usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
2.vize yok, 1.vizem kötü geçti, şimdi nolacak?
1.vizeden 0 aldım, ikinci vizeye çalışıp yapardım ama yok. "ödev püroje küğiz var ne qüzeL" diye yazmayın lütfen.

Siz hoca olsanız, 100lük ödev olsa bile vizesi 0 olan birine 100 verir misiniz ödevden? HAYIR. Ödevden de basacak 30-40. Kopya çektim sanacak vs. Alın size yeni sistem, mutlu musunuz?


gönderen: Physical Graffiti - 12/04/2019 - 06:13
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
kskn
(12/04/2019 - 06:34)
Yıllardır şu sitede 2 vize nedir diye 150 milyon kişi yakındı şuan bunu yazan ilk insansın.Tabi ki 1 vize ya da 2 vize tartışılır. Lakin vizen kötü geçti diye insanların fikirlerine böyle saldırman saçmalık. Yani biraz garip bir arkadaşsın açtığın konuları takip ediyorum da hoş değil yorumların tavırların.

Benim bu konuda ki yorumum ise 1 vize her zaman daha iyidir. Ben 5 sene 2 vize oldum. 5 senede yaptığım ödev proje sayısı 3 herhalde.Ve bunun eksikliğini çok fazla hissettim . Bence vizeler komple kalkıp dönem boyu projeler ve minik quizlerle gitmeleri.Daha sonra da final olmalı. Hem öğrenci aktif olur hem de iş hayatında proje nedir, nasıl yapılır, excel nedir, sonuç raporu nedir,raporlama nedir, araştırma nedir , literatür nedir gibi çoğu şeye hazırlık yapmış olur. 2 vize üşengeç hocalarımızın çıkardığı bir sistem bence.
pcgamer
(12/04/2019 - 06:46)
arkadaşlar bir kere de sorunu kendinizde arayın be.

100lük ödevine niye 30 versin hoca?

Physical Graffiti
(12/04/2019 - 07:41)
@kskn biraz garip bir arkadaşsın sanırım, yukarıda belirttim " quizler ödev çok yararlı olacak" yazmayın diye. Yine yazmışsın Fabrika ürünü gibisiniz.

@pcgamer zaten a305in saldırgan elemanlarından o yüzden saldırsın sıkıntı yok Her zaman okulu savunur, her zaman öğrenci suçludur. Bu arkadaş 2.vizeler gece yarısına alındığında "suçu kendinizde arayın" yazmış birisi.

Görüşümün özeti şudur: İkinci vizeler, ilk vizelerdeki başarısızlığı telafi edebileceğimiz bir şanstı. Hocalar ödevlerde ilk vize notunu göz önünde bulunduracağı fikrindeyim, keşke öyle olmasa ben de ödevimi güzelce hazırlasam.
SivaslıMakineci
(12/04/2019 - 09:04)
Dostum öncelikle öyle bir yazmışsın ki sanki biz getirdik ödev ve quizleri,kime bu sitemin?Açıkçası iki vizenin meyvesini çok yedim ben,2. vizede toparlıyordum genelde ama iki vize olduğu zaman vize haftalarını düzgün ayarlamadıkları için çok yıpranıyorduk.Şimdi ise quiz ve ödev geldi quizlerim çok iyi olmamasına rağmen quiz mantığı fena değil ama bu seferde bazı derslerde 5 tane quiz var bu sayı çok fazla .Kısacası iki sisteminde güzel yanları var fakat bölüm tarafından yanlış yürütülüyor bunlar.
Drimmadyre
(12/04/2019 - 09:39)
2. vize yerine her derste proje yapılması benim en çok istediğim sistemdi, maalesef hayalime kavuşamadım. İkinci vizenin yerine çoğu derste quizler ve ödevler geldi. Keşke her dersin kapsamında bir proje yapıp, kendimizi geliştirebilsek öğretmen gözetiminde. Quiz ve ödevli sistemi, 2. quizli sistemden daha mantıklı veya daha mantıksız bulamıyorum maalesef. Eşit derecede kötüler gözümde.

Bu başlığın ana fikrinin de benim görüşümle pek uyuştuğu söylenemez. 2. vizeye telafi gözüyle bakmak mantıksız bence. İlk iki vizesi 0 olan birinin üçüncü bir vize istemesine eşdeğer gibi görünüyor.

Ayrıca insanları neden okulu savunan ve savunmayan olarak sınıflandırdığını anlayamadım. İnsanların çok küçük bir kısmı saf siyah ya da saf beyazdır (hatta saf siyah ya da saf beyaz yoktur bence), çoğu kişi gridir. Bu yorum siyah ya da beyaz değil gri olan biri tarafından yazılmıştır.

Vizeden 0 alan birinin ödevine öğretmenlerin kasıtlı olarak olduğundan daha düşük bir değere tabi tutacağı düşüncesi aklıma yatmadı.

Son olarak, soruna gelecek olursak: Hayır, ben mutlu değilim.
Physical Graffiti
(12/04/2019 - 10:51)
çok kötü geçen bir vize sonrası bulunduğum bir serzenişti bu, yanlışım olduysa affedin. Endişeliyim çünkü ben hep ikinci vizeler sayesinde geçerdim, ikinci vizenin olmadığı aklıma geldi ve üzüldüm. Kimseyi suçlamıyorum ama keşke kalkmasaydı vizeler. Yalnız olmadığımı görmek de sevindirdi

@Drimmadyre kimseyi sınıflandırmam normalde ama biz o arkadaşla neredeyse her konunu altında zıtlaşıyoruz o yüzden yazdım öyle :D
moccaco
(12/04/2019 - 11:07)
Belki de aranızda çizgiye en yakın olan benim.Bitirmem için 4 dersim kaldı.2 dersin vizesi belki çok kötü gelecek.Bu kadar ense karartmanı anlayamadım.Haklısın ben de çok dersimi 2.vizede geçtim hatta harfle bile vermemi sağladı 2.vize.Yine de ödev+quiz sisteminin de öğrenciyi sürekli uyanık tuttuğunu düşünüyorum.Bir günde sınava çalışmaktansa en azından 1 ay önceden bir altyapın oluyor.
Ödev uygulaması da Türk eğitim sisteminin belki de bir yarası.Çoğumuzda belki de bu bilinç yok.Öğrenmenin en etkin yolu teoriyi kısmen de olsa pratiğe dönüştürmektir.Derslerin %50sinde sonradan ödev verilmeye başlandı(6.senem).
Başarısızlığı,bir karara yüklemeden çalışmak lazım.Yoksa kaçış yolun çok basit olur.Sana yönelik bir söylem değil bu.Daha fazla gayret et quizlerine gir,ödevini yap.Hakkıyla yaptığın bir işten kimse sana garezinden kötü not vermez.Verirse dahi gider hesabını sorarsın.
gamby
(12/04/2019 - 11:14)
herkese selam. maalesef ikinci vizelerin kalkması çoğumuzun aleyhine oldu, zira quiz ve ödev sistemi düzensiz. bir hoca iki quiz yaparken, diğeri hiç yapmıyor. bazısı ödev veriyor, bazısı hiç vermiyor. herkes kendi kafasına göre iş yapınca düzensizlik ortaya çıkıyor.

benim iki vizeyle alıp veremediğim yoktu. ayrıca belirtmeliyim ki, bir arkadaşın dediği gibi her dersten bir vize ve bir tane de işe yarar proje ödevi olsa bence en mantıklı sistem olurdu. ancak physical graffiti´nin dediği gibi, bazı hocaların vizeden sıfır alan birinin ödevine yüz puanı hak etse bile yüz vermeyeceğine eminim. çünkü intihal bizim milletimiz için su ekmek gibi bir şey. herkes de buna inanmış, kanıksamış, aşırmıştır bu diyerek eli gitmez yüz vermeye.

yani toparlamak gerekirse kanımca öğrencilerin dersi geçmeleri için en avantajlı sistem iki vize iken, dersi öğrenmek için en avantajlı bir vize ve zorunlu proje gibi duruyor. yapılması gereken sadece ikinci vize tarihlerini düzenlemekti, başaramadılar. geçen dönemden anladığımız gibi.

quiz olayının vizeden bir farkı yok. üstüne üstlük belirsiz, sevemedim bir türlü. mesela hocanın biri tahtada çözdüğü sorunun e şıkkını quiz olarak değerlendirirken, öbürü öss´ye girer ciddiyetle yaklaşıyor. tarihler tam belli değil, öğrenciyi karanlıkta bırakıyor biraz. vizenin ciddiyeti yok kısaca.

öte yandan maalesef kraldan çok kralcı olanlar var. her şeyde öğrenciyi haksız bulanlar, öğrencinin her duruma adapte olmasını bekleyenler var. ne yazık ki sadece okula özgü de değil bu durum. hayatın her alanında var. ancak söylemeliyim ki yönetecek birileri olmazsa mevcut yönetimler hiçbir işe yaramazlar. o yüzden düşüncelerinize değer verin biraz.
muratid
(12/04/2019 - 11:34)
acık çalışaydınız da dersi geçeydiniz tembel herifler :)
tembelliğinize kılıf uydurmayınız
Physical Graffiti
(12/04/2019 - 12:29)
@gamby beni anladığın için ve mantıklı yorumun için teşekkür ederim. Başlıktaki yazımda ne demek istediğimi anlayan bir tek sensin sanırım.

@muratid ortalaman kaç ?


ben yazdım arkadaşlar, ödevlerden hakettiğiniz notu alamayınca dediğimi anlayacaksınız.
muratid
(12/04/2019 - 12:32)
@Physical Graffiti ortalamamın 4 veya 2 olması senin tembel olduğun gerçeğini değiştirmez.
Physical Graffiti
(12/04/2019 - 12:36)
@muratid okuduğunu anlama sorunların olabilir muhtemelen bunu da anlamayacaksın. Benim yakınmam ödevlerde hocaların çalıntı sanarak düşük vermesi. Yakınmak sözcüğünün anlamı " bir şeyden rahatsızlığını dile getirmek" demek. Umarım daha iyi anlamışsındır şimdi. Anlamadığın sözcük ve cümle yapıları olursa sorabilirsin tekrar.
muratid
(12/04/2019 - 12:46)
@Physical Graffiti orjinallik de çok çalışmayla sağlanır. yani her türlü tembelsin kurtuluşun yok :)
Physical Graffiti
(12/04/2019 - 12:48)
@muratid " orjinallik" değil " orijinallik" diye yazılır doğrusu.
muratid
(12/04/2019 - 12:51)
@Physical Graffiti orijinallik de çok çalışmayla sağlanır. yani her türlü tembelsin kurtuluşun yok :)
cem_okyay
(12/04/2019 - 13:40)
Bir vize bir proje ve final gerçekten çok güzel olurdu. Ama quizler ve ödevler gerçekten sistemsiz ve düzensiz ilerliyor. Bir standarti yok ve olusturulmadan hayata geçmis durumda. O yüzden hocalarda ne yapacagina karar verebilmiş durumda değil. Biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ve bence projelerin kendi hocalarımız tarafından değil çaprazlama yaparak başka grubun hocası tarafından okunması daha iyi olurdu. Böylece vize notunun etkisiyle puanlama yapılmanın önüne geçilirdi. İnşallah hocalar vize notuna bakarak ödev flan puanlamaz bazıları yapıyor bunu kendileri de geçen senelerde belirtmişlerdi zaten.
lfk
(13/04/2019 - 11:17)
Ben şahsen bir hocanın oturupta ödev okurken açıp tek tek vize notlarını mukayese edeceğini sanmıyorum. Vize notunu finalden sonra giren hocalarımız var. Kimse bununla uğraşmaz. Ayrıca bir çok hocamız gerçekten öğrenci yanlısı bölüm ne kadar öğrenci düşmanı bir tavır takınsada hocalarımızda bu tutum yok. Eğer sen ödevini gerçekten özenerek emek harcayarak yaparsan bu zaten belli olur . Vize notuna bakıp tam tersine toparlamaya çalışmış diyip normalde alacağın nottan daha yüksekte verebilir. Ayrıca kopya muamelesi yapmasına gelirsek aynı şeyi 2.vize olsa ondada yapabilir ilk vizeden 0 almış 2.den nasıl 100 alır kopya çekmiştir diyebilir o mantıkla düşünürsek. Hic bir hocamız kafayı sana takmadıysa ters gitmediysen kolay kolay senin aleyhine bir işlem yapmaz. Bastada dediğim gibi hocalarımız gerçekten öğrenci yanlısı tutum sergiliyorlar en azından %90 ını böyle.

2 vize olmasının en kötü yani vizelerin ve finalin çok yakın tarihler içinde olmasıydı. Çoğu kişinin sitemi buydu. Vizeler bir başlıyordu kafamızı kaldırdığımızda kendimizi butlerde buluyorduk. Quiz sistemini adepte edemeyenler malesef çok. 14 haftalık programın zaten 1 haftası vizelere gidiyor 13 haftalık derste 5 6 tane quiz yapılması saçmalık. 5 6 tane quiz olucaksada vizenin olması saçma. 5.-6. Hafta 1 quiz vizelerden sonrada 1 quiz olan derslerde bence sistem güzel işliyor. Quizler vize ağırlığında olmuyor daha kolay oluyor. Ayrıca vizelerden önce bir on hazırlık oluyor. Vizede gelebilecek sorulara karşı bir fikir oluşuyor herkeste çalışmasını ona göre yapıyor. Yeni sistemin çok güzel bir potansiyeli var zamanla oturacağına inanıyorum.
ilyas
(15/04/2019 - 11:20)
Kopya çektin zannedilmesi için senin kağıdının aynısını/çok benzerini bir başkasının da ödev olarak vermesi lazım. yoksa kimse kopya çektiğini düşünmez, sınava iyi hazırlanmadığını düşünür.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.