usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
a305teyim ruhu kaybolmasın
A305teyim benim için önemli bir yer. Ytü makinenin övülecek değerlerinden biridir. Kurucusuna, yöneticilerine, emeği olanlara gerçekten teşekkür ederim. Çok faydasını gördüm. Güzel insanlarla tanışmamı sağladı.

Yaşlı amcalar gibi nerede o eski A305ler demek istemiyorum ama durum gördüğüm kadarıyla iyiye gitmiyor. Alışkanlık siteye girmeden yapılmıyor. Dikkatimi çekiyor. Artık sorular cevaplanmamaya sürekli üslubu bozuk şekilde tartışmalar yaşanmaya başlandı.

Ve finaller harf notu gibi konular sabitlenmiyor ve Final haftasında site günlerce kapanmış falan. Buna bir şekilde çözüm bulunmalı. Naçizane tavsiyem şu an okuyan kişilerden admin alın. Tahminime göre adminlerin hepsi mezun durumunda bu da ister istemez böyle durumların oluşmasına sebep oluyor.

Bir de bu sitedeki yeni arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Bu platform eğer siz isterseniz en büyük yardımcınız olur. Burayı sadece yardım isterken hatırlamayın. Siz de yardım edin. Bizim zamanımızda cevaplanmayan soru olması rahatsız ederdi bizi. [0] şunu görmek sizi rahatsız etmeli. Belki aranızda ben sordum kimse yardımcı olmadı deyip kızıp cevabını bilse bile yazmayanlar vardır ama karanlığa küfredeceğinize bir mum yakın. Belki de domino etkisi olacak o bir cevabınız.

Ve biri size yardım ediyorsa lütfen ona bir teşekkürü fazla görmeyin. Bunu yapmayanları görüyorum. Üniversite sadece öğretim yeri değildir. Bu kadar nezaketi uygulayın.


Bir de anlıyorum öğrenciyken maddi durumlar sıkıntılı oluyor ama her şeyi para ile yapmayın. Bu sitede kaç kişinin ödevi, projesi ortaklaşa yapılmıştır. Bu imece usulü kaybolmuş. Yakında “para ile selam verilir” başlığı görürsem şaşırmayacağım. Ne olur yani bildiğiniz bir konuda birine yardım etseniz? En kötü biriyle tanışıp bilgilerinizi tazelemiş olursunuz. Biri yazdı diyelim mukavemeti anlamıyorum ne yapsam olmuyor. Biliyorsanız yazın. “Ben sana anlatırım müsait bir zamanda buluşalım.” deyin. Çay ısmarlasın oturun konuşun. Emin olun evinizde oturmanızdan çok daha iyi gelecek. Hala görüştüğüm dünya iyisi insanlarla böyle tanıştım.

En basitinden sitede notlara bakarsanız çoğu eski notlar. Sitede paylaşılmış en yeni not(Ders Notları bölümünde) 2 sene öncesinin. Düşünün herkesin cebinde böyle kaliteli kameralı telefonlar olmadan insanlar fotokopi makinelerinde tarayıp buraya not atıyordu ama şimdi herkesin elinde tarayıcı kalitesinde iş görecek telefonlar var ama kimse notunu tarayıp koymuyor. Kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi derdim yok ama bir öğrencinin tuttuğu notun şu teknoloji ortamında diğer öğrencilere dünya paraya satılması bana saçma geliyor ama değişmedi bu düzen. Belki 1 saatinizi ayırırsınız ama arkadaşlarınızın veya tanımadıklarınızın yüzlerce Tl parasını cebinde tutarsınız.


Dediğim a305 ruhunu daha iyi anlamanız için. Şu iki konuya bakmanızı tavsiye ederim.

http://www.a305teyim.com/soru.php?id=5798

http://www.a305teyim.com/serbest.php?id=1627

Bir de efsane var tabii Attis o sevmez övülmeyi ama bence bir profiline girip soru cevap yorumlarına bakın. İşte A305 ruhu böyle bir şeydi.

http://www.a305teyim.com/profil/8026-attis.html

Umarım site yeniden toparlar ve eski havasına en kısa sürede ulaşır.


gönderen: heisenberg - 18/01/2019 - 01:58
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
Magina
(18/01/2019 - 03:19)
Okulda da herkeste bir gruplaşmalar var. Kimse arkadaş grubu dışındaki birisine selam vermiyor. 1. sınıfta kimlerle tanıştıysa 4. sınıfa kadar makine bölümü o arkadaş grubu oluyor. ( Kendim dahil ). Arkadaşların yaptığı etkinlik güzel olmuş yeni dönem açılsın aynısından düzenlemeyi planlıyorum
mecheng35
(18/01/2019 - 03:23)
Çok güzel bir konuya değinmişsin. Bu site üniversite içerisinde yaşadığımız sıkıntıları birlikte aşalım, birbirimize destek olalım diye var.
n\a
(18/01/2019 - 05:22)

Biri, buluşmaya iktisatı da çağırsak mı demiş :D Kütüphanede çalışıyordum, bir mola niyetine girdim siteye, harbiden kahkaha attım :D

Herkese selam, burası benim için de ayrı bir yere sahip. Çoğu zaman beni sinirlendiriyorsunuz ama yine de hepinizi seviyorum. Bence bu topraklarda başka bir şey var, buranın ekmeğini yeyip suyunu içenin özü bir farklı. Sadece az çalışıyoruz gibime geliyor. Yoksa Türklerden her zaman başarılı insan zaten çıkmıştır, zamanı daha iyi değerlendirsek çok daha fazlası da çıkacaktır.

Hepinize saygılarımla selamlarımı sunuyorum, öptüm kapçuk gözlerinizden.
Not: Ben de Genelkurmay-cumhur-başbakanınız olmak istiyorum. Ne yapsam acep :) (siyasi algılamayın)

hsnfrt
(18/01/2019 - 06:19)
whatsapp gruplarında da aynı durum sözkonusu.
bişey soruyoruz bilen cevap vermiyor ama kendisi sormasını biliyor .
ben ne biliyorsam neyim varsa olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama burda bi başlık açıyorum sonra kontrol ediyorum 0 yorum .
bana saolsun bi @Vito başkan yardım ediyor o olmasa bura hiç çekilmez . whatsap gruplarında da yardım eden iyi insanlar olabiliyor bazen hala iyi insanlar var az da olsa dünya onların hatrına dönüyor
KBLYMN
(18/01/2019 - 07:38)
helal başgan iyi dedin. paylaştıkça çoğalır demişler. birisiyle bilgini, yardımını paylaşınca senden birşey eksilmiyor.
müslüm
(18/01/2019 - 08:36)
hsnfrt arkadaşa katılıyorum. Şahsen ben de kaç kez soru sordum cevap alamadım ama elimden geldiği kadar yine de yardımcı olmaya çalışıyorum.
SADECE SORULARINIZI SORUP CEVAP ALMAK İÇİN LÜTFEN ŞU SİTEYİ KULLANMAYIN.

Yardım edin, yardımcı olun.
Var olan bilgimiz sadece bizde kalıyorsa bir hiçiz.

Herkese iyi tatiller dilerim.
n\a
(18/01/2019 - 11:27)

Ne demek, rica ederim @hasanfırt her zaman elimden gelen ne varsa seve seve kardeşim .

alylmzdsk
(23/01/2019 - 05:43)
Tavsite : Bir başlık açın isterseniz arkadaşlar. ben istanbulda olsaydım destekler ve katılırdım. Erasmustayım. Şunu gördüm türkün türkten başka gerçekten dostu yok. Zor bir çoğrafya ve tarihe sahip oldığumuzu düşünüyorum. Birlik ve toplum bilincimiz çok zayıf bunun üniversitelerden yayılması gerekiyor. Üniversitelerin sadece gençleri değil toplumada eğitim vermesi gerektiğini duymuştum. Ne yazık ki öğrencilere bile yetersiz geliyor.

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.