usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
geleceğim adına endişeliyim
bu sitede ciddi manada çok boş muhabbet dönüyor.
hep bi tartışma hep bi linç hep bi saldırganlık . ders notları çıkmış sorulardan başka faydalı bişey yok
. herkes birbirine sataşıyor. kimse demiyor yahu birbirimize bi el atalım yardımcı olalım .birbirimizin işini görelim.bildiğimiz soruyu cevaplayalım.
yav nasıl daha iyi bi mühendis olabiliriz.büyük şirketlere nasıl girebiliriz neleri daha iyi yapmamız lazım nasıl bi cv oluşturmamız bunu tartışmamız gerekmiyor mu ?
ben ciddi manada geleceğim adına endişeliyim.herkes vito arkadaşımıza saldırıyor tamam doğrudur siyasi söylemleri var ama ben kendisinin gayet iyi niyetli biri olduğunu düşünüyorum bana da çok yardımcı oldu her soruma cevap verdi.kendisinin cv sini de gördüm çokiyi bi cv si var.o iş bulamıyorsa ben nasıl bulacam diyorum bazen.bu sitedeki biçok kişiden iyi bi cv si olduğunu düşünüyorum.şunu bi konuşalım biz nasıl iş bulacaz nasıl iyi yerlere gelecez neler yapmamız lazım farklı sektörlere mi yönelelim.siteyi amacı dışında kullanmasak daha güzel olmaz mı birbirimizle rekabeti tartışmayı bilmem neyi bırakıp birbirimize destek olmak gerekmez mi ?

benden başka geleceği adına endişe duyan kimse yok mu ?




gönderen: hsnfrt - 20/04/2019 - 19:16
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
texas18
(20/04/2019 - 19:49)

Maxstorm
(20/04/2019 - 20:25)
öncelikle İnigilzceyi halletmen lazım, bahsettiğin arkadaşınında büyük ihtimalle iniglizcesi yoktur.

CV´ni özelden gönderebilirsin--kişisel bilgilerini gizleyerek- birkaç feedbackte bulabilirim.

No: herhangi bir uzmanlığım yok lakin CV oluştururken birçok profesyonelden yardım aldım ve bayağı bir araştırma yapmadım değil.
retinaa
(20/04/2019 - 21:14)
Hocam yanlış anlama laf atmak olarak söylemiyorum ama dediğin

İnsanlar el ele tutuşsa
Birlik olsa
Uzansak sonsuza...

tadında bir yazı olmuş. Linki de bırakayım yarın bayram
https://www.youtube.com/watch?v=scE1KJMygn0

Konuya gelecek olursak, senden istenen şey belli hocam yardımlaşmalık bir şey değil aslında. Sektör senden şunları istiyor;
*İyi bir ingilizce,
*Tecrübe,
*İyi bir ortalama,
*Program bilme,
*Projelerde bulunma,
*Kendini ifade etme becerisi.

Bunların hepsine sahip olamayabilirsin doğal olarak. Ama bunu diğer bir özelliğin ile kapatabilirsin. Örnek olarak program bilgin yoktur, ingilizcen çok iyi değildir ama başvurduğun şirketin sektörü ile alakalı çok iyi bir projede bulunmuşsundur kendini iyi ifade edersin, alınabilirsin.

Dikkat ettiysen buradaki tek faktör sen ve senin yaptıkların yani başka birinden yardım beklemek saçma. Herkes kendi başına. Yaptıkların ve yapmadıkların senin sorumluluğunda.

Endişe edecek bir şey yok mezun durumuna yaklaştıkça insanda bu korkular oluyor doğal olarak. Keşke şunu yapsaydım diyeceğin bir çok şey oluyor. Bence endişe duymak yerine kendine odaklanıp neler yapmam lazım diye düşünmek lazım. Bunun için ne bu siteden ne bir yakın arkadaşından bir şey bekleme.

mukogs13
(20/04/2019 - 22:44)
İşe alınma sürecini çok kompleks düşünmemek lazım.

1 .) İlk insan kaynakları beklentileri nelerdir ?
Cevabı kariyer.net görev tanımında beklenenlerin en azından %70 ini karşılaman ve bunu aktarırken kendini nasıl pazarladığın ile alakalıdır.

2.) Yönetici beklentileri nelerdir ?
Yeni mezundan yönetici çok aşırı bir şey beklemez. O an seni nasıl bulduğuna çok bağlı. Seni nasıl bulduğundan kasıtım adamın sitemine uyacak mısın. Yeni bir organ alıyormuş gibi vucut kabul edecek mi buna bakar. Bir cümle kurarsın o an işi alırsın veya kaybedersin. Tecrübelilerde bu kadar basite indirgenmez tabi. Yapılacak sorumluluk alınacak kısıtlı zamanda o işi yürütebilecek bilgi ve beceride isterler.


n\a
(21/04/2019 - 00:26)

Ben başıma gelen olayı anlatıyorum, ksevim denen kullanıcı yalan diyor. Hatta ismini bile telaffuz edemediğim derneğe saldırı olarak söylediğimi düşünenler var. Ben başımdan geçeni anlatıyorum ister inanın ister inanmayın. Meğer bunları deyince ar damarım bile çatlamış oluyormuş.

Mezun olduktan sonra sizi de görürüz anacım ben napim aç kalın da aklınız başınıza gelsin. Her yeni mezun 3 mühendisten 1 i işe giriyor. Resmi rakamlar ortada. O biri de illa Tai gibi güzel yer olacak değil tabi. Bakalım ne olacak...



ksevim25
(21/04/2019 - 00:47)
Bak yine mağduru oynuyor. Canım kıyamam ya.. Şuna prim vermeyin artık ya iyice şova döktü işi.
texas18
(21/04/2019 - 07:48)

ka-fa 1500
(21/04/2019 - 13:59)
Mağdursa mağdur. Sağa sola çamur atması mi gerek?
ilyas
(21/04/2019 - 17:36)
@retinaa
*İyi bir ingilizce,
*Kendini ifade etme becerisi.

Senin yazdıklarından özellikle bu ikisini istiyor. geri kalanlarının da etkisi var ama az. İngilizce konuşmanı değil sadece okuyabilmeni isteyen firmalar da var; ama bunlar iyi maaş vermez bilginiz olsun.
Bir de ilanlardaki pek çok iş, işin yapısı gereği B sınıfı ehliyet gerektiriyor. imkanınız varsa boş vermeyin.

@mukogs13
Söylediklerine genel olarak katılıyorum. Özellikle şu cümle doğru bir benzetme olmuş: "Yeni bir organ alıyormuş gibi vücut kabul edecek mi buna bakar."

Otomotiv ile ilgilenen varsa yardımı olabilir:
Otomotiv Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı
slimshady95
(22/04/2019 - 00:45)
vito arkadaşımızın cvsini merak ettim şimdi. Hem merakı gidermek için hem de kendi cvmizi yazmada feyz alabilmek için bir mahsuru yoksa paylaşabilir misin vito?
n\a
(22/04/2019 - 15:32)
hahahaha vito´nun trolleri yine iş başında.

@hsnfrt yazdığın her şeye eyvallah. geleceğin hakkında kaygıların var, iş bulma korkusu yaşıyorsun vb.. hepsine eyvallah. iyi de güzel kardeşim bunların hepsini ´´vito parti kursa oyumu veririm´´ kıvamında söylemen inandırıcılığını bir anda yerle bir etmiş.

yine ´´benim için bir başlık açar mısın´´ ricası kokuyor buralar
ksevim25
(22/04/2019 - 15:54)
Bana değil de sana bi şeyler koymuş belli ki. Neyse tutmayın küçük enişteyi fena gaza gelmiş 😁😁 @texas
muratid
(22/04/2019 - 23:26)
endişen beklentine bağlı. çok büyük beklentilerin varsa örn. hemen zengin olmak yat sahibi olmak gibi, endişelenmekte haklısın. ama sadece iş için endişeleniyorsan şimdilik çok da vahim değil piyasa bana göre.
n\a
(23/04/2019 - 14:00)

@ksevim sen ona buna laf çakacağına sana aşağıdaki linkte bir soru sordum. Benim soruma direkt cevap verir misin?

http://www.a305teyim.com/serbest/14325-vito-banlansin-kampanyasi.html

Sözüm olsun ki kırgınlık, küskünlük varsa ben düzelteceğim.


Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.