usis - mkm
ucuncubinyil.com
AnasayfaDers Bilgi BankasıDers NotlarıSohbetİletişim
kullanıcı adı:     şifre:    Beni Hatırla       
imal usülleri yüksek lisans mülakatı
Merhaba arkadaşlar,

İmal usülleri yüksek lisans yazılı sınavında nasıl sorular soruluyor, bilgisi olan varsa yazarsa çok mutlu olurum.


gönderen: kirmizibasliklikedi - 12/01/2019 - 16:54
 Konu Hakkında Yapılan Yorumlar:
yorum yapan(tarih) yorum
TheMakinİST
(14/01/2019 - 01:17)
Alıntıdır..

Malzeme

1-Kafes sistemleriyle malzemenin şekil değişimi arasındaki bağıntıyı açıklayınız
2-çekme deneyinden elde edilmiş diyagram verilmiş . rezilyans değeri akma dayanımı çekme dayanımı ve elastitesini bulunuz demiş.
3-demir-karbon diyagramıyla ilgili bir soru tam hatırlamıyorum ama sanırım oda sıcaklıgındaki tamman diyagramını çizmemizi istiyordu.Yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar

Talaşlı imalat ve Takım tezgahları kağıdı

1-talaş kaldırma parametrelerinin takım ömrü ve yüzey pürüzlülüğüne etkilerini yazınız.
2-takım tezgahı nedir 5 takım tezgahı adı yazınız
3-Cam girdi ve çıktıları nelerdir.
4-5 cam programı adı yazınız.

Talaşsız imalat

1-ovalama ile üretilen bir vida ile talaşlı şekillendirme ile üretilen bir vida karşılaştırılmak istenilse ovalama ile üretilen vidanın mekanik dayanımı ,imalat süresi,yüzey pürüzlülüğünü (yüksek/düşük) olarak nedeni ile beraber açıklayınız.
2-Soğuk şekillendirme ile üretilen saç levhanın kristografik ve ...(burayı hatırlamıyorum şeklinde 2 anizotropisi olur.Bu anizotropilerin saç levhanın haddelenmesinden sonra uygulanan bükme derin çekme işlemlerine etkisini açıklayınız.Yani haddelenmiş bir saç levha var.2 anizotropisi var.Bu 2 anizotropi haddelemeden sonra uygulanan derin çekme ve bel bükme gibi şekillendirmelere etkileri.(biraz karışık oldu ama böyleydi:)

Birleştirme Yöntemleri
1-Kaynak kabiliyetini açıklayınız.Aşağıdaki malzemelerin kabiliyetini irdeleyiniz.4 tane malzeme vardı.Malzemelerden biri 316L biri AlMnSi(sanırım) diğer ikisini hatırlamıyorum ama burda her çeşit malzeme sorularabilir gibi
2-4 tane koşul vermiş hangi birleştirme yöntemi üretim için kullanılır nedeni nedir.Koşullardan hatırladıklarım demiryolu raylarının kurulumu , piknik tipi bütan tüpü ,büyük çaplı kalın cidarlı boru tarzı bişey ,parmak tipi freze uc hss freze sapı ck45 olması lazım

döküm
1-Döküm kabiliyetini etkileyen sebepleri yönleriyle beraber açıklayınız.
2-harcanan kalıba döküm ve harcanmayan kalıba döküm yöntemlerini yazınız.İstediğiniz bir tanesini prensibleriyle beraber açıklayınız.
kirmizibasliklikedi
(15/01/2019 - 09:15)
Çok teşekkür ederimm :))

Yorum Ekle

 
a305teyim.com © 2007 - forzamakine tarafından hazırlanmıştır.
a305teyim.com YTÜ makine mühendisliği öğrencileri tarafından hazırlanmış olup, burada yazılan hiçbir içerikten sorumlu tutulamaz. yazılan her yorum kişinin kendisine aittir.
a305teyim.com üyelerinin kişisel verilerini saklı tutar, başka kurum ya da kuruluşlarla paylaşmaz ancak gerektiğinde yasal mercilerin istemesi üzerine bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir.