kalmaz.Analiz yaparken lineer mi non-lineer mi yapacaksın program karar vermiyor senin yorumuna ve bilgine kalıyor.Olan hatayı doğru anlamak ona göre bir yol izlemek tamamen senin elinde olan bir şey.Hepsi iç içe olmalı.Ha puan yükü falan dersen belki de o düşük olmalı sayısala göre.
myman
(24/11/2019 - 17:49)
+1, motorlar dersini geçmek için piston bilmeye gerek yok, turbo makineler için turbo kavramını bilmeye gerek yok. İleride çok çıkıyor insanın karşısına bunlar. Teknisyenlerin alay konusu böyle olunuyor :)
carmaker
(25/11/2019 - 13:43)
Arkadaşlar iyi bir mühendisin piyasada ortaya çıkan problemleri iyi bir şekilde anlaması, yorumlaması ve çözüm getirebilmesi için mutlaka sözel bilgiye de ihtiyacı vardır.Örneğin benzinli motor ile dizel motorun farkını bilmemek ya da gaz türbini ve buhar türbini arasındaki farkı bilmemek çok büyük bir eksikliktir.Kaldı ki piyasadaki teknik problemler bu kadar yüzeysel de değildir.Bu sebeple sözel bilgi en az sayısal bilgi kadar önemlidir.

muhendis
(22/12/2019 - 13:29)
Makel1 quizini Ahmet hoca bu dönem sadece sözel yaptı, bence diğer derslerde de böyle bilgi ölçücü sözel soruların sorulması herkes adına faydalı olabilir.
Bi formülün, harfin herhangi sembolik bir şeyin fiziksel olarak ne anlama geldiğini, aklımızda canlandırabilecek seviyede işin özüne inerek öğrenmek bence çok daha keyifli hale getiriyo dersleri. Umarım diğer hocalarımız da aynı şekilde bizleri test ederek farklı bi açıyla bilgilerini aktarırlar.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.