usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
kırtasiye fiyatları
4 sayfa taratma işlemine 2 lira verdim. Nüfus cüzdanı fotokopisine 50 kuruş verdim. Bu fiyatlar çok değil mi ? Taratırken senden ne gidiyor da 4 sayfa için 2 lira istiyorsun
? Veya bir a4 kağıdına nüfus cüzdanı fotokopisini basmak için 50 kuruş... Vizeler ve finaller yaklaşırken iyice soyulucaz anlaşılan.


gönderen: Magina - 19/10/2019 - 09:23
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Physical Graffiti
(19/10/2019 - 09:31)
Taratmayı direkt camscanner uygulamasındsn yapıyorum ben pek fark etmiyor.

Fiyatlar keşke düşse tabi, bence de yüksek.
hsnfrt
(19/10/2019 - 13:48)
ben de 3 sayfa taratmaya 1.5 lira verdim . alttaki kırtasiye de çok pahalı. arada uç alıyorum.fiyatı her seferinde artıyo anlamış değilim
bluesbass
(19/10/2019 - 21:56)
Tipik şark kurnazlığına hoşgeldiniz.

Birileri bir ürün ya da hizmete mecbursa veya o ürün/hizmete yakın bölgedeyse fiyatı artır artırabildiğin kadar. "Nasılsa alan kişi çok, birkaç kişi kişisel boykot yapsa da birileri mutlaka alacak ve oradan yolumu bulurum." düşüncesi var.
Tepki gösteren olmayacak, toplu şekilde o ürünü/hizmeti oradan almama eylemi olmayacak ve bu kişiler de birilerinden yolunu bulacak.

Geçmişte fiyat artışına tepki olarak bedava çay dağıtılmaya çalışıldı ve insanlar bedava çay dağıtanları dinleyip sonra aşırı zamlı fiyattan çay alıp bedava çay dağıtanların karşısında içtiler o çayı. Bunu gördükten sonra kitlesel tepkilere olan umudumu tümden yitirdim.(Bu olay 4-5 sene önce Yıldız kampüsünde yaşandı, based on true story)

Ring fiyatları zamanında %100´den fazla zamlandığında ringler yine kapıdan taşma derecesinde dolup o külüstür otobüslerle hizmet! vermeye devam ettiler. Ring şirketi neredeyse her sene değişti ama ring şirketi kafası hiç değişmedi. Nerede hurdaya çıkmak üzere külüstür, arıza ışığı paneli gökkuşağından hallice otobüsler varsa, resmen yürüyen tabutlarla insanlar ulaşım hizmeti! almaya devam edildi.

Yemekhanede her sene en az 6-7 kez salatadan, yemekten böcek çıktığına dair fotoğraf yayılır ancak yine de yemekhane kuyruğu onlarca metre uzamaya devam eder. Öğrenciden 2 lira alsalar da üniversite ödeneğinden yemek başı biçilen paranın kalanı ödenmeye devam ediyor(yemek başı 10-14 civarı diye tahmin ediyorum)
The Godfather
(26/10/2019 - 19:34)
@bluesbass ring olayı, bedava çay olayı gibi olaylar tekelleşme sonucu ortaya çıkıyor, yani o ringi %300 zamlasalar da, tekel oldukları için insanların büyük bölümü kullanır, çünkü tekel mantığı bu şekilde işler.
Sen insanlara diyemezsin bu hizmeti kullanma çünkü çok pahalı, çok fahiş fiyatlı diye. Dersende çok azı bunu uygular, bu tip zamların önüne geçmek için, kullanmamak değil, tekelleşme yerine 3-4 firmayla rekabet ortamı sağlanması gerekir.
Fiyatların düşmesini öğrenciler ya da hocalar kolay kolay sağlayamaz. oradaki hizmeti tasarlayan, ihaleyi hazırlayan veren yöneticiler sağlar. Yani rekabet ortamının oluşmasını ve fiyatlarının düşmesini, o ortamı sağlayacak yetkiye sahip olanlar sağlar. iş gene orada bitiyor yani.

-Ya da iş ahlakı, iş etiği olması lazım. bunlar bizim ülkemizde pek olmadığı için direk es geçtim- o yüzden rekabet lazım

Not: Bu arada çay dışarıya göre o kadar pahalı değil. Nispeten piyasa fiyatlarında

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.