usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
ingiltere
selamlar, diplomamızın ingilterede geçerliliği ile ilgili bilgi sahibi olan var mı? eylül sonu diplomayı alacağım 2. öğretim öğrencisiyim.


gönderen: makineliboy - 26/08/2019 - 23:58
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
n\a
(27/08/2019 - 08:42)

Geçerli (tahmin değil, net eminim)
Hatta Erzurum Atatürk Üniv. bile geçerli. Atatürk Üniv.´sinde Makine Mühendisliği´nde okuyan bir arkadaşım bölümü bitirip İngiltere´ye yüksek lisansa
gitti geçen sene (IELTS´i 8´di ama)

navid
(27/08/2019 - 10:10)
@vito burslu olarak mi kazandi??
n\a
(27/08/2019 - 12:19)

Onu bilmiyorum. Ücretsiz okullar da vardır tahminimce ama Canada ve İngiltere deki okulların çoğu ücretli. Aslında bu pek de mantıksız değil zira özellikle Canadalılar "Biz bu ülkenin vatandaşıyız, yıllardır vergi verip devlete karşı sorumluluklar yerine getiriyoruz. Elin adamı gelip bedavadan bizim vergiyle kalkındırdığımız üniversitelerimizde okuyacak, çiçek gibi ülkemizde yaşayacak, yok öyle dava" kafasındalar. Haksız da değiller (Baknz: Suriyelilerin bir dönem sınavsız olarak üniversitelere girmesi, sonrasında da eften püften bir sınavla olayın rezilleştirilmesi ki öte tarafta TYT AYT gibi sınavlarla Türk gençlerinin intihar seviyesine gelmesi)O yüzden, çok da mantıksız değil yani. Kaldı ki burs vereceklerini de sanmıyorum çünkü kendi memleketlerinde adam mı kalmadı da sen Türkiye´den geleceksin de burslu okuyacaksın. Hadi onu da geçtim elin Japon´u sabah daha kütüphane açılmadan kütüphane sırasına gidiyor. Ben kütüphane çok geziyorum, daha bir kütüphanenin-sinav dönemleri hariç- yarı dolu olduğunu bile görmedim.

Sonuç: Tavsiye olarak Türkiye´den burs kovalayabilirsin. Veya biraz baba parası ile ilk döneme kadar işi getirip, dersler başlar başlamaz da part time çalışabileceğin iş kovalarsın gideceğin ülkede. Merak etme iş bulamam deme, orda 3 ay da olsa 5 ay da olsa belli bir süre sonra amelelik yapabileceğin bir iş illa ki bulursun.(Bu cumlemdeki amelelik, dalga geçme anlamında kullanılmayıp, vücudunu kullanarak bir iş yapabilme anlamındadır.) (Neden bu açıklamayı yapıyorum bilmiyorum ama milletçe kafayı yediğimiz için ona bile laf edenler olacaktır korkusu zannedersem.)

pack
(28/08/2019 - 16:56)
Yuksek lisans icin Tr deki tum okulları kabul ederler, yani diploma gecerli UK de master yapmak icin. Ayrica UK deki tum okullar parali (Tr vatandaslari EU vatandaslarina gore 2 kat daha fazla oderler, genelde 10 bin pound EU vatandaslari icin, 20 bin pound UK veya EU vatandasi olmayanlar icin.)

Ayrica UK de calisabilirsin sorun degil.
moccaco
(29/08/2019 - 00:48)
Az önce arkadaşımın yanından geldim UK´de master başvurusu yapmıştı.10k küsür pounda bir üniversiteye kabul edilmiş.Kendisinde Bulgaristan pasaportu var ama UK´de en az 3 sene oturmak gerekiyormuş fiyatta indirim alabilmek için.Kendisi Eskişehir Osmangazi Üni. mezunu.
makineliboy
(30/08/2019 - 15:47)
moccaco arkadaşının adı cengiz mi? 13k pound a yurtla beraber başlayacak inşaat müh.
moccaco
(30/08/2019 - 16:15)
Aynen öyle makineliboy.
The Godfather
(05/09/2019 - 02:59)
Bu 10k-20k poundlar, 1 kerelik mi, yoksa dönemlik mi?
moccaco
(05/09/2019 - 19:39)
İngiltere´de 3 dönem gözüküyor ama onların dönem anlayışı bizimkinden biraz farklı.Tek sefer ödüyorsun bu süreci.Uzarsa bilemiyorum

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.