usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
a305teyim ruhu bitiyor!
Bu bölümde okuyanların en az %60-70´i vizelerden önce buraya girer ve çıkmış sorulara bakar. Benim gibi bir çok insan dersleri burdan gördüğü çıkmış sorular sayesinde geçmiştir. Ama iş girilen sınavın sorularını yazmaya gelince birçok kişinin umrunda değil nedense. Eskiden vize soruları başlığı altında en az 50-60 yorum olurdu. Bu dönem sadece 25 yorum var(açılan 60tan fazla ders olmasına rağmen). Özellikle bu sene değişen ders içeriklerinden sonra bizden sonra o dersleri alacak kişiler için çok büyük bir önem taşıyacak yazdığımız sorular. Hepimizin faydalandığı bu sistemden bizden sonra gelenlerinde faydalanması için hepimizin el atması gerekiyor.

Bir diğer hususta eskiden herkes birbirine yardımcı olurdu. Bildiğini paylaşırdı. Insanlar en yakınındakini bile kendine rakip olarak görüyor artık. Dayanışma ve yardım kalmadı. Ülkemizin en büyük toplumsal sorunlarından birisi olan bu husus burdada göze batıyor. Başka bir insanın başarısı sizin başarısızlığınıza sebep olmaz. Bencil bir şekilde davranmayı bırakıp herkes birbirine elinden geldiğince yardım etmeli. Yaptığınız yardım bugün olmasa bile birgün mutlaka size döner emin olun.
Sorulan sorulara bakıyorum bazen aynı şeyler 2 3 başlıkta alt alta soruluyor. Kimse girip sorulan sorulara bakmıyor. Kafasına birşey takılınca birseye ihtiyacı olunca hemen bir başlık açıyor.öğrenmek istediği şeyin kendinden önce 2 3 kişi tarafından sorulduğunun farkında bile olmuyor çünkü başkaları umrunda bile değil kendi işi görülsün yeter zihniyetindeler. Buda bu kişilerin tek taraflı bir çıkar ilişkisinde olduğunu açıkça gösteriyor.

Son olarakta her başlığın altında bir tartışma oluyor. Ve bu tartışmalar o kadar yersiz ve anlamsız yapılıyor ki. Belli başlı kişiler birbirlerine kafayı takmış durumdalar. Derdiniz ne gerçekten bilmiyorum ama o derdinizi insanların önünde birbirinize laf sokarak çözemezsiniz. Yaptığınız şey gereksizce ego tatmin etmek. Üniversite okuyan belli bir olgunluğa erişmiş insanlarınız. Okuduğunuz üniversite ülkemizin seçkin üniversiteleri arasında. Boş insanlar değilsiniz belli bir zeka seviyesinin üstündesiniz. Sizlerden ricam derdiniz neyse size yakışan şekilde kendi aranızda çözmeniz. Zaten sitede aktif kişi sayısı 40´i geçmez. Ortamı sürekli gererek burayı yaşanmaz bir hale getirmeyin. Burası özgür bir platform herkes fikrini belirtebilir hakaret,küfür, vb içerikler olmadığı sürece. Sırf bir insanın fikri sizinle uyuşmuyor diye o kişiye sürekli ters gitmek zorunda değilsiniz. Elinizdeki 5 parmağın 5i bile bir değilken herkesin sizinle aynı düşüncede olmasını bekleyemezsiniz. Kimse kimsenin görüşünü kabul etmek zorunda değil. Herkesi sevmek zorunda da değilsiniz ama herkese saygı duymak zorundasınız. En azından sizin gibi insanların bu düzeyde olup diğer insanlara örnek olması gerekiyor. Sadece derslere çalışıp mesleğimizde başarılı olarak ülkemize hizmet edemeyiz. Her alanda kendimizi geliştirip kültürlü saygılı bir birey olup insanlara güzel örnek teşkil etmeliyiz.


gönderen: lfk - 13/04/2019 - 12:18
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
müslüm
(13/04/2019 - 13:22)
Ağzınıza sağlık ve benim duygularıma tercüman olduğun için teşekkür ederim.

Malesef ki çoğu insan burdan birşeyler kapayım ama hiçbir şey kimseye vermeyeyim kafasında. Unutmayalım ki eş dost arkadaşına hayrı olmayan insanın ne ülkesine ne de insanlığa faydası olur.
muratid
(13/04/2019 - 13:31)
cehennemde kuyuların başında zebaniler varmış bir tek türklerin olduğu kuyuda yokmuş. sormuşlar zebaniye neden diye, "onlar zaten birbirlerini aşağı çekiyor" demiş.

türkler hep böyledir. bir an önce bu kültürden kurtulmanız dileğiyle.
muratid
(13/04/2019 - 13:39)
tarihsel perspektiften bakarsanız da bunun bahsettiğim gibi olduğunu görürsünüz. türk devletleri hep taht kavgalarıyla parçalanmıştır. türkün türkten başka düşmanı yoktur.
KBLYMN
(13/04/2019 - 14:23)
paylaşşştıkça çoğalırrrr demişlerrrr alın verin a305e can verinnn
Physical Graffiti
(13/04/2019 - 15:06)
Çıkmış sorularda yazanlara bakın, sadece belli kişiler elinden geldiğince yazmaya çalışıyor. Bazı derslere bakıyorum en son 2013te yazmışlar falan. Herkes yazmalı, sitenin en önemli unsuru bu çünkü.
n\a
(14/04/2019 - 02:29)

Bu güzel yazı için herkesin içinde @lfk ´ya teşekkür ederim.

n\a
(14/04/2019 - 02:31)

Bir de lfk ismi nereden geliyor dostum. İlginç bir kullanıcı adın varmış :) Neyin kısaltması acep?

slimshady95
(20/04/2019 - 17:04)
@Vito Corleone

Levent
Faruk
Karamolla

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.